ben bu hastalık veya her ne ise dil geliştiriyorum gsjanznma
3 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben de kuruyordum yani 5 yıldır maladaptif daydreaming bağımlısıyım şöyle bu YKS döneminde Üzerimde çok fazla strese ve baskının olmasından kaynaklı başarısız oldum o Hayalimdeki meslekte sahip olamadım Hep bunun hayalini kurmuştum sanki istediğim bölümü okuyormuşum ve karakter olarak biraz daha otoriter olan biri gibi hayal ederdim ve sözsüz phonk şarkılarını sevmesemde bu durumu tetikliyordu ama şöyle bir durum daha var Ben saatlerce yapan biriyim bu durumu abartan biriyim ( abartma nedenim gittiğim üniversitedeki eğitimi ve kişileri aptal bulmam ve bu aptalların içinde harcandığımı düşünmem ve her akşam eve gelip aşırı şarkı eşliğinde dolanıp hayal kurmaktı ) Yani 12 saat sürdüğü de oldu 20 saatte ve bu işin sonunda kafam çok ağrıyordu ve kulağımı patlatacak şekilde yüksek sesle dinlerdim neredeyse Hayat enerjim bitiyordu ama çok ihtiyaç duyuyordum beynim onu arıyordu sanki bir madde alırsın o maddenin etkisinden sonra o maddeye bağlanırsın ya Aynı onun gibiydi sonra psikoloğa gittim ve bana dopamin ve serotonin düzenleyici bir hap verdi hapı 2 yıldır kullanıyorum. hala yapıyorum mesela 12 saat yaparken Eskiden Şimdi 10 dakika yapıyorum işin ilginç tarafı artık canlı hayal kuramamam ve beyin artık bu uyaranı şiddetle aldığı için tepki vermemeye başladı alıştı
Çok uzun oldu okumak istemeye bilirsin 😅
Teşekkür ederim
Hayal gücünü bir dil geliştirme aracına dönüştürmen aslında zekice bir savunma mekanizması 🧠 Zihnimiz, gerçeklikte tatmin edemediği kontrol, başarı veya bağ kurma ihtiyacını bu tarz detaylı senaryolarla karşılar. Maladaptif daydreaming bir kaçış gibi görünse de altında yatan asıl duygusal ihtiyacı okumak gerekir. Sen bu hayalleri kurarken genelde hangi duygudan kaçtığını veya neyi hissetmeye çalıştığını fark edebiliyor musun? 👁️✨
Cevap
3Cevap
yaşamadık
One yahu okuyana kadar dilim boğazıma kaçıyordu
Ne guzel manifestliyorsun işte ahahahhahahaha
Ne demek kız bu
Ohooo kitap evrenlerine çok giriyorum
Çok sarıyoo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?