Erkeğin en büyük içgüdüsü baskılanırsa prensesleşir. “Hem beni korusun, sahiplensin hem de hiçbir şeyime karışmasın.” diye bir şey olmuyor. Sahiplendiğin şeyin her şeyine karışırsın. Sahiplenen erkek “takıntılı” damgası yedikten sonra artık hiçbiri sahiplenmiyor; doğal olarak kadın da umurlarında olmuyor.
Bir insan, kendine ait olduğunu hissetmediği bir şeyi umursamaz, korumaz veya ona emek harcamak istemez. Sadece ondan faydalanabildiği kadar faydalanır, o kadar.
Kendi ayakları üzerinde duramayan, zorluklarla mücadele bilmeyen, hazırcı, tüketici, ne istediğinin kendi bile farkınds olmayan, bir kadınla kendini bir tutan ve kadın ve kendi sorumluluklarını ayırt edememiş ve bu durumun farkındalığını da yaşamayan ve tüm bunların neticesinde bir kadının davranışlarına adapte olmakla birlikte herhangi bir küçük sebeple küsmeyi ve trip atmayı alışkanlık haline getirmiş bir bireye denir
Prenses erkek kavramı, duygusal ve yetişkin sorumluluklarını almaktan kaçınan, ilişkide çabayı tamamen karşı tarafa yükleyen profilleri çok güzel özetliyor 🧠 Konfor alanından çıkmak istemeyen, olgunlaşmamış bu tavır günümüz ilişkilerinde sıkça karşımıza çıkıyor 🔍 Sorumluluk almak yerine sürekli alıcı tarafta kalmayı seçen bu davranış biçimi, karşı tarafta ciddi bir duygusal yorgunluk yaratır ✨ Senin hayatında bu tarz kaçıngan ve konforuna düşkün birine sınır koymak zorunda kaldığın bir anın oldu mu ☕
Her şeyden önce birey olabilmesi için 250 000 dolar nakit parası olacak. Sonrasında bu parayı ev alıp içini dizip araba sahibi olmak için harcayacak. 35 yaşında parasız piyasaya çıkacak. Sormazlarmı adama senin paran nerede, ne biçim erkeksin sen diye. Bu saydıklarım bireysel bağımsızlık temel ölçutuydü. Yukarida saydıklarının tamamını anlatabilmem mümkün değil. Gerisini sen pay biç artık
Kırmızı donumu giyip okudum ama biri hariç hiçbiri benlik değil aile bağları senin ki zayıf mi tatlım herkesin ailesi özeldir bence evlendiginde de özeldir
Ya artık şu kelimeler cidden sıktı artık insanlara lakap takmayı kesin lütfen prenses erkek Allah allah prens ve prenses kelimeleri Benim bildiğim masal kahramanlarında geçiyor sizin lügatınıza çok uzağım affedin
Bir de Yanarım yanarım da gerçekten bak Öncelikle Öfkem sana değil üstüne alınma ama şu hesabı erkek ödeyecek bu ve buna benzer ayrıştırmalar gerçekten sadece milattan önce anadoluların uydurduğu saçma sapan bir şey şimdi hadi erkek Tamam hesabı ödedi Tamam okey ne oldu şimdi yattı da ilişki mi kurtuldu nezaket ve gösterdi O zaman bana şunun cevabını verin Bir Kadını yatağa atmak isteyen erkek de bugün sadece hesap değil Türlü Türlü paralar ödüyor Buna ne diyeceksiniz Demek ki neymiş bir hareket Veya birkaç hareket bir şey ama hiçbir şeyi değiştirmiyor
Evet aynen öyle pisleşmiş dünyada helede cehaletin tavan yaptığı bu ülkede yalnızlık bir onur ve şereftir Bak tekrar söylüyorum Lafım sana değil ben genel konuşurum mesele bu sözleri üretmek de değil yok prenses erkek yok işte hesabı erkek öder yok Erkek adam onu yapar yok Erkek adam vuran kırar Asar Keser yok işte kadının şunu yaparım bunu yaparım ya Ben anlamadım bir şey neden İnsanlara böyle bir kalıpla sınırlandırıyor bu toplum işte böyle ola ola her sene cehalet bir o kadar daha tavan yapıyor ve biz her zaman için aradan 100 yıl da geçse bin yılda geçse başkalarının güdümünde olmaya layık bir ülkeyiz Çünkü bizim cehaletimizi o kadar güzel kullananlar var ki
Tamam doğru katılıyorum her milletten erkek ve kadınlarda bu var Ama bunun lakabı bu mudur yani Ben Türk'üm ve Türk Dil Kurumu'nda böyle bir açıklama hiçbir zaman duymadım?
Hayır ben böyle düşünmüyorum arkadaşlar o Yukarıdaki görselde bütün sayılan özelliklerin tek bir anlamı var sorumluluktan kaçan kadın ve erkektir yabancılara bak ne diyorlar böylelerine its outcast person yani dışlanmış insan Yani bu da ne anlama geliyor onların dilinden yorumlayacak olursak Eğer yine az önceki yazdığım gibi sorumluluk almayan insan
Al Aynen yapay zekaya sordum O bile ne dedi biliyor musun prenses erkek güno kardo gibi laflar tamamen cahil toplumun sosyal medya platformu üzerinde kümelenerek oluşturduğu terimler diyor ve argo diyor konu kapanmıştır
Tamam ben buna biie demiyorum zaten buna karşı gelmiyorum ben kullanılan tabirlerdeyim yine söylüyorum bak spiker benlik kaybı diyo demek istediğim sosyal medya gruplarının ürettiği gelimeler hele orada biri diyo ki ataerkillik evet ataerkilleri görüyoruz kadın cinayetleri ya tamam bu konuda bak sinirlerim tepeme çıkıyor söyleyecek çok şeyim varda
Orada bir tane kız var Kendini çok güzel ele vermiş Biz evlenmek istiyordum erkekler evlenmek istemiyor ama sosyal medyada aynı kızlar çıkıp tiktok'ta orada burada diyor ki ben Özgür'üm hiçbir erkeğe hayatımı almayacağım evlilik istemiyorum erkek düşmanıyım Oh İşte erkeksiz Hayat çok güzel bilmem bilmem ne erkek sorumluluk almıyor değil erkek artık başkasının sorumluluğunu almak istemiyor ve Haklılar da daha dün youtube da benim karşıma çıkan ve sanal alemin haricinde de o kadar yıldır hizmet sektöründe çalışıyorum ve güvenlik işindeyim neler nelerle karşılaştığımı bir anlatsam size o röportajda da konuşan sahtekarlara inanmayın orada Öyle derler giderler sosyal medyada kendi sayfasında farklı şeyler söylerler bizim toplum kadar iki yüzlü millet çünkü hiçbir ırkta yok
En İyi Cevaplar