Örneğin gittiği kahveciye lokantaya bara ya da bir işletmeye MEKÂN diyenler
10 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Örneğin gittiği kahveciye lokantaya bara ya da bir işletmeye MEKÂN diyenler
Cevap
6Cevap
Normaldir evet
Ben de 2 türk birbiriyle konuşurken araya ingilizce kelimeler sıkıştırılmasından tiksiniyorum.
Sinema lansmaninda iki Türkiyeli İngilizce konuşmaya başladı İstanbul'da öldü bu. İkincil utançtan dişlerim dökülecekti
Asfhaı yazık.. Bir de Türkçe konuşurken sürekli küfürlü konuşup çingenelik yapanlar İngilizce konuşmaya başladıklarında bir anda medeni davranmaya başlıyorlar ya, o da çok ayrı çıldırtıyor insanı
Benim müdürüm Amerikali konuştuğu zaman ister istemez konuşuyorum arada bereket melez birisi ve Türkçe edebiyata ilgisi okumaya ilgisi çok derin
Zaten bunun için dil öğrendin gayet normal
"günün sonunda" bunu kullanan da gıcık ediyor. böyle bir ifade dilimizde yok aı yüzünden hep 🤪
Ghosting love bombing Ben de böyle şeyleri sevmiyorum bence normaldir
Ben de öyle
Kısa paçalı malum parti müteahhit çocukları aklıma geliyor birisi mekân dediğinde
iyi de oralar mekan zaten 😅
Değil. Mekân değil adeta bomboş insan turnusolusunuz space kelimesinin karşılığını mi veriyor gittiğiniz Nevada fhfggh
Kelimelerin kullanıma girmesi uzaydan olmuyor 20 sene önce MEKÂNA OTURDUK diye bir ifade yoktu. İçinde olduğumuz kültürel iklimin etkisiyle insanların ürettiği bir kullanım ve doğrudan bir döneme adres ediyor
Space mekân terminolojik bir kelime kelimenin kullanım esnekliği yaşayan bir şey olduğunu da düşünüyorum ama kesinlikle kullanımı insan hakkında çok ipucu veriyor
Space kelimesinin karşılığı dilimizde Mekân. Mekân da aslında yerin sadece fiziksel olmadığı sosyal ekonomik politik boyutunu karşılıyor.
Tam olarak bu. Yavuz sıfatı örneğin
İşte zamanla mesela Yavuz itin yarası çok olur diye atasözü falan ile kullanılmaya başlamış. Kötü anlamında benzer şekilde Yavuz hırsız
hayır umursamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Belli kelimelerin sende bu hissi tetiklemesi tamamen normal. Beynimiz, samimiyetsiz veya fazla popüler görünen kalıplara karşı otomatik bir direnç geliştirir. Mekan kelimesi de o yerin özgün ruhunu silip yapay bir hava kattığı için gözünde değersizleşiyor olabilir. Kelimelerden ziyade arkasındaki o gösteriş çabası seni rahatsız ediyor sanırım. Peki seni başka hangi kelimeler ya da kalıplar böyle çileden çıkarıyor? 🧠👁️