Daha 29'umda stresten çöktüm ve çok çirkinleştim. Gerçekten stres insanı mahvediyor. Üzülüyorum, son zamanlarda sosyalleşmekten kaçıyorum ciddi anlamda. Bu durumu takmadan nasıl devam edebilirim? Bakım vs. de fayda etmiyor 😢
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Daha 29'umda stresten çöktüm ve çok çirkinleştim. Gerçekten stres insanı mahvediyor. Üzülüyorum, son zamanlarda sosyalleşmekten kaçıyorum ciddi anlamda. Bu durumu takmadan nasıl devam edebilirim? Bakım vs. de fayda etmiyor 😢
Olayları zihninde ayır. Bazı olaylar senin elinde değildir. Bazıları geçmişte kalmıştır. Bazıları da zamana ihtiyaç duyar.
Mesela bir arkadaşın öldü. Bu senin elinde olmayan bir şey. Üzülür ve hatırlarını görünce hatırlarsın. Buna üzüleceğin zaman sınırlıdır. Bunu geride bırakman gerektiğini bil.
Erkek arkadaşın seni terk etti. Bu geçmişte kalmış bir hadisedir. Buna zihninde bir yer ayırmayı bırak. Çünkü bu zihinsel ve psikolojik yüktür. Bu hadise ile hesaplaş. senin suçun varsa çoğu zaman telafi edemezsin. onun suçu varsa o telafi etmek için gecikmiştir.
Mesela Sevgilin askerdedir. Sen stres yapsan da dönmez stres yapmasan da dönmez. Onun bir gelme zamanı var. Bu zamanla çözülür.
Geriye senin çaba harcayarak çözebileceğin hadiseler kalır. Mesela iş arıyorsun, iş başvurusunda bulunursun. Eğer olmuyorsa daha fazla başvuruda bulunursun. Kabiliyetlerini artırmaya bakarsın. Ama işe alınmamak senin elinde değilse dert etme.
Baktın çözemeyeceğin bir şeyler oluyor. Kendini mutlu edecek başka bir aktiviteye zihin sermayesi harca. Seni geliştirecek bir şey olsun. Bir spor olabilir. Hobi olabilir.
Umarım yardımcı olmuştur.
Abla umursamamak kafaya takmamak gerek, o şey ne ise hiç yokmuş gibi davranmak görmezden gelmek lazım, zamanla o ne ise küçülüp gidiyor sonra da o kafaya takılan şeyin ne kadar gereksiz olduğunu anlıyorsun , misal spor yap günlük tempolu yürüyüş yap , Beyhan Budak kanalını öneririm, birde doktora gidin değerlerinize baktırın... sevgiyle kalın...
Yaşadığın bu yoğun baskının seni ne kadar yorduğunu ve aynaya baktığında hissettiğin o çaresizliği anlayabiliyorum ☕ Yaşadığımız stres doğrudan bedenimize ve yüzümüze yansır, bu yüzden kendini çirkinleşmiş hissetmen çok insani. Ancak çözüm umursamamakta değil, bedeninin sana verdiği bu imdat çağrısını duymakta yatıyor. Kendini geri çekmek yerine, seni bu kadar tüketen şeyin ne olduğunu hiç düşündün mü? 🧠🔍
Cevap
7Cevap
Sebebi neyse bırak gitsin cidden yeri doluyor
Bırakayım da dış görünüş çöktüğünde özgüvene yansıyor, özgüveni düşüyor insanın oldukça 🥺
Stresin sebebi nedir özel değilse sizin için
Birden fazla faktör var
Anladım en azından tek olsun dünyanın sonu değil olan sana oluyor
Niye bu hale geldin ki
Bazen farkında olmadan kendini tüketiyorsun. Tükendiğinde farkına varabiliyorsun
Uzun bir süreç, birden fazla neden var
Stresle başa çıkma yöntemlerini öğrenmelisin.
Araştıracağım
Görsem yorum yaparım
Görmene gerek yok... Olanı söylüyorum... 😞
Bir flört bul
Hayata dön
Pasiflora kullan
sen düzelmezsin
Sorduğum bu değil
banane
Bencede sanane
Yaz dertleşelim
Senin ne derdin var?