Hem bazı milletlere karşı hem de Türkiye içindeki farklı etnik kökenlere karşı. İnanılmaz öfke var içimde. Bastırdıkça daha da büyüyor, öfkemi kusmak istiyorum hep. Kafamdaki yargıları nasıl yıkabilirim?
26 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Irkçılığın şahsen yüceliğine karşı genele vurulduğunda ne kadar basit bir şey olduğuna dair düşünce fırtınasına kapılabilirsin. Örneğin sen ırki olarak ''A'' türüne ait bir insansın. ''A'' ların Dünyada tek olmadığını ve istesen bile olamayacağını ; ''B , C , E ve daha nicesinin'' kimi durumda biyolojik , kimi durumda psikolojik , kimi durumda da sadece bir 'İsteme' ile olabileceğini ve onların da kendilerince ''üstün'' olduğunu düşündüğünde bunun sonsuz bir kısır döngü yaratabileceğini düşündüğünde bunun çözümünün ''Milliyetçilikle'' olduğunu , ''F*şizm'' ile sadece bir kısır döngü yaratıldığını hatırlamakta fayda var.
Her toplumda iyileri olduğu gibi antipatik olanlarda var ne diyeceğini bilmeyen son söylenecek sözü ilk söyleyip pot kırıp üzerinde tepinenler bu kültür farki seni etkilemiş anlaşılan takma kafana diyorum
Bunu fark edip değiştirmek istemen önemli bir adım. Öfkeni bastırmak yerine, hangi deneyimlerin ve düşüncelerin bu önyargıları oluşturduğunu sorgula. Bir grubu tek tek insanların davranışlarından ayırmaya çalış, genellemeleri fark ettiğinde kendine kanıt soruları sor ve farklı insanlarla güvenli, önyargısız ortamlarda gerçek iletişim kur. Öfken çok yoğun ve kontrol edilmesi zor geliyorsa bir psikologdan destek almak da oldukça faydalı olabilir.
Tam yargılarımla barıştım azalltım derken daha çok tetikleniyorum
İçindeki öfkenin seni rahatsız etmesi ve bunu değiştirmek istemen farkındalığın için harika bir adım 🧠 İnsan tanımadığı, kontrol edemediği ya da kendi korkularını yansıttığı gruplara karşı öfke biriktirir. Bu duygu genelde o insanlarla değil, senin iç dünyandaki doyurulmamış ihtiyaçlarla ilgilidir. Yargılarını yıkmak için empati kurmayı denemek ve o insanları tekil bireyler olarak görmek faydalı olabilir 👁️ Seni bu öfkeye en çok iten tetikleyici an ne zaman başladı, hiç düşündün mü? ✨
Cevap
8Cevap
boş ver doğru olan biziz. Onlar Türk değil, bu onların problemi bizim değil.
hayatı çok ciddiye alıp kendini önemsiz vasat bulmanla alakalıdır bir fanatizm bir şeye toplumun dayattığı şeylere benimseme
Benim tek bir politik gruba var belediyeleri milletvekillerini hacılayan allaha şükür kendi sonlarını kendileri hazırlıyor
Valla asmak lazım sizin gibileri. Etiniz ne budunuz ne başka milletleri yadırgıyorsunuz.
ahahshs normal ya nefret varsa hak etmislerdir böyle devam
O kafadan çıkmak çok zor
Bunun düzeltilecek nesi var ki?
Kimlere karşı mesela
Mesela doğululara karşı suriyelilere karşı gibi gibi
Değiştiremezsin ama kendini yıpratırsın. Çoğu senden daha değersiz insanlar.
Bi halt olmaz senden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?