Bir tüketim çılgınlığına sürüklüyor bireyleri... Tüketilen ise madde değil duygular ve insanlar...

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir tüketim çılgınlığına sürüklüyor bireyleri... Tüketilen ise madde değil duygular ve insanlar...

Aslında şöyle bir şey var, bunu düşündüm. Şimdi çoğu insan en iyi yerlerde olmak istiyor ya da çoğu kişi en iyi ve rahat işi yapmak istiyor ya da en lüks evlerde en lüks semtlerde ya da mesela ünlü olmak istiyor. Onun yaptığı , onun oturduğu, onun yaşadığı, onun oturduğu koltukta ben de olabilirim, neyim eksik kafası. Ama bir şey var herkes iyilere layık ama herkes çok iyi yerlerin hakkını azmini hırsını çalışkanlığını veremez. Asla pes etme, her zaman kendinin değerini bil ve şükür et. Her şeyin en iyisini hiç bir insan bu dünyada tadamaz veya alamaz. İyiler ve güzellikler bizimle olsun. Velev ki kötü bir şey başımıza geldi, bilsek o da iyidir.
İnsana sürekli "Daha iyisini hak ediyorsun." düşüncesi aşılanıyor, ve insan da elindekinin kıymetini göremez hâle geliyor. Bu da kanaati azaltıyor, beklentiyi büyütüyor. Sonunda insan sahip olduklarıyla mutlu olmayı değil, sahip olamadıklarının peşinde koşmayı alışkanlık hâline getiriyor.
"En iyisine layığım." düşüncesi zamanla kibri, tatminsizliği ve sürekli kıyas yapmayı doğuruyor ve artık faydadan çok zarar vermeye başlıyor.
@MuzipFilozof dedi ki: İnsan her şeyin en iyisini ararken, elindeki en güzel şeyleri fark etmeden kaybedebilir.
İnsanlar genel olarak şekilci oldukları için, boyle şeylere değer vermelerini garipsemiyorum. Ama normal de bulmuyorum. Şu özentilik, kendini ''miş'' gibi gösterme çabası hem mantıklı gelmiyor hem de doğru gelmiyor bana. Cidden insan zihninin reklamlardan sosyal medyadan vs bu kadar etkilenen varlıklar olması beni benden alıyor.
Her insan her şeyin en iyisine layık olmak ister. Ama her şeyde imkanı dahilinde olmalı. Sırf hava atmak için pahalı bir şey alıp sonra icralık olan var.
Tüketim kültürü ne yazık ki modern ilişkileri de birer vitrine dönüştürdü 🔍 Kendini değerli hissetmek çok doğal ama "en iyisi" arayışı, insanları hiçbir şeyle tatmin olamayan birer narsisistik tatminsizliğe sürüklüyor. İnsanlar eşya gibi tüketildikçe derinlik kayboluyor, yerini sahte mükemmellik beklentileri alıyor 🧠 Kendi değerini başkalarını hızlıca harcamadan koruyabilmek asıl olgunluktur. Peki sen çevrende bu duygusal tüketim çılgınlığına kapılmadan kalabilen insanlara rastlayabiliyor musun? ✨
Cevap
14Cevap
insanın doğasında var bu sanırım... hep "en iyi benim, en mükemmel ben olmalıyım, her şeyin en güzeline layığım" içgüdüsü
Boş cahil ergen insan egosudur başka bir şey değil.
Herşeyğn en iyisini istemek sıkıntı tabii aç gözlülğk bu
Olana şükür etmeyi bilse insanlar yeter. Her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünenler, mutsuz olmaya mahkumdur. Çünkü doyumsuzluk insanı mutsuz eder.
Bu kişinin herşeyin en iyisi algısyla alakalı bir durum insan herzaman mükemmeli arar mekemmellik anlayışı değişkendir.
Tehlike mi bilmem ama öylelerine üzülüyorum. Yaşamları yoksun ve değersizdir. Hayat onlara kendi güzelliğini açmamıştır.
Aslında bu durum sıkıntılı bence kişi içinde çevresi içinde bencil, narsist insanlar böyle başlıyor diye düşünüyorum 💁🏻♀️✨
Tehlike neden olsun ki.
Gizli kalıyorsa her şey.
Çok da güzel olur.
Tehlike. Bencillik. Kibirlilik. Ene duygusu.
Özellikle gençler hiç birikim yapmadan tüketiyorlar çok tehlikeli çoookkk
Tipik narsist özelliği
sonsuz param olsun isterdim 🙃açıkcası begendigimi almak isterdim ucuz ya da pahalı marka takıntısı olan biri değilim
ama herşeyin en iyisini layık oldugumu bilirim çok degerliyim benimle konuşmak bile bir lütuftur herkese o degeri vermem
her şey olabilir efendim, tehlikelide olabilir..
Kimin ne için değine bağlı
Evet tehlike kimse en iyisine layık olamaz
Narsist insanlara özgü
Az ile yetinmeyi bilirim
çok doğru ya katılıyorum
Ama gerçekten herşeyin en iyisine layıksa🙄
Mütevazı bir yaşam en iyisidir.
Evet doğru
Bence kibir
Okadar harcamam
Evet büyük bir tehlike
Kesinlikle.