Namaza sifirdan baslamak istiyorum: bipolar bozukluk, dovme ve dualari ogrenme surecinde nereden baslamaliyim?

Biraz içimi dökerek sizlere bir şey sormak istiyorum. Namaza yeni başlamak istiyorum ama gerçekten hiçbir şey bilmiyorum. Duaları ve sureleri çok iyi bilmiyorum, nereden başlayacağımı da tam olarak bilmiyorum. Ama içimde gerçekten öğrenme ve Allah’a yönelme isteği var.

Bipolar bozuklukla da mücadele ediyorum. Bazen ruhsal olarak çok zorlandığım, kendimi toparlamakta güçlük çektiğim dönemler oluyor. Belki de bu yüzden hayatımda daha sağlam bir yere, daha fazla huzura ve maneviyata ihtiyacım olduğunu hissediyorum.

Geçmişte yanlış kararlar aldığım oldu, dövmelerim var. Bunları değiştiremiyorum ama artık geçmişime takılıp kalmak yerine düzgün bir yol çizmek istiyorum. Allah’a daha çok yaklaşmak, namaza başlamak ve kendimi manevi olarak toparlamak istiyorum. Son zamanlarda birçok şeyin aslında ne kadar geçici ve boş olduğunu fark ettim.

Ama bir yandan da “Geçmişimle, dövmelerimle ibadetim kabul olur mu, namaz kılmamda bir engel var mı?” gibi düşünceler kafamı kurcalıyor.

Benim gibi namaza sıfırdan başlayacak, bipolar bozukluğu olan ve dini konuda çok fazla bilgisi bulunmayan biri nereden başlamalı? Duaları ve sureleri nasıl öğrenebilirim? Dövmeler namaza engel midir? Ayrıca ruhsal olarak zorlandığım dönemlerde ibadetimi sürdürebilmek için nelere dikkat etmeliyim?

Yargılamadan, gerçekten yol gösterebilecek kişilerden tavsiye almak istiyorum.
Namaza sifirdan baslamak istiyorum: bipolar bozukluk, dovme ve dualari ogrenme surecinde nereden baslamaliyim?