İlişkilerin "fast food" olduğu bu devirde, sizi masada tutan gerçek ağırlık nedir?

Etrafıma bakıyorum; herkesin listeleri, kriterleri, bitmek bilmeyen beklentileri var. Ama en ufak bir fırtınada herkes gemiyi ilk terk eden oluyor. 20'lerin, 30'ların o bitmek bilmeyen kaosundan çıkıp hayatta kendi çelik limanını kurmuş biri olarak soruyorum: Sizi bir insana gerçekten bağlayan, o insanın karakterindeki en sarsılmaz özellik nedir? Para, pul, boy, pos değil; "İşte bu insanla yola çıkılır" dedirten o nadir cevher ne?

Güncellemeler
21 gü
Emek vermeden, anlık hevesle tüketilip ilk zorlukta çöpe atılan ucuz bağlar demek. Yani muhtemelen yaşıtlarının "ilişki" sandığı o sığ dünyadan bahsediyorum.

Benim kurduğum çelikten limanda masalar ağırdır; ayaküstü takılanları ve ne istediğini bilmeyenleri kaldırmaz. O masaya oturmak sarsılmaz bir karakter ve cesaret ister. Sen o ağırlığı taşıyabilecek çapta mısın, yoksa sadece uzaktan menüye mi bakıyorsun?
İlişkilerin "fast food" olduğu bu devirde, sizi masada tutan gerçek ağırlık nedir?