Olmayacağını bildiğim bir şeyin içinde debelenip durmak bana hiç cesaret gibi gelmiyor açıkçası. Hayatta geri alamayacağımız tek şey zaman ve ben o zamanı sonu baştan belli bir şey için harcamam. Kendime olan saygım buna izin vermez bir kere.
Benim hayat felsefem çok basit netlik ve dürüstlük. Bir şey olmuyorsa olmuyordur, zorlamanın, kendini kandırmanın ya da Polyannacılık oynamanın alemi yok. Şeffaf olunmayan veya tıkandığı açıkça görünen bir durumda vakit kaybetmek yerine arkama bile bakmadan gitmeyi tercih ederim. Bu bir kaçış falan da değil bu arada; aksine gerçeği kabul edecek kadar olgun, kendi değerimi koruyacak kadar da güçlü olduğumu gösterir. Hayal dünyasında takılıp kalmaktansa, kendi yoluma bakarım, kafam da içim de rahat eder.
Olmayacağını bile bile bunu yapmaya zorlayan düzene karşıyım. Nokta koymayı, vazgeçmeyi bilmeli insan. Kendini seçmeyi bilmeli. Bu seçimin için seni tebrik ediyorum. Şansın bahtın hep açık olsun.
Önce kendime direndiğim şeyin düzelme ihtimali var mı, yoksa sadece kaybettiğim zamanı geri kazanmak için mi direniyorum? Diye sorarım. İhtimal varsa kalıp ve savaşırım. İhtimal yoksa giderim. Çünkü bazen hayatı değiştiren şey daha fazla dayanmak değil, doğru zamanda yön değiştirmektir.
Bazen direnmek güçtür, bazen de gitmek… Asıl mesele hangisinin seni tükettiğini fark edebilmek. Ben huzurumu kaybettiğim yerde kalmak için direnmezdim.
Bazen gitmek, vazgeçmek değil aksine kendi değerini koruma kararlılığıdır. Olmayacağını bildiğin bir döngüde direnmek ruhunu tüketir. Sen sınırlarını çizip özgürleşmeyi seçerek zihinsel gücünü kanıtlamışsın 🧠. İçsel huzurun için attığın bu cesur adım, yeni başlangıçların kapısını aralayacak ✨. Bu yeni sayfanı açarken yüklerini arkada bırakmak sana nasıl bir hafiflik hissettirdi ☕?