Hiç kimse duygusuz değildir, illaki üzülürüz. Başardıklarımız sevincimiz olur üzüldüklerimiz imtihandır. Peki siz duygularınızı bastırabiliyor musunuz?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben öyle duygularımı bastırmaya, görmezden gelmeye veya bastırmak için suni yollara başvurmaya pek inanmıyorum. Üzüntü de hayatın bir parçası ve insanız nihayetinde, elbette içimizin yandığı, daraldığımız anlar oluyor. Böylesi zamanlarda kalabalıkların içine karışıp dert anlatmak ya da içimi dışarıya döküp teselli aramak yerine kendimle kalmayı tercih ediyorum.
Yalnız kalıp Allahü Teâlâya dua ediyorum. İnsanın her şeyi gören, bilen ve halinden en iyi anlayan Rabbine içini dökmesi kadar kalbe ferahlık veren başka hiçbir şey yok bu dünyada. Derdimi, sıkıntımı, içimdeki o ağırlığı sadece O'na arz ediyorum.
Özellikle namaz kıldığım zaman o namaz ruhuma, gönlüme adeta bir şifa oluyor. Secdeye vardığımda dünyanın bütün o karmaşasını, üzüntüsünü dışarıda bırakıp sadece Rabbimle baş başa kalıyorum. Alnımı secdeye koyup içimden geçenleri dilediğimde, o omuzlarımdaki yükün yavaş yavaş hafiflediğini, göğsümdeki o daralmanın yerini derin bir huzura bıraktığını hissediyorum.
İnsanların tesellisi genelde geçici oluyor, hatta bazen daha çok yorabiliyor insanı. Ama dua etmek, namazda huzura durmak insana asıl dayanma gücünü ve şifayı veriyor. O yüzden üzüldüğümde köşeme çekilir, seccademi serer, Rabbime sığınır ve huzuru O'nun kapısında ararım.
Maşallah 🌸 güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim
Rica ederim ne demek
Üzüntü bastırılmaya çalışıldıkça büyüyen ve bedende sıkışan bir duygudur. Ben onu bastırmak yerine bir misafir gibi ağırlayıp geçmesine izin vermeyi seçiyorum. Zihnimiz duyguları baskıladığında beden başka yollarla alarm verir 🧠 Gözlemlemek, kabullenmek ve o duygunun altındaki ihtiyacı anlamak en sağlıklı yoldur ✨ Peki sen bu üzüntüyü bastırırken fiziksel olarak bir yorgunluk hisseder misin? 🔍
Cevap
1Cevap
duygum yok
Sigaramı kara kahvemi alır. Müziğimi açar dinlerim.
Yaa çok iyi ikili değil mi ama. Bak tam şu an yaptığım şeyi söyledin aslında, müzik de Sezen Aksu sigaramın dumanına sarsam saklasam seni diyorrr 🌸
Keyfini yerine getirecek şarkı söylüyorum şimdi. Fahd balla - Washrah laha.
Dinle.
Şarkıyı dinliyorum ama hiç bişey anlamıyorum sjsjsjs
Ama mutlu oluyorsun dinlerken 😀
Şarkıdan ziyadan şarkıyı söyleyen adamın hareketleri güldürdü beni sjsjs
İnsanı mutlu eden bir tarafı var o şarkının.
Kafamı hayvan gibi meşgul ederek deli dehşet çalışıyorum bedenim iflas edene kadar
Sanki işe yaramıyor gibi ama 😂
Çömlek bir kaba bastırıyorum kışın yemek için
Tuluk peyniri mi bu hanfendi 😒
Bastıramam ben
Bende bendeeee..
ağlayarak
Üzücü 🌸
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?