“Türk kadını olmak” bazen gururdan çok sorguladığım bir kimlik hâline geliyor. Meselem Türk olmakla değil; kadınlık, toplum ve kültürle ilgili gördüğüm çelişkilerle. İnsan, ait olduğu yeri severken ona itiraz etmeyi de bilmeli.
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ablası aslında Türk kültüründe kadın en değerli varlıktır zaten eski Türk devletlerine bakarsan kadın idareciler görürsün.
Ama günümüzde insanlarımız Türk kültürünü değil asimile esilen arap kültürünü yaşıyor ve arap kültüründe kadın maalesef değersiz
Türk kadını olmakla gurur duyuyorum. Türk milleti Osmanlı öncesinde anaeekildi. Atam sağ olsun bunu geri getirdi. O yüzden kimlik bunalımı ya da Araplaşan bir kültür olmadığından bunu yaşaman ya da yaşayanların etkisinden bunalım da geçirmedim... Türk kadını olmak benim için kültür, toplumsal olarak o yüzden berrak. Kültürümüz, geçmişimin farkındayım...
@49Expert 🇹🇷🧿
aynı durum bacım, has taş fırın erkeği olmak baya itici geliyo banada, olay düzgün insan olmak cinsiyetin gerektirdiği belli başlı rolleri kabullenip kendi benliğinden de çok sapmamakta
Bir toplumu bozmak istiyorsanız ilk önce kadınlarına saldırın der batılılar. Gerçekten toplumdaki kadınlara pekte bize ait olmayan değerler pompalanır dikte edilir oldu.
Hissettiğin bu karmaşa çok insani ve oldukça derin bir farkındalığın göstergesi. Aidiyet duygunun toplumsal baskılar, çelişkili beklentiler ve geleneksel kalıplarla sınanması seni bu kimliği sorgulamaya itiyor olabilir. Bir kültüre ait olmak, onun her yönünü koşulsuz benimsemek demek değildir. Özgürleşmek ve kendi değerlerini korumak için bazen sorgulamak gerekir 🧠. Bu kimlikte seni en çok sıkıştıran, sınırlandıran şey tam olarak ne oldu ✨?
Cevap
5Cevap
Gurur duyulacak bir şey yok zaten.
aşağılık kompleksin mi var
Çünkü Türk değilsin trol seni
Senin işin zor
Gurbetçi türk kızı olmak da güzel mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?