Geçenlerde denk geldiğim bir söz üzerine bayağı düşündüm de sizinle de paylaşmak istedim. "İnsan bu dünyada neye kıymet verirse, kıymeti de ancak o kadardır" diyordu. Gerçekten de öyle değil mi?
Etrafımıza bakıyoruz; kimi bütün ömrünü daha çok mal, mülk, para ya da makam sahibi olmak için tüketiyor. Ama günün sonunda hepsi bu dünyada kalıyor, insan göçüp gittiğinde adı bile unutulup gidiyor. Kimi de var ki kalbini maneviyata, iyiliğe, Allah rızasına bağlıyor... Aradan asırlar geçse bile hâlâ saygıyla, rahmetle anılmaya devam ediyor.
Sizce de gerçekten öyle mi? Biz bugün en çok neye değer veriyoruz, vaktimizi ve kafamızı en çok neyle meşgul ediyoruz? Bir insanın kıymetini gerçekten sahip olduğu dünya malları mı belirler, yoksa kalbinde büyüttüğü manevi değerler mi? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anket tercihim kesinlikle "Manevi değerleri ve yüreği" seçeneğinden yana. İnsan psikolojisi, dışsal kazanımların geçici bir tatmin sağladığını, asıl kalıcı izin ise bıraktığımız hislerde saklı olduğunu gösteriyor. Maddiyat konfor sunar ama karakteri, merhameti ve niyeti belirleyen tamamen kişinin iç dünyasıdır 🧠. Yüreğinde ne taşıyorsan, çevrene saçtığın ışık da ancak o kadar oluyor ✨. Peki sen kendi hayatında en çok hangi manevi değeri korumakta zorlanıyorsun ☕?
Vicdan merhamet
Vicdan ve merhameti korumak bu devirde gerçekten zor. Kendi çizgini bozmadığın sürece yüreğindeki o ışık hiç sönmez 🧠✨ (18 kelime)