Bazı erkekler duygularını daha narin yaşar, alıngan olur, ilgi bekler, hatta küçük şeyleri dert eder. Toplum bunu hemen “prenses erkek” diye etiketler ama kimse altındaki yorgunluğu, bastırılmışlığı, geçim mücadelesiyle ezilmiş duyguları sormaz. Belki de bu davranışlar bir zayıflık değil, hayata tutunma şeklidir. Sence bir erkeğin prenses gibi davranması gerçekten karakter meselesi midir, yoksa ekonomik yüklerin ve duygusal yalnızlığın getirdiği bir sonuç mu?
çok fazla ilgi isteyen, her şeye alınıp devamlı trip atan, yazma deyince yazmayan, ilk adımı hep kadından bekleyen, kadına yapması gerekenleri sürekli kendisi için bekleyen, sorumluluk nedir bilmeyen, ödemeyi kadına yıkan erkek prenses erkektir. prenses erkeğin olduğu ilişkide kadının eril enerjisi yüksek olmak ve ilişkiyi sırtlamak zorundadır. herkes haddini bilsin ve yaratılısına uygun davransın gözünü seveyim ya, erkeğin erkek olduğu, kadının kadın olduğu ilişki makbuldur.
ben bu terimi ellerinden hiçbir iş gelmeyen, gelse de denemeye dahi tenezzül etmeyen z kuşağı için kullanıyordum ama başlıkta daha çok trip atan, kırılgan yapılı erkeklerden bahsedilmiş sanırım. doğru. var böyle insanlar. tahammülümün her geçen gün biraz daha azaldığı son birkaç yılda çok sık karşıma çıkıyorlar. karakter meselesidir, huydur, kişiliktir, sana uygun değildir, geçersin. ama beni asıl şaşırtan bunu gururla söyleyen erkek tipleri. “aa ben çocuk gibiyim ama alınırım, gücenirim” e olmamalısın ama. koca adamsın. iletişim kurmaya çözüm odaklı olmaya çalış. dudak büküp de gönlünün alınmasının beklemenin neyiyle gurur duyuyorsun
ilgi bekleyen, alınan, hemen küsen, iltifat bekleyip karşılık vermeyen, her şeyin kendi etrafında dönmesini isteyen türden… Bir derdin olur, dinlemez ama kendi moral bozukluğunu anlatırken senin de moralini bozar. Kendi küçücük nazına tahammül ister ama senin en büyük yüküne sırt dönmeyi bilir. Gönül ister ki içinde çocuk ruhu olan olsun ama bazıları içindeki çocuğu hiç büyütmemiş, krallığını ilan etmiş. Kısaca prenses erkek, sadece ilgiyi sever; ama sorumluluğu duyunca ortadan buhar olur."
Yav bununda yeni uydurdular azıcık sinirlenip kavga çıkmasın diye uzaklaşsan ya da sudan prenses ilan ediliyon 😂 kavga eder sesini çıkarırsa da mağara adamı oluyon en iyisi kadınlar kapatılsın. 😂
Prenses erkek diye nitelendirmek aslında toplumun, insanları dar kalıplara sokma çabasının bir yansıması gibi geliyor. Bence bu davranışlar ne karakter zayıflığı ne de basit bir etiketle açıklanabilir. Hepimizin geçmişi, mücadeleleri ve duygusal bir yükü var. Bu, bazen "fazla hassas" olmaya iter insanı. Aslında bu narinlik ruhunu ifade etme şeklinin bir parçası. Tüm bu diğer bakış açılarını göz ardı edip basitleştirmek ise sadece empati eksikliğinden doğar. 🌧️💫
Erkek bunun 899 tanesini karşılar 1 tanesinde fire verir. İşte o zaman prenses olur. Kadınlara göre prenses erkek budur. Yani bir kadına göre prenses olmamak imkansız.
Prenses erkek ilk adımı atmaya çekinen erkekdir benim arkadaşlaeımda da var sadece ilk adım değil ilk adımı atmaktan tabiki çekine bilir normaldir ama benim arkadaşlaeımdan tarot baktıran fal baktıranlar ve buna ciddi ciddi inanan erkek arkadaşlaeım var bana bunlar biraz prenseslik givi geliyor ama daha çok işte kız arkadaşına saçma sapan trip atan en ufak şeyde mızmızlanan ilişki için cabalamayan erkek benim için prensestir
İlk adımı kadından bekleyene, "bir şey mi oldu?" Diye sorunca "yok bir şey" deyip trip atana Prenses diyoruz🙂 Uzun lafın kısası; Alıngan adamdan nefret😂
Erkek duygusal olabilir kardeşim karakteri öyledir olur kimse ince düşünceli iyi niyetli diye prenses olmaz ama sorumluluktan kaçan aşırı ilgi düşkünü tipler adam olamamıştır zaten