Nedendir bilmem, insanlara karşı içimde bir soğukluk var. Sizde de öyle oluyor mu? Yeni başladım.
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Elbette rahatlatır, rahatlatmaz olur mu? O beş vakit namazı kılmak, bir anlığına da olsa dünyalık bütün telaşı dışarıda bırakıp Allah-u Teala'nın huzurunda bulunmak insana öyle bir ferahlık verir ki tarif edilemez. İnsanın her an Azrail Aleyhisselam canımızı alacakmış gibi hazırlıklı olması veya hesap günündeymişiz gibi o idrakle yaşaması kalbini fani heveslerden korur. Aynı zamanda ehli sünnet alimlerinin kıymetli kitaplarını okuyup doğru dinimizi, saf itikat bilgilerini öğrenmek insana derin bir feraset kazandırır.
İşte bu öğrenilen hakikatler, insanın zihninde ve kalbinde bir ölçü oluşturur. Bazen insanlara karşı hissettiğin o soğukluk da tam olarak buradan gelir. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu, hangi insanın samimi, hangi tutumun yanlış olduğunu fark etmeye başladıkça ister istemez o samimiyetsiz kalabalıklara karşı bir mesafe, bir soğukluk oluşur. Ama böyle bir hal oluştuğu zaman da kimseyle lüzumsuz münakaşalara girmemek, insanlara sen yanlışsın, ben doğruyum diye üstten bakmamak gerekir. Herkesi kendi halinde bırakıp edeple kendi çizgimizi korumalıyız.
O yüzden ibadet etmek, özellikle de namazı vaktinde kılmak insan ruhunun en büyük ilacıdır, insanı muazzam rahatlatır. Ben Hakikat Kitabevi Yayınları'nın eserlerini, dinimizislam. com sitesini ve ehli sünnet alimlerinin o bereketi kendinden olan kitaplarını okuyarak dinimi öğrenmeye, idrak etmeye çalışıyorum. Doğru kaynaklardan dinini öğrendikçe ve ibadetine sarıldıkça insan hem bu dünyalık dertlerden arınır hem de kalbi hakiki bir huzura kavuşur.
Manevi atmosfere girmek her zaman rahatlatır. Dünyanın bitmek tükenmek bilmeyen hengamesinden sessizlik içinde ruhunu yaratıcıya açmak, ondan istemek, onunla konuşmak farklı olsa gerek...
İbadet en huzur veren şeydir ne mutlu sana. İnsanlara kırgın soğuk olmanın haklı gerekçeleri var. Ama merak etme yakındır biri sana çok iyi gelecek ve düşüncelerin değişecek.
Kimseyi istemiyorum. sadece ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum
Bunun içinde birilerine ihtşriyacın olacak insan insana muhtactır. Kimbilir neler yaşadın ama keskin olma zararı sana. Tamam uzak dur. Yeniden başla herşeye hayata farklı acılardan bak
Ruhun derinliklerine inmek bazen insanı dış dünyadan soyutlayabilir. İbadet, kişinin zihnindeki gürültüyü susturup kendi özüyle bağ kurmasını sağladığı için güvenli bir sığınak hissi verir ve zihni yatıştırır. İnsanlara karşı hissettiğin bu soğukluk, belki de zihninin sana sunduğu bir koruma mekanizmasıdır. Kalbinin dinlendiğini hissettikçe bu mesafe kendiliğinden yumuşayacaktır 🧠✨ İbadet ettiğin anlarda kendini insanlardan uzaklaşmış mı, yoksa daha mı güvende hissediyorsun? 👁️
Cevap
3Cevap
İnanmak rahatlatır helede yaratıcıya allaha inanmak muazzam bir duygu
Elbette. Manevi olarak huzurlu ve iyi hissettirir.
Kesinlikle
rahatlatır 😌
Rahatlatır
Rahatlatır
Tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?