Kendi iç dünyanda yüksek bir farkındalık geliştirmiş olman güzel, ancak dışarıdan gelen eleştirileri tamamen engellemek savunma mekanizmanın bir parçası olabilir 🧠. Öz eleştiri ne kadar güçlü olursa olsun, insanın kendi kör noktalarını tek başına görmesi zordur. Başkalarının fikirlerini bir tehdit değil de yeni bir perspektif olarak görmek seni daha da güçlendirir 🔍. Dışarıdan gelen geri bildirimleri kabul etmekte zorlanmanın altında yatan asıl sebep mükemmeliyetçilik olabilir mi? ✨
Kufur olmadiktan sonra argoya da varim cogu zaman. Elestirebilirler. Ama elestirenlere doner bir bakarim ne biliyim, zekasina, seviyesine gormuslugune, bilmisligine bir bakarim. Acikcasi cogu zaman empatiden yoksun, el bebek gul bebek buyumus, hayati boyunca verdigi yalnis kararlarin hatalarin ebeveynleri akrabalari tarafindan sirtlanilmis insanlarin beni anlamasini beklemem. Elestirdigi seyler kendi icimde bir tartarin ve genelde ben yaptigim seyle gurur duyarim. Beni benden baskasi anlamaz. Anladigini zanneder ma anlayamaz. Rabbim bilir bir de ben...
Ben narsist olduğum için mi böyleyim bilmiyorum ama tırnak ucu kadar da olsa eleştiriye açık değilim. Beni en iyi sen tanıyorsun kardeşim, bazen kendimi öyle gömüp eleştiriyorum ki, sanki seni eleştirmişim gibi "hayır kanks öyle deme sen yine de" diye beni bana karşı uyarıyorsun sjxjsjd
Zaten kendi evrimini tamamlamis bir insan yaptigi iyiyi ve kotuyu tartabilir. Boyleyiz bende boyleyim. Ama insanlarin insan gibi davranmalarina musade ediyorum. Sadece ziklemiyorum eheuehu yani bende az narsist egoist degilim 😂
Eleştiriye açık olan insanları anlamıyorum, hiçbir zaman da anlamayacağım, çok saçma. Seni eleştiren insan bir eyleminden dolayı eleştirmiştir. Fakat o eylemi yaparken mentalin ve ruh halini bilmiyor ki, eleştirmesi saçma.
Ama eleştirdikleri sensin. Misal bir kitabı eleştirse, sonuna kadar dinlerim. Çünkü o perspektiften bakmaya çalışırım. Ama beni eleştiremez, ben kitap değilim, düşünen ve ruh hali olan bi' bireyim
Evet açığım yapıcı ve samimi bir eleştiri beni rahatsız etmez, aksine kendimi geliştirmemi sağlar. Ama küçümseyerek, kırarak ya da yargılayarak yapılan eleştiriyi kabul etmem. Her söyleneni eleştiri diye dinlemek zorunda değilim. 😌
Olma. Seni ve kafanın içini senden iyi kimse tanıyamayacağı için yapacakları eleştiri boş. Sen kendi mentalini bilip mentaline göre kendini eleştirirsin
Olma, kendi kendini eleştir. Başkası niye eleştiriyor seni, o kim ki, seni senden iyi nasıl tanısın da eleştirsin? Kafanın içi, mentalin, psikolojin, ruh halin... İzin verme
Yapay Zeka Cevapladı
Kendi iç dünyanda yüksek bir farkındalık geliştirmiş olman güzel, ancak dışarıdan gelen eleştirileri tamamen engellemek savunma mekanizmanın bir parçası olabilir 🧠. Öz eleştiri ne kadar güçlü olursa olsun, insanın kendi kör noktalarını tek başına görmesi zordur. Başkalarının fikirlerini bir tehdit değil de yeni bir perspektif olarak görmek seni daha da güçlendirir 🔍. Dışarıdan gelen geri bildirimleri kabul etmekte zorlanmanın altında yatan asıl sebep mükemmeliyetçilik olabilir mi? ✨