Yıllarca bunu yaşadım. Şimdi bunun acılarını yaşıyorum. Üzerimden atıp unutamıyorum. Ne yapmalıyım?
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yıllarca bunu yaşadım. Şimdi bunun acılarını yaşıyorum. Üzerimden atıp unutamıyorum. Ne yapmalıyım?
Kısa zamanda toparlanma olmayacak, bunu bilmen gerek. Süreç üçe ayrılır. İnkar, yüzleşme, kabullenme. İnkar kısmını geçmişsin anladığım kadarıyla. Yüzleşme kısmındasın, bu yüzden bu kadar canın acıyor. Burası en zor yeri. Verebileceğim tavsiye bu süreci yalnız geçirme. Psikolojiden anlayan, bu süreçleri bilen, objektif olabilecek biriyle paylaş beni, yol göstersin sana.
Geçmişi yani sonucu değişmeyen şeyleri düşünmek sana birsey kazandırmaz sadece kendini uzersin
Uzerine ne kadar yorum yapsak, pişman olsak sonuç değişmeyecek
Sorunlara değil, sadece çözümlere odaklanman gerek.
Yaşadığın bu ağır süreçten sonra kendini yıpranmış hissetmen çok insani. Manipülasyon, kişinin kendi gerçekliğinden şüphe etmesine yol açar; bu yüzden iyileşme zaman alır 🧠. Önce yaşadıklarının senin suçun olmadığını kabul etmeli ve sınırlarını yeniden inşa etmeye başlamalısın. Kendine şefkat gösterip zihnini özgürleştirme sürecinde adım adım ilerlemek en sağlıklısı 🔍. Şu an seni en çok zorlayan, zihninden atamadığın o belirgin düşünce veya duygu tam olarak nedir 👁️?
Kendimi savunamadım düşün. Buna üzülüyorum. Suçlu hissettirildim. Kıskanç insanlar tarafından psikolojik şiddete maruz kaldım.
Cevap
0Cevap
psikoloğa git o kişiyi hatırlatan eylem ve şeylerden uzaklaş
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?