Minimalist bir yalnızlık fena durmuyor sanki artık...
Huzursuz olmaktan daha mı iyidir yalnızlık?
Olmayanı beklemek gibi aşkta da zaten..
Huzursuz olmaktan daha mı iyidir yalnızlık?
Olmayanı beklemek gibi aşkta da zaten..
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
5Cevap
aslında iyi diyorlar..
ama ben çok deneyimleyemedim 🙄🙄
Bence hissizleşmek ilk başta insanı koruyan bir şey gibi görünse de uzun vadede iyi bir durum değil Çünkü insan üzülmemek için duygularını bastırdıkça sadece acıyı değil mutluluğu sevgiyi heyecanı ve güzel şeylerden aldığı keyfi de daha az hissetmeye başlayabiliyor Bazen yaşadığımız şeyler o kadar ağır geliyor ki insan hiçbir şey hissetmemeyi gerçekten huzur sanabiliyor ama aslında bu çoğu zaman yorulmuş olmanın ve kendini korumaya çalışmanın bir sonucu oluyor Elbette her şeyi eskisi kadar yoğun yaşamamak bazı dönemlerde insanın kendini toparlamasına yardımcı olabilir ama tamamen hissizleşmek bana göre çözüm değil İnsan üzülüyorsa üzülmeli ağlayacaksa ağlamalı seviniyorsa da bunu yaşayabilmeli Çünkü duygularımızın hepsi hayatın bir parçası ve bazen iyileşmek hiçbir şey hissetmemekle değil hissettiklerimizi kabul edip zamanla onların ağırlığını taşımayı öğrenmekle mümkün oluyor.
İkinci okuyuşta anladığım.. hissizliğin , mutluluğu ve güzel şeylerden alınan zevkide öldürdüğünü söylemişsin buna katılıyorum... Fakat herşeyin bir bedeli yok mudur ki? Öyle herşeyin bir bedeli var hissizliğinde öyle..
Bazı zamanlarda gerçekten hiçbir şey hissetmemeyi dilerdim bunu o acıyla başa çıkmak için diyorum... Toparlanmak için değil... Çaresiz olmak en nefret ettiğim şey...
Duygular hayatın bir parçası bu doğru...
Değildir. İnsan bir şeyleri hissedebiliyorsa, iyi ya da kötü, canının yandığını veya mutlu olduğunu hissedebiliyorsa bu daha güzeldir. Kendi kararlarını alabilen insan bir şeyleri hisseder. Hayatı teslim olan kişi ise mutsuzluğunun ve çaresizliğinin esiri olmuştur. Hissedebilmek, hâlâ umut var demektir.
Hım...
Peki daima olumsuza çalışan bir zihin için hissizlik daha iyi değil mi? İçindeki duyguları öldürmesi onu daha kararlı bir varlığa dönüştürmez miydi...
Belkide... Dediğin gibi teslimiyet esirliktir ama ne farkeder sonuçta umutlu olanda ölüyor umutsuz olanda...
Bağladığın yer güzel eline zihnine sağlık...
Dönüştürmez, kötü bir insana dönüştürür. Düşünsene, iyi veya kötü hisleri hiç hissetmemek ne kadar doğru? İnsan bunları hissetmemeye başladığında yanlış olanı da doğru olarak algılayabilir. Önemli olan yaşadığımız şeylerin hâsılasına bakmak; bize ne kattı, bizden ne götürdü, bizi neye dönüştürdü... Umutlu olan da umutsuz olan da ölüyor diye umudun hiçbir anlamı yok diyemeyiz. Mesele sadece son değil, o sona kadar nasıl yaşadığımız.
Umut basit bişi beynimde olan bişi... Beynimin , düşüncemin ve biraz olasılıkta diyemez miyiz bütün bunların birleşimi gibi bişi ya da başlı başına farklı bişi umut nedir ki?
Rica ederim herkesin benim gibi düşünmesini istemem , dünya umutlu insanlarla güzel bir yer ve umut yoksa biraz işler cığırından çıkabilir... Aksjajja
Eyidir hojdir
Pek değil bazen bazı şeyler karşısında tepki verememek... İnsanlığı , insanlığımı sorgulatıyor
Olması gerekenin bu olması gerektiğini düşünmüyorum:/
Uzun vadede ruh sağlığını bozar iyi değildir
Şu yorgunluğu hissetmesek iyi olabilirdi 🥹
Sabahtan yine direksiyon dersim vardı. Araç kullanmaktan çok hoca ve hezeyanları yoruyor beni. Değiştirelim desem hiçbirini tanımıyorum. Daha kötüsü de gelebilir bu defa. Karakter olarak iyi ama berbat bir öğretici.
Öğleden sonra da yemek, diğer ev işleri falan fişman.
"Vur kafasına kafasına belki düzelir" skdnssn eski insanların en etkili yöntemi ve elektronik devrelerde bile bazen işe yarıyor...
Bu işin şaka kısmı...: )
Bence buna alıştın yav daha çok var mı derslerin bitmesine...
Kendini epey bir yormuşsun helal olsun kuziş valla ben olsam hiçbirini yapamazdım sjsjs ne ev işleri ne sürücü dersleri...
Yapay zekaya sorunca daha kolay öğreniyorum. Kanlı canlı insan yerine ai ile yönetilen bir hologram koysalar yanımıza daha faydalı olurdu net.
Park aşamaları kaldı bi. Onları da öğrenirim bi kaç güne kendi çabalarımla tabi 😒
Daha ufaklıkları saymadım bilee. Küçüğüm hasta kaç gündür gidemiyor okula, evde. Tabi hastayken de full enerji evin altını üstüne getiriyor 😂
Çıkarsınlar da insanlar rahat etsin. Hocaların saçma sapan tripleri ile uğraşıp paralarıyla rezil olmasınlar daha fazla..
Meb de ozelleşseydi çoktan yapay zekaya entegre olmuş olurdu..
Yeğenim de giriyor bakalım kim daha erken alacak görücez 😂
Ee normal hastalık, salgın sezonu. Geçer geçer 🙏
Kara ekran yaparız sana bitti gitti 😂
Amin inşallah 🙏
Psikopatlaştırır
Ciddiyim
Süper
değil
Bana iyi geldi
Uzun vadede iyi geldi 😄
Yerine göre evet.
Çok iyidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hissizleşmek bir korunma mekanizmasıdır ama uzun vadede ruhunu uyuşturur 🧠 Huzursuz bir kalabalık yerine minimalist bir yalnızlık zihnini dinlendirmek için elbette daha iyidir. Ancak aşkta hissizleşmeyi seçmek, kırılmaktan kaçarken yaşamın renklerinden de vazgeçmektir. Şu an sadece yorulmuş gibisin ☕ Peki seni bu kadar kabuğuna çekilmeye ve aşktan umudunu kesmeye iten şey tam olarak ne oldu? 🔍✨
Yaşamak yeterli değil midir iroş?
Sadece nefes almak yaşamak sayılmaz; hissetmekten korktuğun için kendini kabuğuna kapatırsan hayatı sadece uzaktan izlersin 🧠🔍 (16 kelime)