Abartı şeyler yaşamadım ergenlikte olan ufak tefek şeylerdi ama pişmanım baya istemezdim yine de gereksiz şeylerdi bunun farkına vardım tövbe de ettim namaz kılmaya da başlayacağım ama düşünme takıntısından kurtulamadım
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Abartı şeyler yaşamadım ergenlikte olan ufak tefek şeylerdi ama pişmanım baya istemezdim yine de gereksiz şeylerdi bunun farkına vardım tövbe de ettim namaz kılmaya da başlayacağım ama düşünme takıntısından kurtulamadım
Geçmişi yani sonucu değişmeyen şeyleri düşünmek sana birsey kazandırmaz sadece kendini uzersin
Ne kadar yorum yapsak, pişman olsanız sonuç değişmeyecek
Ya abartı olmayan şeyleri de takıntı yapıyorum hasta mı oldum anlamıyorum
Evet düşünmeyi birak
Bu hayatta ya yaptıklarınızdan pişman olmayacaksın ya da pişman olacağın şeyler yapmayacaksin
Tamam da ergendim Şu an ki aklım olsa yapmazdım namaz hakkında bilgin var mı bu arada
Namaz ne için sordun
Başlamak istiyoeum
Ee başla o zaman.
Geçmişi değiştiremeyiz ama onun bugünümüzü yönetmesine izin vermeyebiliriz. Ergenlik dönemi, kimliğimizi ararken hatalar yapmamız için var. Zihninin sürekli oraya takılması, vicdanının temizlenme arzusundan kaynaklanıyor. Kendine karşı bu kadar acımasız olma; o zamanki sen ile şimdiki sen aynı değil. Tövbe edip yeni bir adım atmışsın zaten, zihnin bunu kabul etmeli. Peki, bu düşünceler zihnini işgal ettiğinde dikkatini bugüne odaklamak için hangi aktivitelere sığınıyorsun? 🧠✨
Cevap
4Cevap
Başlayacağım dediğin şeylere başla takıntın geçer
Namaza mı sahiden iyi gelir mi
Yapmayı sürekli ihmal ettiğin bir görev yapınca tabii ki iyi olur ve yapmadığın sürece eksiye düştüğün biri görev
Bugün başlayacağım bir ara başlamıştım geri bıraktım bundan utanıyorum
Düşmekten utanma yoksa ayağa kalkamaz yürüyemezsin vesveseden
Hemen başla bence kardeşim vakit namazını da kıl geçirme sonraki vakti de kıl fırsattır hepsi
Aramıza hoş geldin
Mesela olmadık biseyi bu olur mu acaba şu şöyle olur mu diye düşünmekten başım ağrıyor bazen bu vesvese değil mi
Başlayacağım şimdi abdest alıcam
Vesvesedir ve olumsuz düşünmek Allah hakkında kötü düşünmektir namazını kıl sonra Allah hakkında iyi zann ve kötü zann hakkında araştırma yap
Baska neler yapabilirim önerin var mı
Zikir esmaül hüsna araştır
Siyer oku peygamber hayatı yani
Siyeri okumuştum hatta sınavına girmiştim küçükken kıldım bu arada akşam namazını
Allah kabul etsin inşallah
Iliskiye girmedjysen kolay unutabilirsin bence cok ileri bise yasamadiysan
küçük şehir ama bisey yasamadim çok ergenlikte 3 4 kez opustum o da max 5 saniye falandır bakireym yani foto olayim vs de olmadı hic
O opustugun kisilerle karsilasiyo musun
Biri haric hayır uniye gidiyorum ve şans aynı sınıftayız çocukla
Konusmaya yakinlik kurmaya calisiyo mu peki senle
Yok asla muhatap bile olmuyo bazen arada baktığını görüyorum sadece o kadar onun haricinde oralı değil gibi görünüyor bağımsızız yani
O zaman boş ver sadece opusme diyon ilerisi de olmamis neden dusunup duruyon
Aşkım bilmiyorum takıntı yaptım sanırım hani ilerde sevgilim olsa felan ya da ciddi biri olsa falan duyar bi sekilde belki ayrılır diye düşünüyorum sence erkeklerin genel olarak bitirecegi bi konu mu
Hix sanmiyorum oyle bisi olacagini
Çok takıntı yaptım ya
Canim simdiki erkekler bakire misin diye soruyor artik opusmeye cok bakmiyorlar bence ki az opusmussun
Orasi öyle ama bazısı yani bazı erkekler sorun eden de olur diyo hani bide küçük şehirdeyim bi sekilde duymasını da istemem yani
Canim kimseyle denk gelmiyorsun unutulmus bitmis yani
Sinifimda ki çocuk sinirimi bozdu sadece denk düşmek ne alakaydı yani bir de burada herkes birbiriyle arkadaş yani direk arkadaş olmasalar bile o ordan tanıyor bu burdan tanıyor öyle çıkıyor tabi şu an hoşlandığım bi çocuk var kendisi aile dostumuz ama okuldan değil bilmiyorum artık bakacağım
Unutuldu bitti gitti balim hoslandigin kisiye odaklan opusme disinda bisi olmamis olsa ona gore bisi dusunurduk gecmjsi sil kafandan
Çok haklısın öyle yapmaya calisicam umarım bisey olmaz
Olmaz canim
Çok dusunme aklın gelecek planları ile doldur degilse üzer
Napmaliyim ya valla abartı bisey de yok cinsel ilişki falan da yasamadim ama en ufak şeyi bile dusunuyorum
Gelecek planlarına odaklanmali gecmis geçmişte kalır ama belki de zihnin bu yönde karmaşık
Ama pişmanım işte birde yalan söyleyemem ben sence bunu tanıştığım kişi ciddi yolda gittiğim biri duysa sorun eder mi yani çok abartılacak vazgeçilecrk bisey mi sence 3 4 sene önce ki şeyler
Edebilir herkes aynı düşünmez dürüst ol en azından gerisini boş ver
Of
Çok hava al gez dolaş bence kafa karışık belli
Unut gitsin sevgiline de söyleme diyen olursa iftira atıyorlar dersin yaptığında bir şey yok kötü tarafını gösterme kimseye
Yaptığımı okudun mu yorumdann
Okudum gayet masum😂😂
Aahhah ya çoğu kişiye göre evet ama pişmanım bide küçük şehirde yaşıyorum biriyle sevgili olsam ciddi bir yola girsem falan bir yerden duyulur diye korkuyorum napicam
Korkmaa olmuş baya da valla çoğu erkek kız neler yapıyorda rahat rahat evleniyor bunlar takılacak şeyler değil
Sevgiline de söyleme evleneceğin adama da çoğu ne haltlar yiyorda kimseye söylemiyor
Söylemem ama küçük şehir ya herkes illa birbirini tanıyor ya bi ihtimal duyulur da konuşulursa denk gelirse
İnkar et hem ne diyecekler ben senin karına bunu yaptım dese kan çıkar
Ya illa evlendikten sonra değil ki mesela biriyle sevgiliyim ciddi yoldayız diyelim şu an da hoşlandığım bi çocuk var tanıdık yani ailelerimiz çok yakın aile dostu ama bu takıntım yüzünden konusamiyorum ya bi yerden bişey çıkarsa diye
Abartıyprsun çünkü
Ahhh işte bunlar sapık arabın uydurduğu din yüzünden
Ne alaka
Sapık herif kendisi 50 küsür yaşlanrındayken koynuna almadığı ne gelini kalmış ne 17 yaşında gencecik kız ne de 6 yaşında zavallı kız çocuğu toplamda 68 tane kayıtlı belgeli kadın ve cariye. Millete de anca haram günah zina diye yutturmuş dolandırıcı
Ben sadece Günah bakımından da düşünmüyorum ki
Yavv günah münah değil bunlar yobaz cahil toplumun kadınları köle yapmak için uydurduğu yalanlar
Peki erkeklerin gevmisi sorun etmesi nedir
Yemişim erkeğini. Bu ülkede eşek olana semer vuran çok olur. Onların ne düşündüğünü umursarsan anca nefes alırsın bu hayatta sürünmekten öteye geçemezsin.
Bugun okuduğum en haklı şey olabilir ama bazen o kadar canım konuşuyorlar ki
Amerikanın avrupanın bizi kıskandığını sanan mal sürüsünün ne düşündüğünün de ne konuştuğunun da canı cehenneme.. Onları takarsan onlar gibi mal olursun.
Mesela ne yaşadın hangi şehird e
Şehir söylemek istemiyorum küçük şehir bisey yasamadim çok ergenlikte 3 4 kez opustum o da max 5 saniye falandır bakireym yani foto olayim vs de olmadı hic
Hımmm olsun o kadar beni duysan kalpten gidersin heralde
Ama pişmanım işte birde yalan söyleyemem ben sence bunu tanıştığım kişi ciddi yolda gittiğim biri duysa sorun eder mi yani çok abartılacak vazgeçilecrk bisey mi sence 3 4 sene önce ki şeyler
Şöyle sen tövbe etmişsen sorarsa ufak hatalarım oldu de detay verme ha kabul etmezse de sie napıcan başka konuşmak ister misin
Peki ben anlamasam bile kendi duyarsa felan küçük şehir yani belki bi sekilde duyabilir seneler önce ama erkekler mesela böyle şeyleri anlatır konuşur mu yaptıkları şeyleri ergenlikte
Evet yapar
Kars mı
Yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?