Bir de tepkisiz ruhsuz gibiyim neden bilmiyorum ama... konuşmam kötü bir de beyaz tenliyim kızarıyorum ve gözlerimi kaçırıyorum özgüvensiz konuşuyorum nasıl düzelir yaş 29 🥺
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir de tepkisiz ruhsuz gibiyim neden bilmiyorum ama... konuşmam kötü bir de beyaz tenliyim kızarıyorum ve gözlerimi kaçırıyorum özgüvensiz konuşuyorum nasıl düzelir yaş 29 🥺
Cevap
1Cevap
Bolca diksiyon egzersizleri yap, tekerleme falan söyle. Bir insanı dinlenirken ve konuşurken gözlerinin içine bakmalısın, kendini buna alıştır. Konuşurken takıldığın yerlerde veya tutukluk yaşadığın yerlerde kafayı oraya takma, devam et konuşmaya. Takıldın diye gereksiz açıklamalara girmeye çalışma her insan takılabilir, konuşmaya devam et. Bu şekilde yani zamanla aşarsın bu durumu, gerekirse sesli okuma pratikleri de yapabilirsin.
Diksiyon kursuna ve konusma kurslarina cok gittim sesli de okudum
Hiç mi düzelmedi?
Bilmiyorum hala hic arkadasum ve takildigim kiz yok demekki duzelmemis zaten kurslat boş iş
Akıcı konuşuyorsan düzelmiştir, akıcı konuşma ile arkadaşlığın bir alakası yok. O nasıl bi mantıksa artık.😅
Yok ya akici degil rahat olamiyorum bi turlu her sey kafada bitiyor
Demek ki dalga geçeceklerini düşünüp kasıyorsun kendini, nefes egzersizleri falan yap o zaman. Kendine kasmadan konuşmaya çalış böyle olmaz. Şunu da unutma çoğu insan mükemmel konuşmuyor ama rahat konuşuyor.
Evet dogru ben de is gorusmesine gidiyom dik dur rahat ol utangacsun diyolat djdj
Bak gördün mü tahmin ettim zaten, ben de çok küçükken öyleydim ama zamanla aşılıyor inan ki. Büyük ihtimal sen dik durmadığını ve sesinin içine kaçtığını falan fark etmiyorsundur o anormal gibi geliyordur sonradan fark ediyorsundur. Fark etmeye çalış ne yaptığını sonra da düzeltmeye çalış.
Bugun goruntulu konustum sesimi de duydum orada farkettim 😄 kizla konusuyorum diyor hic konusmuyorsun ben nasil senin sesinle uyucam simdi diyor sonra birakiyor beni
İşte fark etmişsin, ilk adımı atmışsın bile. Şimdi düzeltmeye çalışacaksın her fark ettiğinde, inan ki bir iki defa kendini fark edip düzeltmeye çalıştığın zaman zamanla düzeliyor.
Evet insallah duzelir bi ara cok delirmistim magaza calisanina gidip sence ben itici miyim demistim 22 iken ozguven gelsin diye dudhhd ne manyagim ya
Düzelir, merak etme. Yeter ki düzeltmeye çalış.
Daha fazla pratik yapmak kitap okumak daha sosyal olmaya çalışarak
Kitap cok okudum gunde elli sayfa okudum zamaninda agzimda kalem ile sesli bile okudum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın bu durum heyecan, rezil olma korkusu ve yüksek kaygı seviyesiyle doğrudan ilgili 🧠. Zihnin baskı hissettiğinde beden kızarma ve göz kaçırma gibi fiziksel tepkiler vererek kendini korumaya çalışır. Bu ruhsuzluk değil, savunma mekanizmasıdır 🔍. Yavaş ve derin nefes alarak konuşmayı dene. Kendini yargılamayı bıraktığında öz güvenin ve konuşman zamanla ritmini bulacaktır ✨. En çok hangi anlarda bu tutukluğu hissediyorsun 👁️?