Çok yakın arkadaşım değil de bende bi sevinme olmuyor ya ne bileyim ilginç geliyor sonuçta onun başına gelmişse iyi bir şey benle ilgisi ne
1 sa
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çok yakın arkadaşım değil de bende bi sevinme olmuyor ya ne bileyim ilginç geliyor sonuçta onun başına gelmişse iyi bir şey benle ilgisi ne
Cevap
1Cevap
Evet gerçek buluyorum. Bu o'nun adına sevinmek oluyor. Aynı şekilde benim başıma kötü bir şey gelse gerçek anlamda üzülecek arkadaşlarım var.
çok yakın arkadaşsa olabilir ama yinede onun başına iyi gelen şeyin seninle pek bi alakası olmayacak mesela bir yerden para kazandı ya da aşık oldu bunun meyvelerini o toplayacak özellikle mutsuz olduğum bir dönemde asla başkasını tebrik etmedim ve iyide yaptığımı düşünüyorum gayet
Ya şöyle söyleyeyim insanların mutlu etmesi beni de mutlu eder onları tanıyıp tanımamam hiç önemli değil.. ama maalesef genelde insanlar çıkarcı oldukları için ya da başkasının mutsuzluğuyla mutlu oldukları için artık çok inandırıcı gelmiyor
bir insanın başına iyi bişey geldiyse onun fırsatlarını o yaşayacak başkaları neden seviniyorki
Anladığım kadarıyla bu durumlarda nötrsün niye onun yerine sevineyim ki diyorsun. Yani bu kişiden kişiye göre değişir söylediğinde mantıksız hiçbir şey yok onun hayatı değişecek Ben niye sevineyim. Tabii ki öyle. Ama mesela dostlarım arkadaşlarım mutlu olduğu zaman ben bir şekilde mutlu olurum. Tanımadığım insanlar için kesinlikle değil yani senin dediğin gibi.
evet arkadaşsak anca mutlu oluyorum
Yani mantıklı aslında mesela bazen hani derler ya işte ülkemizin gururu şunu yaşadı bunu yaşadı asla böyle içimde bir sevinç oluşmuyor Benim de. Hani bana bir yararı yok ki
Milli konularda mesela en yeteneksiz insan bile çıksa desteklerim ama ülkenin yararı için tamamen kişisel olarakda yakınlarım girer bu gruba
Anladım anladım seni yani söylediğinde mantıksız hiçbir bir şey yok hatta aşırı mantıklı geldi 🙂
mutlu olduğum da oluyor nötr kaldığım da olur değişiyor
ben nötr kalıyorum genelde
Mutsuz olduğum bi konuda başkasının mutluluğunu görsem fazla şey yapmam en fazla bi tebrik falan eder geçerim
Çekememezlik üst seviyelerde yani senin 😂
bu hiç gerçekçi bir bakış açısı değil emin olun kendi hayatınızı daha iyi inşa edeceksiniz sizi yoran şeyleri attıktan sonra , onu tebrik et bunu tebrik et kimse kimsenin umrunda değil sen üzülürken o başına gelen iyi şeyleri yaşıyor olacak , ve onun mutluluğunun senin üzüntün üzerinde hiç bir etkisi olmayacak herkes kendini düşünse eminimki daha mutlu olur
gayet mutluyum valla kimsenin yükü üzerimde değil dışarı çıkarken sproumu yaparken ayşe fatma gelirmi elalem ne der diye düşünmüyorum kendi ayaklarımın üzerindeyim işe ayşeler fatmalar katılırsa emin ol geri geri adım atarsın
Asıl bu dünyada herkes sadece kendi çıkarlarını düşünürse mutlu olunmaz çok affedersin ama dünyada ki ilk gününüz mü? Bir sokağa çıkın ya da haberleri izleyin yardımlaşma dayanışma ne için var? Bu zamana kadar nasıl geldik biz? Eğer insanlar yıllar boyu sadece kendi çıkarlarını düşünselerdi o zaman biz şuanda hayatta olurmuyduk ki? Bu şekilde rahat yaşayabilirmiydik? Hayır yaşayamazdık illaki sevinmek zorundasın demiyorum ama bakış açınız çok yanlış maalesef...
Bunun toplumsal çıkarla alakası yok herkes işini en iyi şekilde yaparsa Toplum da iyileşir elalemin işine sevinmekle ne ilgisi var gerçekçi olmak zorundayız bu dünya için , insanın başkasının mutluluğuna sevinme gibi bir ihtiyacı yok
Herkesin işini iyi yapması gerektiği konusunda haklısın sistem böyle yürür ama insan bir makine değil duyguyla çalışan sosyal bir varlık
gerçekçi bakarsak hiç kimse başarısının görülmediği tebrik edilmediği ve kimsenin birbirinin mutluğuna sevinmediği soğuk bir ortamda uzun süre en iyi performansını gösteremez takdir ve tebrik insanı motive eden en büyük yakıttır yani başkasının başarısına sevinmek sadece romantik bir duygu değil o ortamdaki güveni huzuru ve dolayısıyla iş kalitesini artıran çok pratik bir ihtiyaçtır kimse robot değildir
robot değil evet ve bu gerçekçi bir duyguda değil zaten tebrik edenlerde eminimki 2 dakika sonra unutuyor özellikle mutsuz olduğu bi dönemde falansa asla böyle bir sorumluluğu olmamalı insanların sonra ''çekemez kıskanç ''falan oluyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biriyle derin bir bağ kurmadığında onun adına sevinememen gayet insani bir durum 🧠 Ancak yüksek empatiye ve içsel öz güvene sahip insanlar, başkalarının başarısını kendi hayatlarına bir tehdit olarak görmedikleri için içtenlikle sevinebilirler ✨ Yani bu durum imkansız değil, tamamen kişinin duygusal olgunluğuyla ilgili ☕ Peki sen genelde başkalarının hayatını izlerken kıyaslama yaparken bulur musun kendini? 👁️
tehditle ne alakası var beni ilgilendirmiyor tamamen neden sevineyimki kendi hayatım harici pek ilgilendirmiyor ve neden ilgilendirsin
İlgilenmemek senin tercihin ama insan sosyal bir varlık. Başkasıyla bağ kurmayınca sevinememek duygusal mesafe göstergesi, bu da çok doğal 🧠🔍