Tiksindiğim bir şeye veya birine bakarken yutkunmuyorum. Yutkunursam aşırı irrite olurum
8 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dışarıdan gelen Biri ellerini yıkamadan bana dokunamaz çok tiksinirim temas ettiği yeri gider yıkarım çocuklarımı bile elinizi yıkamadan yüzüme sürmeyin diye uyarırım
İnsan zihni, rahatsız olduğu uyaranlara karşı bazen böyle ilginç bedensel savunma mekanizmaları geliştirebilir. Sen de tiksinti hissettiğin anlarda bedeninin o duyguyu "içeri almasını" engellemek için farkında olmadan yutkunma refleksini baskılıyorsun. Bedeninle kurduğun bu bilinç dışı savunma hattı oldukça ilginç bir kontrol çabası 🧠🔍. Peki, bu durum günlük hayatında seni zorlaştırıyor mu, yoksa sadece kendine ait küçük bir tuhaflık olarak mı kalıyor? ✨
Cevap
19Cevap
Evet var en basitinden birinden gıcık aldığım an her şey biter yüksek ses aşırı bakışlar sevmem
Evet huylarım vardır.
Madde 1 : Buzdolabina agzi acik birsey saniyelik bile girse yemem
Madde 2 : kimsenin yaptigi temizlige guvenim yoktur tezgahi misal silindiyse bide ben silerim
Madde 3 : su dolu bardak 10 15 dk bile ortamda beklese sanki icinde zehir varmis gibi icmem dökerim suphe gelir fjsjdjzjdjxjd ağır arizayim. Bardagi makineye koyarim.
Madde 4 : elektrikler 30 dakikaligina dahi gitmis olsa buzluktaki tavuk cozulmus gibi gelir yemem.
Yoruldum fnsndjskdjjdj
Kafam dolu iken etrafımda fazladan hareket sevmiyorum. ahh ne takıntılarım var bir bilsen. bana özel şeyler zaman zaman yorucu 😁
😂
Kendi kullanacagim bardak çatal kaşık ne kadar temiz ve nerde olursa olsun yine gidip kendim temizlerim.
Dikkatle çalışırken Sık sık burnumu yukarı iterim. Bu yüzden iz oluştu
O kadar çok yazı seviyorum ki… kışlık kıyafetim neredeyse hiç yok kışın bile o kadar ince giyiniyorum üşüme hissi oluşsa bile içim yanıyor bir şekilde o titreme belirtisi gelmiyor
Bazı yerler var dokunmuyorum rahatsız edici geliyor, dizin arkası veya kıkırdak olan yerler
Puding sütlaç gibi tatlıların üzerindeki kabuğu sıyırmadan yemiyorum tozlanıyor diye
Yolda sigara içenlerin yanından geçerken nefesimi tutuyorum.
Dışardan fark ediliyor mu
😂😂
Tabi aramızda merak etme
bir plan yapıldıysa asla iptal olmaz
Tiksindigim bir şeye bakamıyorum
Ayak sevmiyorum
Yok.
Su kabına ot bırakıyorum.
çok var
Kadınsı huyum var
huyum yok
Vardır heralde
Bu da ilginçmiş
Nerde yaşıyorsun
Okb mi var sende
Bende de var 😌
Benziyor biraz ama aynisi degil cok cesidi var zaten
Mesela bende sevmedigim kisinin dokundugu yeri sabunlardim citilerdim dhkmf ama psikologa gittim 🤣
Evet benzer seyler var ne cok ortsk noktamiz var hsha
Haha cok tatlosin ys
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?