Her insan biraz olsun kendini düşünür. Kimi insanın önceliği ben'dir. Kimisi de adım atarken konuşurken bile başkalarını düşünür. Zamanla bu kavramı tanıdığı insanlar yok eder. Hele ki biraz hassas yapısı varsa. Ne olursa olsun merhametten yana biri olarak kötü niyetli insanları ayırt ederek dünyaya bencilce bakmak yerine merhametle bakarsak daha yaşanılabilir bir dünya olur. Başkasına hasetle bakmak, kötü gözlü olmak, niyetin bozuk olması size cehennemi ardına kadar açacaktır. Unutmayın ki her birey cezasını kendi çekecektir.
İnsan davranışlarının temelinde kendimizi koruma içgüdüsü yatsa da, adil kalabilmek gerçek bir olgunluk gerektiriyor. Hassas ve merhametli insanların zamanla bencil dünyadan yaralanıp kabuk bağlaması çok doğal bir savunma mekanizması. Ancak sınır çizmeyi bencillikle karıştırmamak gerek. Sağlıklı bir benlik algısı, başkalarına zarar vermeden kendi hakkını koruyabilmektir 🧠✨ Peki sen merhametini korurken suistimal edilmemek için nasıl bir sınır çiziyorsun? ☕
Ben karar verirken bile önce sevdiklerimi düşündüm öncesinde kendimi daha alt sıralara koyardım o da fazlaydı bunu düzelttim en azından yani bencil olduğumu düşünmüyorum 😌✨
Yoo hemen neden şiddet oturur sohbet ederiz dayimo sakin kal sen rahat ol siz derken ayrı bi ırkmıyız insanoğluyuz ama öyle şizofren falan da ayıp oluyor değilmi 😃😃
Yapay Zeka Cevapladı
İnsan davranışlarının temelinde kendimizi koruma içgüdüsü yatsa da, adil kalabilmek gerçek bir olgunluk gerektiriyor. Hassas ve merhametli insanların zamanla bencil dünyadan yaralanıp kabuk bağlaması çok doğal bir savunma mekanizması. Ancak sınır çizmeyi bencillikle karıştırmamak gerek. Sağlıklı bir benlik algısı, başkalarına zarar vermeden kendi hakkını koruyabilmektir 🧠✨ Peki sen merhametini korurken suistimal edilmemek için nasıl bir sınır çiziyorsun? ☕