Dışarıda böyle değilim. Kendimi geliştirdim ama akrabalar çocukluğumu bildiği için habire beni eziyorlar. Meslek sahibi olmak mı kurtuluş acaba? Nasıl kurtulurum bu itlerden? Ailemize yeni gelin geldi, o bile anladı
28 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Açıkçası henüz 16 yaşındayken ben evden çıktım ve tek başımaydım. Kimsem yoktu. Nereye gideceğimi bilmiyordum. Planım yoktu. Uzun bir hikâye oldu ama muradıma erdim. Evin en büyük çocuğuydum. Aşırı sorumluluk ve baskı vardı. Ve dahi işkence. Kardeşlerim için aynı durum gram söz konusu değildi. Bir gün onları kenara çektim. " Ben gidiyorum. Beni unutun. Size bakarlar yetiştirirler önünüze bakın kimseyi umursamayın sizi seviyorlar. Dersinize çalışın kitap okuyun ve birbirinize sahip çıkın. Kendinize yetersiniz. Beni özlemeyin muhtemelen birdaha gelmeyeceğim. Görmedikçe özleminiz azalır. Dikkat edin." dedim ve çıktım. Ailem akrabalarım çocukluğumu mahvetti. Gençliğimi kurtarmak için gitmek zorundaydım. O kadar başarılı zeki ve efendi bir çocuktum kii.. Harcadılar. Kendime acıdığım için gittim o karakteri korumam gerektiği için. Acıdan değil aslında beni hak etmedikleri içindi. Kardeşlerim için üzgündüm ama her detayını konuştum. Haricinde her şey için mutluyum. Bazen gitmek hatta sıfırın da sıfırın açmak gerekiyor. Korkma ve yapman gerekiyorsa yap dostum.
22 yaşındayım evden çıkıp gitsem babam annem siler beni
Atanmaya çalışıyorum o şekilde gidicem inşalah daha da dönmem
Kendine bir yol çiz kimseye de söyleme. Atanman gerçekleşirse mesela peşine düş. Annem babam beni siler diye düşünme. İyi de olsa kötü de olsa herkes ölecek. Sırf başkaları yanlış düşünür diye hayatını yakma. Umarım daha yakından destekçi olabilecek birileriyle tanışırsın. Buradan bu kadar dostum.
Çocukluktaki sessiz imajını zihninde taşıyan insanlar, senin geçirdiğin değişimi kabullenmekte zorlanırlar. Meslek sahibi olmak güçlü bir adım ama asıl kurtuluş, onların sana biçtiği eski role bürünmeyi reddetmektir. Beden dilinle, kendinden emin duruşunla ve yeri geldiğinde net, soğukkanlı tek bir cümleyle sınır çizdiğinde o dinamik tamamen değişir 🧠✨ Sen sustukça üzerine gelen bu insanlara karşı duruşunu değiştirmeye hazır mısın? 👁️
Cevap
4Cevap
Akrabalardan kurtuluş yok ya ağzınla kuş tutsan eleştircek bişe bulurlar. Sen kendini ezik görme
Annem babam fırsat veriyorlar
Ben ezdirmesem bile
Onların da seni savunması lazım halbuki
Beş para etmez anne babalıkları
Takma boş ver üzme kendini. Sen hayatından memnunsan kimseyi mutlu etmek zorunda değilsin
Mutlu etmek zorunda değilim ama beni mutsuz ediyotlar
Kulak asmamaya çalış
Onlar küçükken çok mu ozguvenliymis ya sanki? SEN GELİSMİSSİN onlar yerinde sayıyor
Musade etme sende yas kacki
22
Ben müsaade etmesem de annem babam fırsat tanıyor hepsine
Çocuktan degilsin yani
Artık özgüvensiz bir şeye döndüm arkamda be annem var ne babam
Sayfama yazbi
Bende öyleydim emin ol ama bunu kendin aşmalısın
Nasıl düzeldi
Yaz istersen yardımcı olayım sana
Ağızlarına suç konuş hakkını savun karşı çık
Bir kere yaptım annem de benim ağzıma sçtı. Çok rahatsız oluyorsan sakin sakin lafı oturt ama sen kavgaya çeviriyorsun dedi ben hiç beceremiyorum diğer türlü
Saygısıza çıkardılar adımı
Sktr et dinleme kimseyi hakkını savun
Terslemekten çekinmeyeyim o zaman
Alttan almaktan tepeme bindiler
Aynen öyle tersle tahammülün yokmuş gibş yap
Saygısıza çıktı adım
Zaten biraz farklıyım hepsinden diye bana değişik gözle bakıyorlar
Allah ın cezaları en büyük düşmanlarım
Nasıl farklı?
Adın saygılı oldsnda çıkar dert etme
Anne tarafım muhafazakar insanlar. Gerçekten öyleler ama. Baba tarafım daha rahatlar ben baba tarafıma çekmişim tek açıkta beim anne tarafında baskıya dayanamadığım için sürekli ailemle didişiyordum ergenken. Annemde etrafa anlatıyordu biz dinlemek istemiyor karşı çıkıyor diye
Akrabalar da adımı çıkardı bu yüzden. Baba tarafına beni sorsan çok hanımefendi kibar der. Bir taraf yanılıyor ama hangisini bilmiyorum
Bir kuzenim gelip sorguladı birinin elini tuttun mu sen tutmuşsundur neler yapmışsındır dedi. Öyle birisi de değilim artık sinirlerim zıplıyor
Kimsenin haddine değil seni eleştirmek dediklerimi yap
Bana bunu diyen kuzenimi köpek gibi azarladım bir kere. Ona rağmen belli bir süre sonra instagramdan takip isteği attı. Yakamdan düşmüyorlar
Haklısın sağ ol/ saygısız olursam olayım
Aynen öyle bir konuma getir ki kimse tek kelime edemesin benim çevrem adamsa arkamdan bir şey desin ki dediklerinde yüzyüze gelince güldükleri için ben diyorum arkamdan böyle demişsin hayırdır diyip onun yanlışlarını yalanlarıno yüzüne vuruyorum kimse bir BK diyemiyor
Yılanın başını küçükken ezmişler
Öyle. Yaşım 22 şimdi herkes beni aşağılıyor
Cinsel organlarını tekmele
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?