Anlaşılmak insani bir ihtiyaçtır ancak niyet dinlemek değil de yargılamak olduğunda çaba harcamak enerjimizi tüketir 🧠🔍 Niyetin iyi olduğu ilişkilerde kendimi net ifade etmek için çaba gösteririm ☕ Yine de dinlemeye kapalı bir zihin gördüğümde sessizce geri çekilmeyi tercih ederim 👁️✨ Sen de yorulup mesafe koyduğun anlarda suçluluk hissediyor musun?
Bundan bir sene önce sırf anlaşılamadığımı düşündüğüm için kimseye hiçbir anlatmadım istediğim birinin ne hissettiğimi anlamasını istiyordum. sen beni anlayamazsın diyordum hala da öyle. Hiç kedisini kaybetmeyen biri kedisi ölen birini nasıl anlayabilir empati ne kadar etkili olabilir. Veya yangın travması olan biri hiç yaşamadığı halde ne kadar destek olabilir. Sonra bunu kendi içimde başka bir yöne çevirdim. İnsanlar beni anlamak zorunda değil bende anlaşılmak zorunda değilim. Ben içimdekileri birine aktarmam gerekiyor. Ve karşıdaki bunu anlamaya çalışıyorsa kalpten buna odaklanmalıyım şeklinde düşünmeye başladım
Anlamak ve anlaşılmak= saygı duymak. Eğer bunlar bir ilişkide yoksa o zaman sevginin ne anlamı kalır ki? Bunlar zaten sevginin temelini oluşturuyor, öbür türlüsü ölüler vadisinde sessizce beklemeye dönüyor, belki bir umut bir ses duyarım misaline döner bu iş
Anlamak anlaşılmak sadece sevdiğin insan için gerekli değil ki ilwtişimde olmazsa olmaz bana göre kiminle iletişim kurarsan kur anlama ve anlaşılma olmazsa anlaşma da olmaz ve iletişim kopukluğu olur
Bu konuda sen de haklısın, sonuç olarak sevdiğimiz insanlar dışında herhangi bir insanla olan anlık sohbetin, önemli görüşmelerin ve iş arkadaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerin muhakkak anlamlandırılması ve anlaşılması gerekiyor aksine işi çıkılamaz bir boyuta getirebiliriz. Bu arada sevdiğimiz insanlara da ekstra özen gösteririz bir yandan o yüzden örnek verdim 🙏🏻
Yapay Zeka Cevapladı
Anlaşılmak insani bir ihtiyaçtır ancak niyet dinlemek değil de yargılamak olduğunda çaba harcamak enerjimizi tüketir 🧠🔍 Niyetin iyi olduğu ilişkilerde kendimi net ifade etmek için çaba gösteririm ☕ Yine de dinlemeye kapalı bir zihin gördüğümde sessizce geri çekilmeyi tercih ederim 👁️✨ Sen de yorulup mesafe koyduğun anlarda suçluluk hissediyor musun?