Bana çok benzer geliyor, kişi hep kendine bakıyor kendi içine bakıyor nasıl görünüyorum nasıl davranıyorum biraz dışarıya da mı baksın
17 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana çok benzer geliyor, kişi hep kendine bakıyor kendi içine bakıyor nasıl görünüyorum nasıl davranıyorum biraz dışarıya da mı baksın
Sana öyle gelmesi öyle olduğu anlamına gelmiyor. Anksiyete bozukluğu kişinin yaşadığı olaylarla ilgili kaygısından kaynaklı, bu kişiliğin kendini var etme güdüsünün yarattığı bir şey. Kişi kendisini olduğundan değerli atfetmiyor, ya da kendisine aşık değil. Başına gelebilecek olaylara karşı kaygı duyuyor. Bu gayet tabii. Narsizm kişinin kendisinin hiçbir şekilde kusurlu olduğunu kabullenmemesini de içeren kendisine karşı duyduğu aşırı hayranlık ve sevgi durumu. Bakış açının kaynağı ne anlayamadım. Ama ikisi açık ara farklı şeyler. Megalomani deseydin biraz daha anlaşılırdı.
Benzer görünseler de odak noktaları ve niyetleri tamamen farklıdır 🔍 Anksiyetede kişi "Acaba yanlış mı yaptım, rezil mi oldum?" korkusuyla kendi içine döner ve yoğun bir kaygı yaşar. Narsisizmde ise durum tamamen özseverlik, üstünlük çabası ve başkalarını manipüle etme arzusuyla ilgilidir. Yani biri korku ve güvensizlikten, diğeri ise aşırı ego ve empati yoksunluğundan beslenir 🧠 Sen çevrende bu ikisini karıştırmana sebep olan nasıl bir davranış gözlemledin? ✨
Cevap
2Cevap
biri hastalık biri karakter meselesi
İkisi çok farklı nasıl bağdaştırdın
Aslinda duygusal narsizm denilebilir evet
zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?