Her zaman dediği olacak ben istemiyorum hep alttan alan oldukça karşıma çıkan insanlar bu yönümü kullanıyor veya ben izin veriyorum buna
2 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her zaman dediği olacak ben istemiyorum hep alttan alan oldukça karşıma çıkan insanlar bu yönümü kullanıyor veya ben izin veriyorum buna
Cevap
7Cevap
ya her önüne gelene inanma özgüven kazanmana yardım ederim yok seni şöyle yaparım ederim bu tür insanlara inanma saf olma yapacağı tek şey " sen güçlüsün sen çok başarılısın , sen kafana koyduğun her şeyi başarırsın , çünkü senin inanılmaz gücün ve sevginde var" gibi saçma motivasyon konuşması. bende alttan alırım insanları mesela olay falan çıkmasın diye gerek yok diye o yüzden sen rahatsızsan biraz azaltmaya calıs
orneğın bir şey yapmak istemiyorum alıncağı gücenceği tutuyor kendi lafını geçiriyor ben böyle yapamadım hiç altan almak yerine kullanılmaya başlıyorum
Emir tavırına dönüşüyorlar
diyorum ya mesela bişey istiyodur sen istemiyosundur kavga çıkmasın diye okey falan diyosan normal bende yapıyorum onu bunun özgüvenle falan alakası yok özgüvenim yüksek benim ama alttan alırım kırılmasın vs
Hayır benimki öyle değil altan aldığım şeyler olması gerekıyor biliyorumda bazen kendi sözüm geçmiyor hayır diyemiyorum rahatlıkla küsüyor ediyor nazı geçtiğini biliyor
İyiliğe demişler ki nereye gidiyorsun? O da demişki sahibimi sevmeye
Seninki de öyle bir şey olmuş
Ya inan bilmiyorum ailem tarafından hep ezildim başkalarınında bunu yapmasına izin veren tarafım var sonra bakıyorum ki söz sahibi hakkım yokmu benimde hayır diyeceğim şeyler var değilmi nedense hayır dedikçe tersine evete donuşturuyorlar
Hayır dediğin zaman kabul görmeyecğeini düşünüyorsun belki de içinde ki değersizlik hissiyle baş et bence. Daha cok üzülürsün hayat böyle gitmez
Haklısın orneğın bir şey yapmak istemiyorum alıncağı gücenceği tutuyor kendi lafını geçiriyor ben böyle yapamadım hiç dediğin gibide kabul göremicem diye evet der olmuşum
Ya gerçekten ağlıycam çok tatlısın inan arkadaşım olsan sana sarılır bir çay demlerdim konuşurduk
Teşekürr ederim o senin tatlığın canım😂❤️ bazen bunalırsam sert tepki vermekden çekinmiyorum veya hayatımdan çıkarmaya odaklanıyorum ama karşılaştığım hep böyle olunca bende sorun var dedim
bana karşı alttan alırsan sana başkası üstten basamaz eğitirim seni
İşte ben bunu istiyorum karşımdaki kişi beni güçlendirsin saflığımı kullanmasın
gel yavrum ozaman akıllı uslu ol itaat et bana bende seni kimse bir daha üstenci olamaz hale getireyim
İtaat et nedemek doğru değil işte bu
itaat edipöğretileni uygulmazsan bi bo k yapamazsın anca gelir böyle dert yanarsın
İtaat etmek demek yerine sana tavsiye ettiklermi dinle gbsinden konuşaydın dpgru olurdu
istediğim gibi konuşurum ben işine gelirse gelir gelmezse keyfn bilir
İşte böyle konuşmalıyım bende 😂
Aynı senin gbi sert cevap vermek isterim açıkcası
o zamn yazacaksın bana seni eğiticem
Ay senin benden ders alman lazım asla altta kalmam ben Of çok cingeneyim dkdmskdnd
Çok daha iyi oyle olman ve isterimm 😂
Alma kız alttan haksız bile olsan cingenelik yapacaksın erkeklere müstahak ksmskdms
Genel olarak herkese müstahak boş ver böyle yaparsan çok kullanilirsin sen saf bilip ezerler seni nsjss
orneğın bir şey yapmak istemiyorum alıncağı gücenceği tutuyor kendi lafını geçiriyor ben böyle yapamadım hiç
Sadece erkekler değil genelde sayılır ama çoğu karşılaştırdığım şey erkek denilebilir kendi fikrimi vermekten çekiniyorum resmen
Özgüven eksikliği de var sanki bir de hayır diyememek gibi bir problemin de var sanki
Evet aynen öyle olabilir ben ailemdende görüyorum ki başkaları ezmesin desem zaten soğuyorum öyleli tiplerden emrivakiye dönüşüyor konuşması elinde olduğu için ipler
Çok bunaldığımda izin vermiyorum
anan baban devamlı alttan almayı öğrettiyse olabilir
Öyle zaten ailemden gördüğüm şeyi başkasına da bir şey diyemiyorum nasıl aşıcam bu durumu
kardeş kimsenin gözünün yaşına bakma kim kırılacak diye düşünmeyeceksin akli çerçerevelerde pat diye söylüyecen
Doğru haklısın
İşte kokay olmuyor yapması
merhametli olma fazla bak kişisel gelişim kitapları okuyorsa kendine zarar vereceksin, bende de vardı şimdi söylüyorum çünkü devamlı onu kırdım mı o benim hakkımda ne düşünüyor vs. düşünüyordum
Evet çok düşünüyorum dediğiniz şeyleri kişisel kitaplar nasıl örnek verebilirmisin varsa aklında
bak ilk önce denemelisin ve yüksek ses müzik dinlemelisin kafana takmadan ilk önce deneyeceksin , yoksa sabaha kadar kitap oku boş yazayımda boş yani ilk siftah yap öyle yaz için içini yiyecek ilk yaptığında sonra yine deneyeceksin sonra yaz
Peki sonra
sonra kitap okumana gerek kalmayacak bir nevi ancak kendini geliştirmek için okursun , kitap sana sadece bunu yap diyecek başka bir şey yok sen yaptığın anda zaten sadece psikolojik roman vs okuyacaksın sadece psikolojik süreci öğreneceksin , sen yap ilk önce zaten kendine güvenin gelecek
Teşekkürler 😊
kendine iyi bak dostum
Sende öyle teşekkürler değerli yorumun için 🤍
hoşçakal
İyi geceler kendine iyi bak güzel insan
sorun olursa bana ulaş kirve , ilk hamleyi yap ama yoksa ömür boyu boynu bükük gezersin :)
Çok haklısın denicem :)
eyv
Kimse baskın değil sen eziksin
Söz hakkım olmuyor tanıdığım kişiler sürekli beğenir samimiyetimi sever olmasına rağmen değer verdiğim kişileri incitmemek adına bir şey demiyorum ama diyenler daha değerli oluyor
Özgüven eksikliğinin var.
Olabilir nasıl toparlarım ki?
Özgüvenini kazanmana yardım edebilirim.
Nasıl?
Yorumlarda tarif edilecek bir şey değil bu, yemek tarifi vermiyorum.
Cinsellik değildir umarım
Hep böyle önyargılı mısın?
İşte karşılaştığım insanlardan ötürü olabilir tamam ekliyorum seni
Kusura bakma
Yani daha çok sen izin veriyorsun sanki
Evet ben izin veriyorum kıramadığım için kimseyi ama sonra bakıyorum üste çıkmaya başlıyorlar bunaldım
Bunalıma. Hayır de.
orneğın bir şey yapmak istemiyorum alıncağı gücenceği tutuyor kendi lafını geçiriyor ben böyle yapamadım hiç
İnanma ne insanalara. Senin o saflık duygunu kullanırlar. Acıma kimseye
Zaten hissediyorum bunu kullanmaya başladığı itibaren emri vakiye dönüyor konuşması
Tamam işte o kararı kesin olarak vereceksin ve tavrını koyacaksın. Böylelikle seni kullanmak isteyenler zaten etrafından kaybolacak.
Tamam teşekkürler birkere de dediği olmasın yanımda kalmıcaksa gücencekse ne yapayım ben onu
Aynen öyle. O tavrı senin yapman gerekiyor
Haklısın teşekürler
Rica ederim. Kendini ezdirme. Unutma kendinden başkası önemli değil senin için
Evet sağol 😊
Anlayışsız kişilere denk gelmişsin ne yazık ki
Evet öylede denilebilir
Bu seni rahatsız ediyorsa alttan alma
Rahatsız etmeye başladı
İnsanlar üstüme geliyor
O zaman uzaklaş o insanlardan
Teşekkür ederm
Rica ederim. Gönlünüze göre olur umarım
Seninde aynı şekilde 😊
baskın basanindir.
Baskın olmaya çalısıyor resmen seni güçlendircem demek varken
Safsın işte
Nasıl aşacağım bunu ve insanlara hayır diyemediğim için belki de bunu fırsat biliyor değer verdiğim kişiler en çok tanıdıkları içn orneğın bir şey yapmak istemiyorum alıncağı gücenceği tutuyor kendi lafını geçiriyor ben böyle yapamadım hiç
Bi kaç deneme yap
Tamam teşekkürler birkere de dediği olmasın yanımda kalmıcaksa gücencekse ne yapayım ben onu
Hah şunu bileydin
Sonra onlar senin g*tünde gezer
Evet hep öyleleri yaranıyor zaten diğer iyi olan nasılsa elimde tüm ipler diye düşünüyor
Aynen öyle bak şöyle derler bişeyi yapan kurtulurda gören kurtulmaz
Çok haklısın gerçektende öyle
Dertleşebiliriz
Sen bilirsin ekleyebilirim rahatsızlık vermek istemiyorum
Estağfirullah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İlişkilerde sınırlarımızı net çizmediğimizde, farkında olmadan karşı tarafa ipleri eline alma yetkisi veririz. Bu durum senin yetersizliğinden değil, muhtemelen çatışmadan kaçınma ve onaylanma ihtiyacından kaynaklanıyor. Alttan aldıkça, karşındakiler bu alanı kendi yönlendirmeleriyle doldurmaya alışır. Kendi isteklerini dile getirmek bencil olmak değildir. Peki, hayır dediğinde tam olarak neyden veya hangi tepkiden korkuyorsun? 🧠👁️✨