Arkadaş edinmek gerçekten zor mu yoksa yalnızlığı biz mi tercih ediyoruz farkında olarak veya olmayarak? Bir insanın hayatına kimse mi girmez
5 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaş edinmek gerçekten zor mu yoksa yalnızlığı biz mi tercih ediyoruz farkında olarak veya olmayarak? Bir insanın hayatına kimse mi girmez
Yani şöyle diyeyim en azından kendi adıma konuşayım ben insanlarda problem olduğunu düşünüyorum elbette bunu genele vurmuyorum yine de arkadaş edinmeye çalışıyorum arkadaşlarım oluyor ancak çok yakınıma koymuyorum çünkü sebebini çözemediğim bir biçimde kıskançlık yapıyorlar hayallerimi kopyalıyorlar yani dost olamıyoruz içten içe hep bir yarışta oluyorlar beni aşağılamak için fırsat kovalıyorlar ama bulamayınca yarışa giriyorlar işsiz kaldığım bir dönemde arkadaşım haddine olmayan sözler söylemişti ailene yük oluyorsun ne zamana kadar onların sırtından geçineceksin tarzı oysa ailem hiç böyle bir şeyi dert edinmemişti ve yani illa karşılaştırmak gerekiyorsa yaşantım arkadaşımdan daha iyiydi ve ailem bana değer veriyor diye siz zenginsiniz tarzı laf sokuşları oluyordu kalbim çok kırılmıştı aynı zamanda sinirlenmiştim lise hayatım boyunca zorbaların hedefi haline gelmemek için dışlanmamak için bir çok arkadaşımı tolere ettim artık okul hayatım bitti ve huzura kavuşarak çatır çutur insan siliyorum tek bir hata dahi kabul etmediğim anlar oluyor
Kimse sizden önemli değil 18 yaşımda hem sedef hem haşimato hastası oldum dertten insanların acımasızlığını hafife almayın
Yaş ilerledikçe seçiciliğimiz artıyor ve savunma mekanizmalarımız devreye giriyor. Bazen "arkadaş edinmek zor" derken aslında hayal kırıklığına uğrama korkusuyla yalnızlığı kendimiz seçiyoruz 🧠 Sınırlarımızı koruma isteği, yeni insanlara şans verme cesaretinin önüne geçebiliyor 👁️
Peki senin durumunda, insanlara güvenmek mi zor geliyor yoksa yeni birini hayatına alacak enerjiyi mi bulamıyorsun? ✨
Cevap
11Cevap
Yalnızlık yarı seçim yarı zorunluluk. Arkadaş belli yaştan sonra zor oluyor.
Dışarı çıksan zorlaşan birilerine laf atsan falan arkadaş edinirsin illaki ama yapmıyoruz genelde
Dostluklar kurma arzusu, tek taraflı bir çaba gerektirmediğinden, bu yorucu uğraş ruhu yıprattığında yalnızlık bir tercih gibi görünebilir.
Menfaat oldu artık her şey menfaat yoksa arkadaşlık yok
Ben canım niye tercih edeyim yalnızlığı yalnızlık insanı mahvediyor
Ama yok işte doğru düzgün arkadaşlık
Anlaşılmak çok zor bea.
Yalnızlık benim kendi tercihim az insan çok huzur
Ben de seviyorum yalnızlık ama devamlı her konuda yalnız kalamaz insan doğamız bu
Girer niye girmesin secici misin bu konuda
Biraz evet
E iste sorun orada ya zaten ortada menu var sen secersen geriye ne kalirki anliyorum tahamulunun olmadigi seyler vardir illaki bende oyle ama cok fazla secici olursan olmaz bu is ben sana arkadaslik ederim
Benim istediğim kişiler olacak yoksa yok yani olmuyor zorla birini alınca hayatıma olmuyor sevmiyorum
Nnasil birini istiyon ki. mesela
Onu da bilmiyorum baktığım zaman bu demem lazım mesela olmadı mı böyle insanlar oldu ama bu sefer de karşı taraf beni istemedi çünkü aramızda çok fark vardı hem maddi hem kültürel
Yaptigini cekmissin yani 😅
Sen ne istedigini bilmiyon zaten o yuzden yoksa simdiyr illa biri denk gelirdi
Tercih meselesi
Parasızsan işin zor
Tercihim
Insanoglu dotumsuz
Bi yerden sonra alışkanlık oluyor
Zorlsşıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?