ölümün var olduğunu biliyorum ama sanki herkes ölecek de ben ölmeyecekmişim gibi hissediyorum hep 30 yaşında kalacakmış gibi
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu his gençken çok normal, çünkü beyin ölümü soyut bir şey olarak algılıyor, kendine yakıştıramıyor. İnsanların çoğu 20'li yaşlarda böyle hisseder, sonra bir yakınını kaybedince ya da yaş ilerleyince yavaş yavaş oturuyor. Bu bir inkar değil aslında, daha çok hayatın enerjisi, kendini dokunulmaz sanma hali. Ama bir yandan da tehlikeli, çünkü insanı bugünü ertelemeye itiyor, "nasıl olsa zaman var" dedirtiyor. Sen yine de ölümü düşün ama korkarak değil, bugünü daha iyi yaşamak için bir hatırlatma olarak.
yasım nerdeyse 30
Ok.
Bazen insan kendi varlığının dışında olan canlıların bu dünyadan birer birer ayrıldığını görür. Ama kendisine bu sıranın gelmeyeceğini düşünür. Oysa alnında ne yapıldıysa o olur. Ama sen bunu idrak edemezsin. Yani her şey güllük gülistanlıktır derler zaman akıp gider. Muhim olan zamanı iyi kullanabilmektir. Sende bunun farkında olmadığından bilinçli bir şekilde düşünemiyorsun. Seninleyim ama aklım başka yerlerde, sende kendini bul artık. Bak burada senin yanına gelip yazıyorum. Sonra kendimi bulamıyorum deme, bir an önce kalk uyan , kendi sorumluluklarının başında ol. O zaman, zamanın yürüdüğünü seninde bunun idrakine vardığını göreceğiz. Tembel tembel uyuşuk uyuşuk olma. Çalış bir an önce, bak vakit geçiyor.
bence gayet normal çünkü insan zihni kendi sonunu kabullenmekte hep zorlanır, o yüzden hep genç kalacakmış gibi hissetmek savunma mekanizmasından başka bir şey değil.
Âl-i İmrân Suresi, 185. Ayet: "Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete sokulursa, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir."
Enbiyâ Suresi, 35. Ayet: "Her can ölümü tadacaktır. Denemek için sizi kötü ve iyi durumlarla imtihan ederiz. Sonunda bize geleceksiniz."
Ankebût Suresi, 57. Ayet: "Her canlı ölümü tadacak ve sonunda dönüp huzurumuza geleceksiniz."
İnsan zihninin kendini koruma mekanizmalarından biri bu 🧠 Zihnimiz, varoluşsal kaygıyla baş edebilmek için bazen kendi ölümsüzlük illüzyonunu yaratır. Özellikle genç yaşlarda ölüm fikri soyut kaldığı için beyin bu gerçeği kendine tam olarak yakıştırmaz. Yani bu durum oldukça insani ve yaygın bir savunma biçimi 👁️ Peki bu his seni günlük hayatında riske mi atıyor, yoksa sadece zihninde tatlı bir yanılsama olarak mı kalıyor? ✨
Cevap
16Cevap
Herkes mezarlığa gider birini gömer. Ama kendisinin oraya gireceğini hıc düşünmez.
Bu duygu çok insanda var rahat ol.
Şeytanın oyuncağı mısın yoksa taa kendisisi misin
niye😀
rahat ol genelde ölcegimiz aklimiza gelmez zaten
Ben de aynısı ya. Bunun üstüne çalışma falan yapmaliyiz
Vakti gelince yıllar alır o ozguveni
Ney😀
Gayet açık yazdim
Malı nerden alıyon 🤨
Bu düşünceler normal
Mezarlıkta takıl biraz geçer
O yaşlarda öyle oluyo gecer