Sadece benim hata yapmam herkesin gözünde çok büyür ve gerçekten o kadar yorulacak halim de yok katlanayım. Etrafıma kimseleri almak istemiyorum, anlaşılmak istediğimi anlatmak daha büyük bir yük gibi geliyor bana...
İçinizde böyle olan var mı?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sadece benim hata yapmam herkesin gözünde çok büyür ve gerçekten o kadar yorulacak halim de yok katlanayım. Etrafıma kimseleri almak istemiyorum, anlaşılmak istediğimi anlatmak daha büyük bir yük gibi geliyor bana...
İçinizde böyle olan var mı?
Cevap
1Cevap
Herkesin senden rahatsız hissetiğini düşünüyorsanda , bende böyleydim sadece kendine karşı sert olmayı bırakman lazım kendini sevmeyi öğrenince düzeliyor biraz... ama önerim tabiki psikolog
Rahatsızlık değilde yanlış bir şey yapmamın çok büyütüldüğünü gördüm ailemdede, çevremdende bazen insan olduğum unutuluyor gibi geliyor sanırım kimsenin o mükemmel algısına alışamayacağımı bildiğimden odun gibiyim kendimi böyle daha iyi hissediyorum.
O kadar yanlış muameleye maruz kalmışsın ki izole olmal daha cazip gelmiş , ama haklısın insanlar uzun süre yanlış yapmanın felakete dönüşeceğini veya ufacık bir hatada büyük tepkiler görünce otomatiken artık hata yapmak istemiyor , ama asıl hata bize doğru olan şeyleri öğretir insanız ve herkes hata yapar , bence kesinlikle psikologa gidip konuşmalısın
Söylediğin gibi bu hatanın tanımı ama bunun bilincine her zaman varılamıyor. Çok yakın akrabalarımdan evlenenler oldu davetyeler attılar gitmek istemedim. İnsan içine çıkmanın benim için ne kadar zor olduğunu kime nasıl anlatayım ki.. Kapıdan dışarıya adımımı attığımda yüzüme vuran rüzgar bile beni rahatsız ediyor elimle yüzüme savrulmasını engellemeye çalışırım bazen gökyüzüne bakar içimden dua ederim ev benim için kendimi güvence altına alabildiğim bir yerdir.
Ne kadar zor olduğunu anlıyorum bende eskiden bana soylenilenler yuzunden disari cikmak istemiyordum halada bazen öyleyim ilaçla iyi oluyorum , ama insan dışarıda çıkmalı küçük yerlerden başla gece hava güzelse parka git huzurluca otur yürüyüş yap , kendini yavas yavas alıştır * tekrar söylüyorum bunları artık birine anlatman gerek içinde tutarak nereye kadar? Bence psikoloğa git konuş çünkü en iyisi o
Doğru, Anlatmam kimseye kendimi zamanımı kendim için harcarım, kapımı çalan olursa soluklanmasına müsaade etmez Yaka Paça kovarım.
Kendine harcadığın vakitte sanki geride kalmışların yorgunluğu gibi oluyor kendini izole ediyorsun
Belki de zamanla yaşadığın olayların sonucundandir bir aure sadece kendine zaman ayır
Kasılıyorum biliyor musun hayatıj varlığı bile beni zorlayabiliyor.
İnsan neden böyle oluyor biliyor musun. Aslında cevap basit ruhunun ihtiyaclari var. Ruh yaraticiya özünü dönmek istiyor. Güzel bir abdest al ve secde et insan sadece Allah'ı anmakla mutmain olur. İnşirah suresini oku göğsün ferahlar
Ben uzun zamandır namaz kılan biriyim zaten. İlim konusundada bazı noktalarda iyiyimdir.
İmtihandir bu hal ya da kabz hali olabilir içinde hep sıkıntı varsa
Bende öyle düşünüyorum her zaman sıkıntı olmuyor sevdiğim insanlardanda uzak kaldığımdan bir muhabbet beslemiyorum birazda onun hüznü var. Kabz hali iyidir eğer kendini bilen temiz bir müminsen günahların varsa onları bile temizleyebilir. Bazen bulunduğum ilçede dağlara çıkıp yer yüzünü seyrediyorum ellerim dört bir yana açık göklerden çıkan zikirler ancak bana bir muhabbet hissi verebilir.
Peygamber efendimiz de peygamber olmadan önce her seyden uzaklasmak istemisti huzuru Hira dağında buldum
Artık peygamberimize ne yaşattılarsa :/ onun gözünden yaşadığı zamana bakmaya çalışıyorumda cahiliye devri müşrik dönemi kimseye bir şey anlatamıyor herkes putlaradan medet umuyor adam ne yapsın söyler misin? Aklı selim birinin yaptığını yapıyor kendini koruyor.
Kız çocuklari diri diri gomuluyor kadınlar kabeyi ciplak tavaf ediyor kabe putlarla dolu. Daha neler neler. Toplumda efendimize kizz babasi oldugu için ekber soyu kesik diyorlar. Bir tek haticesiyle hanesi huzur dolu o mekke sehrinde. Dayanamiyor yuregi parcalaniyordu her seyden uzaklasip Allah'a yakinlasmak istiyordu. Hiraya umredeyken cikmak nasip oldu öyle kolayca cikilabilevek bir yukseklikte değil oraya sadece kalbini allaha yaslamak isteyenler cikabilir. Hiradan mekke sehri kabe gozukuyormus küçük bir yer tek kişinin namaz kilacagi kadar. Hatice annemiz ise ona hamile haliyle yemek yemek yetirirmis. Onu da üç gün yiyecegi hâlde annemiz ile paylaşırmis
Balık misin merak ettim
Hayır oğlak
İnsanlarla neden iletişim kuramıyorsun objektif ol
Aslında kuruyorum fakat karşımdaki insanların beklentisi yükseldiğinde iyi niyetim eziklik algısına dönüştürülüyor ve üstün tavırlarla hiç meşgul olmadan kendimi soyutluyorum insan ilişkilerini o yüzden fazla sevmem. Kimseyi samimi hissedemiyorum en azından gecenin sonunda insanın sarılabileceği biri olmalı artık nedenleri cevaplamaktan sıkıldım ben... değer sorudan önce gelemiyor.
Aslında egosal zedeleniyorsun iyi niyet gösterdiğinde karşındaki aslında seni ezik olarak görmüyor sen kendini bu konumda görüyorsun. İyi olmak birine ilgi göstermek ve değer vermek kimseyi ezik yapmaz bu senin insani değerin insan olan bunu yapar zaten eğer karşındaki bunu görmüyorsa ve senin kadar sana ilgi vermediğini düşünüyorsan o zaman fazla ilgi veriyorsun dengelemen lazım ama ezik olmazsın bu düşünceyi kendin yaratiyorsun o an kendini dışardan görüp sanki bu konumdayim hemen soyutlanmam lazım diyorsun böylece kimseye egonu zedeleyecek bı tavırda bulunmayacgin için daha huzurlu oluyorsun
Doğrudur o sadece bir çıkarımım aslında açıklama yapmam herşeyi netleştirecek olsada insan bazen soru duymak istemiyor her neden, ne için, nasıl? Soruları açıklanmaya çalıştıkça anlaşılma olmayacağını anlayıp köşeme çekilmekte bir seçenek haline geliyor ne de olsa kimse beni anlamak zorundada değil bende kendimi anlatmak zorunda değilim. Soyutlamak artık rahatlamaya döndü
Evt yakın zamanda arkadaşımla bu yüzden kopardik bağları bencilmisim anlamiyormusum ama kendi de beni anlamıyor yoruldum ve bıraktım çünkü hayat çok kısa kendini üzmeye degmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Mükemmeliyetçilik baskısı ve anlaşılmama hissi insanı zamanla ciddi bir zihinsel yorgunluğa sürükler 🧠 Kendini koruma güdüsüyle kabuğuna çekilmen çok insani. Ancak herkesin seni yargıladığı algısı, zihninin sana oynadığı bir bilişsel oyun olabilir. Hatalarınla var olabileceğini kabul etmek yükünü hafifletir ☕ Kendine karşı bu kadar acımasız olmanın arkasında geçmişte yaşadığın belirli bir kırılma anı var mı? 👁️