Zor zamanlarda aklınıza gelen ve size güç veren kişi kim?

Birkaç gündür hastayım ve bu süreçte oldukça zorlanıyorum. Hatta nefes alışverişimin kapasitesinin bile düştüğünü, vücuduma yeterince oksijen gitmiyormuş gibi hissettiğimi söyleyebilirim. Neyse ki geçici bir durum ama insan böyle zamanlarda ister istemez farklı şeyler düşünüyor.

Benim aklıma ise yine Atatürk geldi.

Sadece hastalandığımda değil; aşk acısı çektiğimde, moralimin çok bozuk olduğu dönemlerde veya hayatımda daha ağır şeyler yaşadığımda da nedense aklıma hep Atatürk gelir. Onca zorluğa, savaşa, kayba ve sorumluluğa rağmen psikolojisini diri tutabilmesi, bedenine ve kendine dikkat etmesi ve bütün bunların arasında yaptıklarını yapabilmiş olması beni gerçekten etkiliyor.

Bunu düşündükçe kendisine olan hayranlığım biraz daha artıyor. Özellikle insanın zor zamanlarda kendisini toparlaması gerektiğini hatırlatan bir örnek olarak görüyorum.

Peki sizin böyle zor zamanlarda aklınıza gelen, örnek aldığınız veya size güç veren biri var mı?
Tarihten biri de olabilir, günümüzde yaşayan biri de. Hatta belki hayatınızdan biri bile olabilir. Neden o kişiyi düşündüğünüzü de merak ediyorum.