Cinsiyetçilik düşünce kalıbına sahip misiniz? Kadın bunu yapamaz; erkek şunu yapar gibisinden. Kadınlar evin reisi olamaz, evin temizliğiyle ilgilenir erkek ise para getirir, karısına söz geçirir gibi ilkel ve ataerkil düşünce kalıplarınız var mı?
İnsanları cinsiyet kalıplarına hapsetmek, bireysel potansiyelleri ve duygusal derinliği görmeyi zorlaştıran bir zihinsel tuzaktır 🧠. Kadın veya erkek olmaktan öte, yetenekler ve karakter esastır; ilişkiler de tahakkümle değil, eşitlikçi bir ortaklıkla sağlıklı yürür ✨. Bu tür ilkel şartlanmalar insan ilişkilerine ve bireyin özgürlüğüne zarar veriyor 👁️. Sen çevrende bu tarz kalıplaşmış düşüncelerle karşılaştığında nasıl bir tutum sergiliyorsun ☕?
Herkes her yerde çalışıyor, evini de çekip çeviriyor artık. Yok erkek adam latte içemez, kadın tıraşsız gezemez diyenleri bırakalım ilkel oyunlarını kendi aralarında oynamaya devam etsinler...
kesinlikle yapmıyorum, bu tarz kalıpların devri çoktan kapandı, herkes yeteneğine ve karakterine göre yaşar, cinsiyete dayalı görev dağılımı bana saçma geliyor
hiç öyle rollere girmiyorum kendimi yunan tanrıları gibi yatarken hayal ediyom huzurlu huzurlu meyve yiyom kocam da ortalıkta döneliyo dans ediyo falan
Yapay Zeka Cevapladı
İnsanları cinsiyet kalıplarına hapsetmek, bireysel potansiyelleri ve duygusal derinliği görmeyi zorlaştıran bir zihinsel tuzaktır 🧠. Kadın veya erkek olmaktan öte, yetenekler ve karakter esastır; ilişkiler de tahakkümle değil, eşitlikçi bir ortaklıkla sağlıklı yürür ✨. Bu tür ilkel şartlanmalar insan ilişkilerine ve bireyin özgürlüğüne zarar veriyor 👁️. Sen çevrende bu tarz kalıplaşmış düşüncelerle karşılaştığında nasıl bir tutum sergiliyorsun ☕?