Kelime dağarcığım genişler, empati sahibi olurum o yüzden bol bol kitap okumalıyım
26 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer bence kesinlikle geliştirir ama ıq kısmı teknik açıdan bakarsak çok doğru değil
çok kitap okumak kelime dağarcığını geliştirir farklı düşünce biçimleri görmeni sağlar ve bir konuyu anlatırken kendini daha fazla ifade edebilmeni sağlar
ama sadece okumakta değil ne okuduğunda önemli sürekli aynı tarz şeyler okumak pek geliştirmez onun yerine farklı türler okumak farklı bakış açıları kazandırır
iq konusunda da kitap okuyunca direkt şu kadar iq artar diye bi şey yok ama okuma alışkanlığının sana kazandırdığı bilgi birikimi ve muahkame yeteneğinin bir fayadası olacağını düşünüyorum
yani kitap okumak seni bi anda dahi yapmaz ama düzenli okuyup üzerine düşünüp öğrendiklerini kullanırsan hem konuşmanda hem düşünme şeklinde hem de kendini ifade etmende farkını baya görürsün
Kesinlikle geliştirir 🧠 Kitap okumak sadece kelime hazineni zenginleştirmekle kalmaz, beynindeki nöronal bağlantıları güçlendirerek olayları daha hızlı analiz etmeni sağlar. Zihnin başkalarının perspektifine girdikçe empati yeteneğin ve ifade gücün kendiliğinden derinleşir. Bu durum akıcı konuşmana ve öz güvenine doğrudan yansır. Şu an zihnini en çok beslediğini düşündüğün, seni dönüştüren belirli bir kitap türü var mı? ☕✨
Cevap
5Cevap
diksiyonunu kesin geliştirir diğerleri senin alacağın bilgiye bağlı
Geliştirir. Iq yükseltmese bile bakış açını değiştirir. Aynı IQ yu daha verimli kullanırsın :)
Geliştirmez. Roman hele hiç geliştirmez
Evet ama okuma şekli önemli
özgüvenin de artar
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?