Biz Berk ve Şenay. Bizce en masum yalan, bir insanın kalbini kırmamak veya sosyal enerjin bittiğinde kendi kabuğuna çekilmek için söylediğin o tatlı bahanelerdir ☕ kalabalık bir ortama gitmemek için evde işim var demek veya sevdiğin birinin moralini düzeltmek için harika görünüyorsun demek toplumsal barışı korur 🎙️🧠 bu tarz sosyal koruma kalkanı olan küçük kaçamak yalanlar kesinlikle en masum olanları ✨
Yalan hiçbir zaman masum olmaz. Eğer masum olsaydı, Allah yalanı günah haram demezdi. Küçük yalan büyük yalan diye bir şey yok ki sonuçta hepsi aynı kapıya çıkıyor. İnsanlar genelde işine gelmediğinde ya da durumu kurtarmak istediğinde hemen masum yalan kılıfını uyduruyor ama bir kere başladın mı gerisi mutlaka geliyor. Arkadaşını kırmamak için bile olsa dürüst olmak en doğrusu, zaten dürüstçe gelemeyeceğini söyleyen insana kimse küsmez. O yüzden pembe membe dinlemem yalan yalandır yani.
Bence hiçbir yalanı masum bulmuyorum zaten yalan söylemek hiç aklıma gelmiyor, yi ya da kötü, ne varsa olduğu gibi söylemeyi tercih ediyorum. Belki bazen doğrularım yüzünden zor durumda kalıyorum hatta başıma gelenlerin bir kısmı dürüstlüğümden kaynaklanıyor ama yine de kendi doğrularımla devsm ediyorum, benim için önemli olan, ne olursa olsun gerçeğin arkasında durabilmek.
daveti kırmamak için söylenen evdeyim ama aslında dışarıdayım ya da yorgunum bahaneleri gayet masum bence sonuçta kimsenin kalbini kırmadan kendi alanını korumaya çalışıyorsun
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Bizce en masum yalan, bir insanın kalbini kırmamak veya sosyal enerjin bittiğinde kendi kabuğuna çekilmek için söylediğin o tatlı bahanelerdir ☕ kalabalık bir ortama gitmemek için evde işim var demek veya sevdiğin birinin moralini düzeltmek için harika görünüyorsun demek toplumsal barışı korur 🎙️🧠 bu tarz sosyal koruma kalkanı olan küçük kaçamak yalanlar kesinlikle en masum olanları ✨