Hayatta bir anlam yaratamamak. Dünyada olmanın verdiği dünya ağrısı nasıl geçer?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Varoluşsal sancılar ara ara geliyor o anlarda ölüme çok yakın hissediyorum kendimi ama insanı hayatın rutin işleyişinden soyutluyor bu çok zorlayıcı. Kendimi gerçekleştiremeden ölmek de anlamsız gibi öyleyse ben nasıl gerçekleşeceğim, kimim, gerçeklik nedir, zamansallık mıdır varlığı var eden gibi gibi gibi sorular. Kapasitem yetersiz anlam arayışım da sonsuz öyleyse bu döngüyle yaşamanın tekamülüme etkisi nedir diye yeniden başka bir soruyla başka döngülere girip sinir sistemimdeki milyarlarca hücreden biriymiş gibi dolanıp duruyorum kainat sisteminde. Bilinci olan bir hücreyim diye şükretmeliyim.
Çok mu bireyselciyiz acaba. Kendimizden üst bir anlama hizmet etmiyoruz. Maslow hiyerarşisinde kendini gerçekleştirmekten sonra başkasına fayda sağlamak eklendi. Gerçekleşmek bile anlamsız belki. Dediğin gibi bende hayatın rutin işlerinden soyutluyorum kendimi. 5 paket sigara içiyorum. Ölümü istiyorum bende. Bu anlamsızlık çok yıkıcı
Viktor frankl ı toplama kampından sağ çıkaran amacı ve inancıydı. Fight Club taki ünlü replik gibi biz tarihin en anlamsız döneminde yaşıyoruz. On yıldır kitap okumuyorum. Yine bir replikten gidersem. Peki ya bunu bilmek sana hayatın sunamadıklarını mı sunar. Yetenek irin gibidir çıkmazsa zehirler. Gerçekleşmek zorundayız belki ama belkide imkansız. Zehirleneceğiz
Kendimizi gerçekleştirmenin de bir sonu bir bitiş çizgisi yok. Kendini aşmak da zaten başkalarına fayda sağlamak ve bir sonraki adım, bir sonraki adım daha… Beni kendime getiren sorumluluklarım var bir de gerçekleştirmeden ölürsem gözüm açık gider dediğim hayalim. Hizalanmakta zorlanıyorum, kafam panayır yeri gibi. 5 paket sigara içmek beynini uyuşturmaya yetiyor mu hiç sanmıyorum.
Alkol ve uyku ilacı kullanıyorum uyuşmak için. Hayalin için mücadele et. Bu kısır döngü de bu büyük bir şans
Zehirlenirsek panzehrimiz de vardır. Belki bu anlamsızlıktan bir anlam bulabiliriz o zaman. İnception filmindeki gibi simülasyondan çıkıp gerçekliğe dönmek için ölmek lazım.
Mücadele edecek cesaretim yok ama halim var. Cesaretim olsaydı da halim yok derdim muhtemelen.
Çevresel faktör çok büyük. Çevrendeki insanlar seni anlamadığında gerçeğiyle boğulur insan
Mücadele et. Hayalini bırakma. Ben yabancılaştım artık topluma. Her noktadan sonra çıkış vardır belki. Emin değilim. Mutluluğun başka yerde olduğu avuntusu hepimize iyi gelir diyor nuri bilge. Kaderini sevmek. Sisifos gibi belki çözüm bu
Gerçek nedir bunu bile anlayamamışken içinde kaybolmak da bir illüzyon olur sadece.
Mutluluğun başka yerde olduğu avuntusu biraz sarsıcı ama benimki boğulmak üzereyken son çırpınış ve çırpındıkça batmak gibi. Topluma yabancılaştım ben de uzun zamandır yabancısıyım ve sanki dünyalı değilim gibi bir his.
Hayalin olmasına sevindim. Cahil insanlar kendilerini gerçekçi değerlendiremez. Büyüklenir ve başarı gelir. Hayalin için mücadele et. Belki en büyük anlam bu
Neyi öğrenmem gerekiyor anlayamadım. Hep aynı dersten kalıyorum. Yerimde sayıyor gibiyim ama tüm bunları farketmem bir anlam olabilir belki bilmiyorum.
Bu kadar karamsarlığa kapılma. Ben hayatın içinde fantastik bir isteksizliğe sahibim. İsteklilik oluşturmamda imkansız. Dediğim gibi karamsarlığa yenilme
Öğrenecek birşeyin yok. Bu duygularınla alakalı bir şey bir kısmıyla
Çok niş bir yerden hayatta var oluyoruz. Çoğu insan bunları hissetmez ve düşünmez
Diyalektik süreç zıttınla var olursun. Ya da en karanlık gecende isen bu bir eşiktir. Bu eşikten sonrası sıçrama yaşarsın. Fantastik karamsarlığına fantastik bir ültimatom olsun.
Ben taşralıyım. Çocukluk arkadaşlarım madde bağımlısı. Neden böyle oldum bilmiyorum. Toplum tarafından aşağılandım. Kaybettim. Sıkışıp kaldım buraya. Hayatımda mesleki olarak bile en azından bir hedefim olmadı. Bu aşağılanma zoruma bile gitmiyor
Hayatında hep bişey eksikmiş gibi hissettin mi?
14 yaşımdan beri. Bu Allah'ın unuttuğu yerde tamamlanmış bir hayatı sürdürüyorum. Ama hep eksiğim. Bir arayış. Gündelikten kopma. Psikolojide iki kere iki 4 etmiyor. Yaşam koşullarımda böyle olmamalıydım. Birçok saçma faktör bir araya geldi ve böyle uyumsuz bir insan oldum. Kızkardeşimle sohbet ediyorduk. On yaşında oğlu var. Dedıkı çocuğum başarılı olmasın önemli değil. Ama senin gibi uyumsuz olmasın yeterli dedi. Ve çocuk bu yaşta uyumsuz
Ya uyumsuz olan sen değilsen, sığ olan insanlarsa?
Zaten öyle. Aile içinde bile hayata dair sohbet etmeye kalksam. Felsefe yapma. Çalış para kazan diyorlar. Belki daha sonra daha uzun bir sohbetin konusu olur. Ki çok isterim. Tanılı psikiyatri hastasıyım. Ve çok ağır koşullarda yaşadım. Açlık sefalet şiddet görme falan. Birgün terapiste gittim. Neyin var dedi. Hayattan zevk alamıyorum dedim. Tanılarımı anlattım. Hayatımı anlattım. Hayattan zevk almasanda olur. Akıl sağlığını koruman bir mucize olmuş dedi. Ama seni tanımak bugün çok iyi geldi
Kendime bi hayrım yokken birine iyi gelebilmek de güzel. Akıl sağlığımı nasıl koruduğum konusunda bana da şaşıranlar oluyor ahahahahahahaha hayattan zevk alabilmek ya da mutlu olmak çok gereklilik değil diye düşünürüm hep. Ama insan içindeki o eksikliği bulursa bunlar önemsiz, eksik tamamlanmadıkça mutluluk da hayatın tüm zevkleri de anlamsız.
Sartre ve Camus bir kadın yüzünden birbirlerine giriyorlar. Düşün. Gündeliğe adapte olmak lazım birazda. Zeki Demirkubuz her hafta halısaha maçı yapıyor. Beşiktaş fanatiği. Birde bilginin sınırsız olduğu bir dönemdeyiz. Kimbilir nerde bize iyi gelecek o bilgi
Bazen yazar mısın çok yalnızım
Rutin şeyler gereklidir arada halkın arasına katılıp gezinmek gibi ahahahaha elbette yazarım memnuniyetle :))
Uygulamada mastersın. Nasıl bir his.
🤣🤣
Bu uygulamada bazen çok değerli insanlara rastlanıyor. Ben bir yıldır falan girmiyordum
Hiç umurumda değil master olunca ne oluyo ki ahsjsjsjd maaaşa bağlanmadıktan sonra anlamsız. Değerli biriyimdir teşekkürler ahahahahahajaja
Bende çakırkeyfim. Kırk yıl düşünsem senin gibi ruh eşime rastlayacağım aklıma gelmezdi. Benim memleket ordu. Mesajdan mı devam etsek. Sen nerelisin
Çok yalnız olduğuna ikna oldum bana ruh eşim dediğine göre ahahahahahaha ben kimseye katlanamıyorum zaten bana katlanmak da zor vebale girmek olur bi noktada o nedenle mesaj bölümünü kullanmıyorum :))
Merak duygusu uyandırdın. Ben biraz daha becerikliyim insan ilişkilerinde. Birgün biri dedıkı. Abi o kadar iyisin ki seni saf sanıyorlar. Ama sen hepsinden zekisin.
Övünmek gibi olmasın çok iyi bir insanımdır
👏👏👏👏
Hoşgörü itibar görmez, sükunet de çoğu zaman aptallığa yorulur. İyilerin sorunu da biraz bu sanki. Ben senin kadar iyi biri olduğumu söyleyemem, insan ilişkilerinde ise tam bi beceriksizim. Merak duygusu iyidir aslında insanı besleyen yegane duygudur hatta.
Kültür anlamında on sene öncesine kadar çok meraklıydım. Bunu kaybedince ne kadar değerli olduğunu anladım. İnsanın değişme kabiliyeti o kadar şaşırtıcı ki. Seni merak ettim ama herkese açık bu alanda soramıyorum. İyi insanlar hakkındaki tespitlerin çok doğru. 4 ay Bodrum'da çalıştım. Bacım sürekli geçim sıkıntısından bahsediyordu. Bende ona para gönderiyordum. Dün ağzından kaçırdı. Bankada yüzbinlerce lira parası varmış
🤣🤣🤣
Nasılsın. Kayboldun
Varoluşsal sancılar yaşamadığım günlerdeyim. Bu aşamayı ara ara aşıp daha 3 boyutlu şeylere kafa yoruyorum. Kafa yormaktan yoruldum bu aralar kafayı tatil moduna aldım bedenen yorulup yorulup erkenden sızıyorum. Sen nasılsın?
İyiyim. Bende üç bira içeceğim. Şu hayatta en çok birşeyleri içselleştirip dedikodu yapmak isterdim. Benim hayat standart. İşsizim bu aralar. Sürekli evdeyim
Metropolde mi yaşıyorsun
Evet ama bir sahil kasabasında yaşamak nasıl olurdu deneyimlemek isterdim.
Ben balıkçı kasabasında yaşıyorum. Sahil kasabaaı dediğinde ege
Bol bol rakı balık yapar keyfine bakarsın ne güzel işte ahahahahsh
Bir manzara var görmelisin. Hep deniz kenarında içiyoruz. Meyhane kültürü yok bende
Denize hasretim ben böyle şeyler anlatma bana günah
Ankaralı falan mısın. Yaşın 38 sanırım
Denizi olmayan yegane şehir olunca bak şıp diye bildin ahajsjdjdjfkfk
Behzat Ç sever misin
Hiç izlemedim.
Aaa ben çok severim. En sevdiğin dizi ve film ne
Düşündüm de enn kategorisine koyabileceğim bir dizi ya da film söyleyemeyeceğim galiba. Öyle ayılıp bayıldığım yok varsa da hatırlayamıyorum :))
Ne iş yapıyorsun. Günlerin nasıl geçiyor
O kadar renkli bir hayatım var ki anlatsam şaşırır kalırsın muhtemelen. Hiç bahsetmeyeyim ki zaten böyle aleni de hoş olmaz.
Çok sevindirici. Tatmin oluyorsan ne mutlu sana
İroniydi :))
Bende şaşırmıştım. Hayalinide merak ediyorum. İlk tanıştığımızda bahsetmiştin
Özel konular boş ver.
Acemi birliğimi mamak'ta yaptım. Bir cadde keşfetmiştim Ankara merkez de. Banka oturup bira içen insanlar vardı. Daha sonra bulamadım o caddeyi
Kimbilir hangi cadde kızılay tunalı civarı olabilir mi?
Sakarya caddesine yakındı. Trafiğe kapalı bir caddeydi. Dokunmatik telefon kullanmaya başlayalı çok olmadı. Hala daha iyi kullanamam. Tuşlu telefonla birlikte yol iz bilmeden geziyordum.
Bir ara ünlü pavyon kadınlarını tanıyordum. Pavyona gitmek hayalim vardı🤣🤣🤣
Karanfil olması muhtemel
Ben orduluyum ordu son yıllarda çok güzelleşti. Ama şu sürekli yağmur olmasa
Site çok yavaş şu an da. İster istemez özel sorular soruyorum. Mesajdan ilerlesek daha iyi olur bence
Hanımefendi kayboldunuz
☺️☺️☺️
Size öyle gelmiş beyefendi :))
Olur mu kraliçem. Kayboldunuz.
Nasıl geçti günleriniz
Şahane geçmekte günlerim. Sizin nasıldı?
Mamafih efendim standart geçmekte. Yorgun hissediyorum kendimi. Sanatla ilgileniyor musun. Nasıl bir işle meşgulsün
Ben bipolarım. Sanırım depresyona girdim
Derhal çık
Sürekli evdeyim. Bugün iyice daraldım. Sen nasılsın
Bu derin dünya ağrısı, zihninin ve ruhunun sana yeni bir anlam arayışında olduğunu fısıldama şeklidir 🧠✨ İnsan hayatı hazır bir anlamla bulmaz; onu kendi değerleriyle, dokunduğu hayatlarla ve küçük anlarla inşa eder. Kendini büyük bir resmi tamamlamak zorunda hissetmek yerine, bugün sana neyin küçük de olsa iyi geldiğine odaklanmayı denedin mi? Şu an seni en çok zorlayan şey tam olarak nedir? ☕🔍
Cevap
2Cevap
hayır..
Karnım aç şu an onunla boğuşuyorum. Yemeğim gelse de boğuşmam bitse
Allah’ı sık sık anarak ve insanlardan her şeyi bekleyerek
Çok istiyorum ama dine inanmıyorum
🥲 yolun açık olsun bişey diyemedim
Açık değil işte
🤣🤣🤣
bazen,
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?