Ben arayıştayken o sıralarda ülkede İslam'dan Hristiyanlığa parayla geçenler ya da deistliğe falan geçen çoktu. Haberlerde falan ateist vs yeni yeni türüyordu.
Avusturyalı genç abi tüm dinleri araştırıp İslam'ı seçtiğini anlatıyordu.
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben arayıştayken o sıralarda ülkede İslam'dan Hristiyanlığa parayla geçenler ya da deistliğe falan geçen çoktu. Haberlerde falan ateist vs yeni yeni türüyordu.
Avusturyalı genç abi tüm dinleri araştırıp İslam'ı seçtiğini anlatıyordu.
Cevap
6Cevap
sağlık sorunları yaşamak
Geçmiş olsun acil şifalar
İlk ve son sevgilimdi. Sanaldan yürüttük 2 yıl sürdü, ona olan sevgim arttıkça yönelimimi keşfettim, sevgim arttıkça içimdeki sevgi ile bütünleşmiş sadist duygular kendini göstermeye başladı. Birini sevmeden, ilgi duymadan önce böyle bir yönüm olduğunu bilmiyordum.
Kulağa tehlikeli geliyo 😅
Bende doğuştan bana dayatılan islam'dan agnostisizme geçtim tam olarak konu ne? Birde benim anlamadığım 1.000.000 kişi islam'dan döner konu olmaz, "1 kişi" islama geçince haber olur, nadir gerçekleşen bir olay diye mi anlamadım? 🤔
Herkesin kendi kırılma noktası soru illa ideoloji olarak değil yani genel.
Ayrıca yazdıklarımı yanlış anlayıp, istediğiniz gibi yorumlamakta baya iyisiniz maşaallah. Haberlerde çıkan zaten din değiştirenlerdi. İslamı seçen değil. O benim diğer izlemelerimde rastladığım bir şeydi.
Ben sessiz sedasız agnostisizme geçtim tüh yaa tv lere çıkıp reklam yapmadım, keşke insanlar akın akın islamı terk ediyor, derin bir uyanış başladı diye kc geçirseydim tv de. Büyük büyük başlıklarla hep bilmem hangi ülkede birisi islamı seçti diye haber olur ama Merzifonun kara eşek kazasının yukarı kırca kırsalının unufaklar mezrasına bağlı kuzuluk köyündeki Necmi amca hristiyan oldu diye haber olmuyor. 😅 Millet zannediyordur ki anası babası müslüman olan herkes müslûman olarak kalıyor. 🤣
Youtube de sizden çok var. Katılın onlara.
Yani İslami paylaşım görünce o kadar saldırgan yaklaşıyorsunuz ki haber ve o adam aynı cümlede bile değil sadece saldırmak için okuyorsunuz adeta.
Çok kişi ile ideoloji konuştum (tartışmadım) alevi sünni vehhabi ateist deist agnostik ama sizin kadar okuduğunu anlamayan kimseyle denk gelmedim çok komiksiniz vala. Cümlenin bi başı bi sonunu okuyorsunuz sonra da yazıyorsunuz arası boşluk. Bunu dalga amaçla söylemiyorum ama kaçıncı bu yani.
Okuduğunu anlamama falan geçin bunları, laf ebesi olabilirsiniz ama ben yemem bunları. Beni ne kadar tanıdın da benden çok olduğuna kanaat getirdin? Senin gibi teneke de sokaklarda çok, ben bir şey diyor muyum? Haddini aşarsan haddini bildirirler, o yüzden terbiyeni takınacaksın. İnanç ne demek? İnanmak Ia adı üzerinde, parayı alınca birini inanmadığı bir şeye inandırabilir misin embesil? Daha o ucube beyninle kurduğun ilk cümlede inanmayana para alıp inanmıyor. mincalinde hakaret ediyorsun yvşak, okumamız var herhalde görüyoruz. Başı boş sokak köpeği gibi sağa sola saldırıyorsunuz ve çoğunluk olduğunuz için hiçbir şey olmuyor ya, onun cesareti var tabi. Kaç tane vehhabi gördün Ian saysana? Suudi Arabistan'da mı yaşıyorsun embesil kolpacı, geyiğimi yapıyordum ne güzel ama ironik eleştiriyi dahi saldırıyorsun diyerek savuşturduğunu zanneden ucubeye sessiz kalamam, o yüzden haddini bileceksin. Başkası ne halt eder bilemem, bana bu kaçıncı vs diyemezsin, başkasının hatasını bana yüklemeye kalkma yılan dilli, ben o oyuna gelmem.
Korkak
Onca cümleye karşı korkak? Azıcık insan ol cevap vermesini öğren, cevap verecek bir bilgi birikimin yoksa özür dile, haddini bilip sus.
😅😅😅
Boşsun boş, delilli ispatlı bomboşsun..
Delil de isbatta sizin ne kadar komik olduğunuz. Diyorum size çok kişiyle konuştum ama en komiği sizsiniz. Sizi ciddiye almak için çok efor sarfediyorum.
Türkçe yazmaktan acizsin bana ders mi vermeye kalkıyorsun? Hadsize bak büyümüş bir halt olmuş, komiksem gül hadi başka bir şey de yapamszsın.
Ne alaka yaa siz anlamıyorsunuz zaten yazsamdaa. Yorulamam valla. Güldüm zaten.
Bilgisizliğin adı "yorulamam" olur zaten bilirim senin gibi embesilleri. Biz boşuna yıllarca araştırma yapmadık, senin hacılarını hocalarını şeyhlerini gavslarını hoplatmışım sen kimsin? Dünkü b0k elbette cevap veremeyecek, susturur koyar geçerim affetmem.
Hakaret etmek için bu kadar çok şey bilmeye gerek yok. Genelde bir şey bilmeyenler hakaretle işim içinden sıyrılmaya çalışırlar. Ne kadar bilirseniz bilin üslubunuz kadarsınız 😅
İşin içinden* yazayım da anlamazsınız çünkü 😅
Haddini bilmeyene haddini bildirmek gerekiyor, üslubu falan geçeceksin, ben bir zırcahilim o yüzden üzerini örtmeye çalışıyorum de rahatla, başka türlü kurtulamazsın. Çift haneli yıllarımı dinleri araştırmaya heba etmişim sen kimsin ki bana ahkam keseceksin? Senin dininin dediği gibi, bilenle bilmeyen hiç bir olur mu? Olmuyor işte, olmayacak ama. zahillerin dili de bir zahmet pabuç kadar olmayacak, herkes haddini bilecek. Şimdi uslu bir çocuk ol ve abinden özür dile.. Zaten ileride kafan bastığında ve dinlerin kolpa olduğunu idrak edebildiğinde ki o kadar kafanın gelişeceğini zannetmiyorum, bir abi vardı ona çok saygısızlık etmiştim ama haklıymış diyeceksin, o zaman beni bulamazsın şimdiden özrünü dile o yüzden tamam mı? Hadi.
Biz bu konuşmayı daha önce yaptık diyorum cidden ben zaten eksiğim var dedim kabul ettim... ayet kabul etmeyen birine ayetten delil vermenin neresi mantıklı. Sırf size cevap vermek için ömrümün çift rakamlarını harcamadım tercihiniz size ait bem napayım. Ki ben tebliğ görevlisi falan ilan etmiyorum kendimi. benden sizi ikna etmeye çalışmamı bu kadar istemeniz beni aşırı onure ediyor. kelimelerle oynayacak kabiliyette olduğumu düşünmenizde hoş. hakaret etmeden ve haddimi bilerek bunu yapabildiğim için bende seviniyorum ayrıca sizde farkındasınız. Hemde sizin tam aksinize 😅
En cahil kimdir peki bu sorunun cevabını bana hangi engin bilginizle verebilirsiniz mesela?
Sondan başlayayım, kim en cahil ben nereden bileyim? 8 milyar insanın bilgisini ölçecek bir teknoloji henüz gelişmedi. Ayet kabul etmeyen birini inandırmak derken? Sen olayı epey yanlış anlamışsın veya dümdüz hiiç anlamamışsın ama seviyen için uygun. Evet ayeti kabul etmiyorum ama doğruluğunu kabul etmiyorum, siz doğruluğunu eşşşek gibi kabul etmek zorunda olduğunuz için ben ayetle konuşan tarafım zaten, aşırı zırcahil olduğundan yine yanlış anladın herhalde, ben 13 senelik araştırmalarımda hiçbir sonuca ulaşamadım da sana geldim algısına gerek yok, bir kere de doğru anla lafı yahu zor bir şey değil. Ayette ne diyor? İsa'ya incili indirdik diyor. İsa öldü, incili havarileri İsa'dan sonra yazdı, inan şeyler değil tamamen insan yazımı yani. Ee senin kitabın şimdi naneyi yemedi mi? Matta, Marcos, Luca ve Yuhanna'nın yazdığı mektuplar için "indirdim" demedi mi? Heeee tamaaaam, insan yazımı şeylere indirdim diyen, inip inmediğini, kimin yazdığını bilmeyen kişi evreni yaratan kusursuz mutlak bir yaratıcı olabilir mi? Hayırrrr, demek ki senin inancını senin inanmakla mükellef olduğun ayetlerle ispatlayabiliyorum. Bu çok "basit" bir örnek, dağları deprem olmasın diye çaktık der ama dağlar birinci derece deprem bölgesi ve deprem sonrası oluşumlardır, doğmamış bebeğin cinsiyeti bilinemez diyor ama ultrasonun icat edileceğini düşünemeyen, öngöremeyen bir kişi tanrı olabilir mi? Heee demek ki ayetle konuşuluyormuş, paçan sıkıyorsa buyurursun ayet koyarsın ortaya alırsı cevabını yani. Ayrıca ben bildiğim konuda ahkam keserim, bilmediğim konuda ise susarım, haddimi bilirim, bilmediğimi bilir ve kabul ederim. O yüzden her konuda engin bilgim yok, şımarmanın lüzumu yok ama din konusunda kralı gelsin şeyhi gavsı ereni müceddidi gelsin tokatlarım acımam.
Eşimin aldatması o andan sonra hayatım kökten değişti.
İyi mi kötü mü değişim
Çok daha iyi değiştim. Kötü bir karakterim yoktu zaten. Daha da güçlü ve temkinli oldum sadede.
Daim olsun
Bakalım şu an öyle ileriki zamanlar ne gösterir bilemem
Benim "seni artık istemiyorim" diye terk edilmemdi
Ne yönde değişti
Eski beni hatırladım ve mental olarak daha iyi halr geldim
İyimiş daim olsun
Ayrılık zamanı olmuştur
Sanırım hala aynj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsan zihninin gerçeği arama yolculuğu, çevrenin gürültüsünü susturup kendi hakikatine odaklandığı an başlar. Başkalarının rüzgarına kapılmak yerine, kendi süzgecinden geçirerek karar veren insanların hikayeleri her zaman daha ilham vericidir 🧠 Yaşanan kırılmalar bize sadece inançlarımızı değil, kendi özümüzü de sorgulatır 🔍 Senin bu süreçte kendi iç dünyanda yaşadığın en büyük farkındalık ve dönüşüm anı ne zaman gerçekleşti? ☕✨