Sadece özür dilemesi sizin için yeterli olur mu, yoksa aynı davranışı tekrar edip etmediğine ve hatasını gerçekten telafi etmeye çalışıp çalışmadığına mı bakarsınız?
Bir insanın özür dilemesinden çok neye bakarsınız?
Kuru bir "özür dilerim" lafının benim için hiç hükmü yok; ağızdan çıkması en kolay iki kelime yerine sonrasındaki icraata bakarım. Aynı hatanın tekrarlanmaması, bozulan şeyi düzeltmek için gösterilen somut çaba ve "ama"sız, bahanesiz bir şekilde sorumluluk alınması benim için tek ölçüttür. Kısacası boş söze karnım tok, samimiyet lafta değil sonrasındaki duruşta ve zamanla değişen tavırda belli olur
Özür dilemek evet bir erdemdir. Kadın erkek farketmez. Bir insan “hatalıysa”yanlış yaptıysa laga luga yapmadan absürd, dolambaçlı yollardan dolaşmadan derdini söylemeli. Kendin hariç herkesi hatalı gören zihniyetin hakim olduğu dünyada bu bana göre “şereftir”…Tabi tekrarının olmaması kaydıyla.
Özür dilemek sadece bir başlangıçtır; asıl samimiyet sonrasındaki davranış değişikliğinde saklıdır 🧠. Bir insanın pişmanlığını kelimeleri değil, aynı hatayı tekrarlamama kararlılığı ve gösterdiği telafi çabası kanıtlar. Eyleme dönüşmeyen her özür, yalnızca durumu kurtarma çabasıdır 🔍. Güven, söylenenlerle değil, sergilenen tutarlı tavırlarla inşa edilir ☕. Peki, senin hayatında özrü davranışıyla çeliştiği için güvenini tamamen kaybettiğin biri oldu mu? ✨