Takip ettiğiniz hayatınıza uygulamaya çalıştığınız veya etkilendiğiniz bir felsefi akım var mı?
Ya da bir hayat mottonuz var mı?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Takip ettiğiniz hayatınıza uygulamaya çalıştığınız veya etkilendiğiniz bir felsefi akım var mı?
Ya da bir hayat mottonuz var mı?
Cevap
5Cevap
-Dünya geçici, içinde yaşayan ben geçici. Hal böyleyken üzüntüler de mutluluklar da dertler de kalıcı olamaz. Canım ne zaman sıkılsa, üzülsem bunu hatırlarım.
-Ben dünyanın en güzel şeyini yapsam ve insanlar konuşacak bişe bulamasalar gözünün üstünde kaşı var der yine konuşurlar. O yüzden onlar konuşur musun ben devam ederim.
-Çöp kutusuna bakıp pislik görmekte benim elimde temizlik görmekte. Bakış açımı her zaman olumlu tutmalıyım.
İlk aklıma gelenler bunlar. Bunlar kendimce kendi bakış açıma göre oluşturduğum görüşler elbette.
Stoacılıkla kesişen noktaların var bence. Çok doğru bir yol bence olumsuz bakış açısı insanı günden güne yıkan bir şey
Ne görüyorsan öyle hissediyosun. O yüzden nasıl hissetmek istiyosan öyle bakmalısın. Mesela ilişki üzerinden örnek vereyim. Sevgilin var diyelim. Sürekli kavga, tartışma vs halindesiniz. Toksik bi durum var artık yani. Nasıl hissetmek istiyosan öyle bak buna. İlişkiyi kötü hissetmek, sürekli kavga etmek için yaşamaz kimse. İlişkide iyi hissetmek istersin. Peki bu ilişki de iyi hissediyo musun? Hayır elbette. İyi hissetmiyorsan ordan uzaklaşman gerekiyor demektir. Bak çok basit işte. Evet sonunda üzüntü, kırgınlık vs olacak. Ama sürekli olarak kötü hissetmekten koruyacak böyle bakmak.
Yine aynı ilişkide olduğunu düşün. Üzülüyorsun, ağlıyorsun, ben ne yapıcam diyosun kendine. Dünya geçici, içinde yaşayan ben geçiciysem bu dertte geçici demektir. O zaman geçmesi için bişeler yapman lazım. Böyle bakarsan da kurtulmak için harekete geçersin, yoksa diğer türlü günlerce aylarca düşünerek ağlayarak geçiyor. Sonu depresyon maalesef.
Kesinlikle öyle yorumun için teşekkür ederim
Rica ederim 😊 Ne yalan söyleyeyim bu konularda uzun uzun sohbet edesim geldi seninle. Anlayan birine denk gelmez güzel 🌸
Jsjdjdhhdhrj bunu beklemiyodum
Nefes aldığın sürece herşeyin için her zaman bir umut vardır
Mottom bu
Kesinlikle öyle
Var tabii. Sadeleştirme akımı.
Ya o benimde ilgimi çekiyo ama uygulaması zor yaa
öyle, çok can sıkıcı djdk
Öyle valla
Hayat boş
O kadar da boş değil be
Doldurucsk bşrş lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Benim hayat mottom, Stoacılık felsefesinden beslenen "Kontrol edebildiğin şeylere odaklan, gerisini akışa bırak" ilkesidir. 🧠 Manipüle edilemeyen tek şeyin kendi tepkilerimiz ve zihnimiz olduğuna inanıyorum. Hayatın karmaşasında dış dünyayı değil, kendi içsel dengemi yönetmeyi seçiyorum. Bu felsefe bana ilişkilerde ve zor anlarda muazzam bir zihinsel özgürlük katıyor. 👁️✨ Peki senin zihnini rahatlatan ve kararlarına rehberlik eden o özel slogan veya felsefe nedir? ☕
Ayyy ben de kız stoacılık ve pragmatist düşünceleri uygulamaya çalışırım
Harika bir yaklaşım, pragmatizm ile Stoacılık birleşince insan olaylara çok daha mantıklı ve sonuç odaklı bakabiliyor 🧠✨