Babama çok bağlı bir kızdım, babamı kaybedeli günler oldu, hislerim dondu, ağır depresyon içerisindeyim, babasızlık nasıl duygu? Bununla nasıl baş ettiniz?
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Babama çok bağlı bir kızdım, babamı kaybedeli günler oldu, hislerim dondu, ağır depresyon içerisindeyim, babasızlık nasıl duygu? Bununla nasıl baş ettiniz?
Allah rahmet eylesin.. başınız sağolsun.. giderayak beni yok saymasına mı üzüleyim yoksa yokluğuna mı , hiç sevilmemis evlat ayrımcılığını dibine kadar hissettirmesine ve bunu son anlarda ok gibi saplamasına mı desem çok şeyle başetmeye çalışıyorum hâlâ geçecek elbet biraz zaman..
Başın sağ olsun. Bende babamı kaybedeli neredeyse 10 sene oldu. 29 yaşındaydım o zaman. Tabi sen kız çocuğusun kız çocukları babalarına daha çok düşkün oluyorlar o yüzden tam olarak acını ve neler hissettiğin anlayamam. Ama bir çocuk için babası evin direğidir sırtını yasladığı kayadır. Kaybedeli günler oldu demişsin gerçekten en zor günler bunlar. Şuanda dünya başına yıkılmış gibi geliyordur eminim ama zamanla sevdiklerine tutunup tekrar ayaklarının üstüne kalkıp o yıkılan dünyanı tekrar inşa etmeye başlayacaksın. Hislerini içinde tutma sevdiklerinle paylaş otur günlerce ağla yasını tut ama emin ol bir süre sonra daha güçlü olarak tekrar ayağa kalkacaksın.
Allah rahmet eylesin, başın sağolsun
Modunu yüksek tutmaya çalış, geride kalanlara tutun, sağlığina hayatına geleceğine odaklanmaya çalış
Bide bisey söylemek istiyorum, travma atlatmanın en iyi yöntemlerinden birisi yeni bi hobi edinip, mesela resim çizmek veya farklı bi sporla (yüzme, basketbol, tenis, voleybol vs) kendini o hobiye vermek, kafa dağıtmaya yarıyo cidden, eğer denemediysen belki denemek istersin diye bunuda söylemek istedim, zaman zaman dışarı çıkıp biraz yürüyüş yapıp sonra oturup biriyle biraz konuşmakda kafa dağıtmaya yarıyo
Umarım yakın zamanda travmanı atlatabilirsin
Bilmiyorum ne diyeceğimi. Annem çok güzel bir anneydi. Onu kaybettikten sonra o kadar iyi, her şeye koşan, her çıkmazda yol bulan bir anne olmasına kızdım. Çok aradım çünkü onu. Sizi çok iyi anlıyorum. Ama inanın, zaman ilacı. Geçecek şu an hissettikleriniz. Ortak tanıdıklarla babanız hakkında konuşup güleceksiniz. Sadece biraz zaman...
Başın sağ olsun, yaşadığın acının büyüklüğü karşısında zihninin ve duygularının kendini korumak için şoka girmesi, hissizleşmesi çok doğal bir savunma mekanizması. Şu an ağır bir yas sürecindesin. Lütfen kendine zaman tanı ve hissetmediğin için kendini suçlama. Bu süreçte bir uzmandan profesyonel destek almak sana çok iyi gelecektir. Şu an yanında duygularını paylaşabileceğin, sana sarılan biri var mı? 🧠✨
Cevap
15Cevap
Öncelikle Allah rahmet eylesin başınız sağ olsun Hepimizin gideceği yer orası Kimisi erken gidiyor Kimisi zamanında gidiyor Kimisi geç gidiyor ama hepimiz de oraya gideceğiz yani seninle açığa mı baktığım zaman gerçekten zor bir durum ben de babamı 2018 yılında kaybettim insan unutamıyor ama alışıyor Yani zamanla alışmak zorunda başka çaresi yok Hayat bir şekilde akıp gidiyor
Basın saolsun, şöyle düşün, her canlı bır gun ölümü tadacaktır, bu saatten sonra yapacagın şey, bu kadar kötü insanın için de iyi biri olarak en azından babanı en iyi sekılde temsıl etmek, o hayatta olsa senın uzulmenı ıstemezdı, o yüzden baban ıcın uzulme
şu an böyle hissetmen normal acını yaşa ağla tutma yas dönemini ertelersen ilerde tekrar bunalıma sebep olur mekanı cennet olsun bol dua et bol kabrini ziyaret et Allah yardımcın olur inşallah 🤲
başın sağolsun, çok zor bir durum. insan ilk başta ne diyeceğini bilemiyor, o hissizlik ve donukluk da acının en ağır hali zaten. zamanla o keskin acı biraz hafifliyor ama insan alışmak zorunda kalıyor maalesef.
Ben de yıllar önce babamı kaybettim başın sağ olsun mekanı cennet olsun ilk süreçler hiç geçmiycek gibi geliyor alışma süreci biraz yorucu oluyor duygularını bastırma
Kasımda 4 sene olacak. Zor ama alışıyor insan bir zaman sonra. Sadece derin bir özlem duyuyorsun. O özlem hiç dinmiyor işte.
keşke yaşım çok olsaydı rahat alışırdım, keşke aniden değil hasta olup ölseydi, keşkelerim aska bitmiyor, onsuzluk çok zor, Allah seninkine de rahmet eylesin
Biliyorum zor, seni çok iyi anlıyorum. Sana güçlü kal felan diyecekler sakın onlara kulak asma. Sakın içine atma yasını yaşa.
Kardeşim başın sağolsun şimdiden zordur başına gelmeyen bilemez dertleşebileceğin bir insanın olması bu dönemlerde çok değerli
herkes aynı şeyi söylüyor- zaten hepimiz öleceğiz
Yani ben kaybetmesem de hiç varlığıni hissetmedigim için. Çokta dert değildi. Ayaklarının üzerinde dur. Hayatını idame et derim
hayatım yolunda, ailem ve çocuklarım var, ama hergün ondan gelen bir telefon mesaj arıyor gözüm, anlatılmaz bir duygu, yaşayan ölü oldum ondan sonra
Yahu kabul et ölümlü dünya sonucta herkes ölecek
Basın sağ olsun büyük acı yaşadıktan sonra hissizlik devreye giriyor aslında hissizlik yavaş yavaş iyileşme anlamına gelir zamanla hayata tutuluyorSun
Sürecin ağırlığı hiç geçmeyecek sadece ufak ufak alışıp kabullenme oluyor ama süreç bitmiyor
Baş edemedim. Annem babam çok küçükken ayrıldı farklı ülkede. Babam sormadı hiç. Sonra geldi ama iş işten geçti. Babasız büyüdüm o boşluk dolmadı hiç.
bazen keşke öyle olsaydı diyorum, bana çok iyi babalık yaptı babam, şimdi onsuz yaşayamıuorum
Henüz günler oldu diyorsun. Kendine yüklenme zamanla iyilesiceksin
Allah rahmet eylesin Başınız sağ olsun. Dua edin
Abicim başın sağolsun. Çok üzüldüm güçlü ol dua et her zaman seni baban gibi. sevecek bir adam bul
kendimim ailem ve çocuklarım var, ama gözüm heryerde onu arıyor
Bazıları da ailesine lanet eder beddua eder kıymet bilmez
o da anem de benim bu hayattaki herşeyimdiler, onlar bana en güzel anne baba oldular ve onlardan iyi anne baba tanımıyorum, herşeyin en güzelini etdiler bana da abime dr, krşke babama bu kadar bağlı olmasaydım da şimdi böyle olmszdım
Başın sağ olsun. Psikoloğa gittin mi, konuşmak iyi gelebilir.
Basın sağolsun ilk önce kendini iyi hisset rabbim yanına aldı onu
Ne kadar oldu başım sağ olsun yaş aürecidir
30 gün
Knka daha çok yeni
Başın sağolsun kardeşim.
Hayat bı şekilde devam ediyor
Zor olsa gerek ama alışırsın
Annen hayatta mı peki
hayatta ve benden daha kötü, çok bağlıydı annem de ona.
27 yaşındayım, hergün dua ediyordum öncr ben sonra annem babam ölsün onlarsız yaşayamam diye, olmadı ama o benden önce gitti
abim var
Basın sagolsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?