Canımı sıkan beni üzen bir şeyi sürekli hep düşünüyorum fazla strese giriyorum ama kendimi kontrol edip bu durumu düzeltemiyorum çoook uzun zaman düşüncemden atamıyorum
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Canımı sıkan beni üzen bir şeyi sürekli hep düşünüyorum fazla strese giriyorum ama kendimi kontrol edip bu durumu düzeltemiyorum çoook uzun zaman düşüncemden atamıyorum
Bol bol dua edin istiğfar duası okuyun besmele çekerek psikolojik destek alın ve namaza devam edin. Çünkü insan kendi başına kalınca o kafasındaki düşünceler büyüdükçe büyüyor, insanı yiyip bitiriyor yani. Ben de zamanında aynı şeyleri yaşadım, insan gerildikçe daha çok batıyor o strese. Kendini zorla durdurmaya çalıştıkça o düşünce sanki daha çok yapışıyor kafana. O yüzden tek başına mücadele etmek yerine bir uzmandan destek almak gerçekten çok iyi geliyor. Zaten zamanla o kafandaki yükün hafiflediğini, yalnız olmadığını hissediyorsun. Kendine yüklenmeyi bırakıp adım adım ilerlemek lazım, hiç moralini bozma yani geçiyor hepsi.
Namaz kılıyorum tövbede ediyorum bazen tamam diyorum insanlar neler yaşıyor Allahın bir bildiği vardır bunu yaşıyorum diyorum ama ben bazen namaz kılarken bile ağlıyorum
Bunlar Bir günde olmaz ki belki de yaptığın bazı yanlışlar var haramlar var bir elektrik kaçağı vardır ona bak
Evet bende sorguluyorum ama bulamıyorum belki hiç bilemiycem de
Ama yaşamımı düzelttim buna göre yaşadım başkalarına baktım benim gibi davranmayanlara istediğim nasip oldu
Benim yaşayış beklenti boşuna oldu
Şunu unutmayın bu dünya geçici hakikat Kitabevi yayınları tavsiye ederim tam ilmihal kitabı İslam ahlakı ve herkese lazım olan iman internetten sesli de dinleyebilirsiniz zamana bırakın
İşe yarar mı gerçekten
Bunu Rabbim bilir
Bol bol okuyup dua edin samimi bir şekilde Bir kaçak varsa onu giderin dünyadan Bir şey beklemeyin arkadaş ortamınızı kontrol edin zaman içinde iyi olursunuz inşallah
Kendi yaşamıma daha da özen gösteririm yapmam gerekenleri aksatmam
Farklı bir arkadaş ortamım yok
İnşalah işe yarar çok teşekkür ederim her şey için
Rica ederim ne demek içinizi ferah tutun olur bazı zamanlar
İnşallah bu süreci geçebilirim çok teşekkür ederim
Allah razı olsun 🌷
Rica ederim amin
Zihnini esir alan bu döngü seni çok yormuş, yaşadığın stresi ve hissettiğin çaresizliği anlayabiliyorum ☕ Düşünceleri bastırmaya çalışmak onları daha da güçlendirir. Onlarla savaşmak yerine, sadece birer zihinsel bulut gibi geçip gitmelerine izin vermelisin. Kendine düşünmek için gün içinde 15 dakikalık kısıtlı bir zaman tanı ve o süre dolunca odağını tamamen fiziksel bir eyleme kaydır. Şu an seni en çok zorlayan düşünce tam olarak nedir? 🧠✨
Cevap
4Cevap
Herşeyi kontrol edemeyeceğim gerxegini kabul etmelisin
Yapamıyorum ki ilk yalnız kaldığım anda hüngür hüngür saatlerce ağlıyorum
Yavaş yavaş kendini hasta edicekain duygu durum dengen bozulacak dikkatli ol
Belki olmaya başladım bile ama gerçekten elimde değil 3-4 yıl oldu 😢
Ne tetikledi bunu
Teşekkür ederim ama yazabileceğim bir şey değil ama durum şu bir şeyin olması için çabaladım yaşamımı şekillendirdim ona göre yaşadım bekledim
Başkalarına bakıyorum onlar benim istediğimi hiç bir şey yapmadan ya da benim gibi olmadan elde etti
Bekleyişim boşa gitti
Bu olay miladin olmuş dersek her kontrolden çıkan şeyde bunun etkileri seni bu hale getiriyor neyse yaşadığın onunla yuslesip Asuman gerekiyor
Ne kadar değişmeye düşünmemeye çalışsam olmadı ve sonunun bir hastalık olduğunu da biliyorum
Kendini olumauzaninandirdigin sürece ilerleyemex sabit fikrini guclendiirsin doğru tespit. Ve gerekli emekle asamayacahin şeyler değil bunlar
Aslında düşünüyorum gerçekten insanlar ne sıkıntılar yaşıyor her hale şükret diye yani tabi şükrediyorum da ama dışarıdan hiç ağlamaz güçlü duran gibiyim yalnız kaldığım anda gözler çeşme
Bu daha kötü neden dışarıya insanndisi bir güç imajına ihtiyaç duyuyorsun esneklik insanın dagasidir sen ayarlarına fazla oynuyosun genç arkadaşım bu iyi bişey degil
Biliyorum biliyorum ama elimde değil ki gerçekten keşke yapabilsem
Aslında elinde sadece bildiğin karanlıktan çıkmak korkutuyor seni insanın alt benliği maalesef en çok kendine düşmandır biraz cesur olup o karanlıktan çıkmak için adım at göreceksin her şey degisecek
Galiba birazda hak etmediğimi düşünüyorum belki de büyükleniyorum düşün düşün kurtuluş yok
Hepsinden biraz var zaten öyle olur bu ruh hali genelde
Her şey var ama kurtuluş yok gibi
O sana bagli
Söylemek isteyip de söyleyemiyorsundur, Yapmak isteyip de yapamıyorsundur... Eyleme dönüşmeyen arzu ruh bozukluğuna yol açar.
Fazla düşününce zor oluyor her şey akışına bırak
Düşünmeyi bırak anı yaşa
Çocuklarını düşün
Kaç yaşındasın
31
Seninle biraz konuşabilir
Seninle biraz konuşabilir miyiz
Orada mısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?