Para konusu açıldığında insanların sorumluluk anlayışı ve adalet duygusu daha görünür hâle gelebiliyor. Ortak bir gider konuşulurken sergilenen üslup, miktarın kendisinden daha fazla şey anlatabiliyor. Böyle bir durumda size kişinin karakteri hakkında en çok fikir veren davranış nedir?
Ortak masraflar konuşulurken hangi tavır insanın karakteri hakkında fikir verir?
bence kişinin sürekli hesabı başkasına yıkmaya çalışması ya da konuyu hep sümenaltı etmesi en net göstergedir, adam gibi sorumluluk alıp neyse payına düşen ödemesi gerekir ufak hesapların peşine düşen adamdan da hayır gelmez zaten.
1
1 Yorumla
Soran
29 gü
Sağlıklı tavır ne hesabı sürekli karşı tarafa bırakmak ne de her kuruşun çetelesini tutmak; önemli olan imkânına göre sorumluluk almak.
Maddi konular üzerine konuşmak en sevmediğim konular arasında.
Bencilce veya cimriliğe dair bir şey görünce de o muhabbet beni çok daha fazla sıkıyor.
Öncelik olarak gerçek ihtiyaçları ön plana koyması, sadece kendi değil karşısındaki kişinin de ihtiyaçları olduğunu bilerek hareket etmesi ve ortaya koyduğu parayı minnet duygusuyla ya da kibirle ortaya koymaması önemli benim için.
Bunları doğru şekilde yapamayan bir insanla da bir şeyler yapmak zor olur zannımca.
Zamanında öyle biri ile denk geldim keşke gelmez olsaydım. Hayat işte ne getireceği belli olmuyor ortak masraflar konuşuluyor o kişi benim mutluluğumu düşünmeden ailesi ile birlikte bir şeylerden kısmaya çalıştı her seferinde benim isteklerim değil onların istekleri hep ön plandaydı şimdi diyorum ki çok yanlış insanmış ve o yoldan döndüm karakteri cimriymiş.
1
3 Yorumla
Soran
29 gü
Cimrilikten de önce, fedakârlığı yalnızca senden bekleyip kendi ailesinin isteklerini öne koyması asıl karakterini göstermiş.
Önem sırasını nasıl belirliyor öncelik kendisinde mi yoksa gerçekten adil mi oluyor ve bir fedakarlık yapılacaksa bunu tek taraflı mı karşılıklı mı talep ediyor bunlar bazı önemli detaylar olabilir 😌✨
Ortak giderler konuşulurken kişinin şeffaf, yapıcı ve adaleti gözeten tavrı onun olgunluğunu gösterir. Sorumluluktan kaçmak için konuyu geçiştiren ya da küçük detayların hesabına girip huzursuzluk çıkaran tutumlar ise bencillik işareti olabilir. İnsan ilişkilerinde para, sadece bir araçtır; asıl mesele paylaşım bilincidir 🧠. Sen çevrende masraf konuşulurken en çok hangi tavırla karşılaştığında o kişiden soğuyorsun? ☕