‘Yağmur yağıyor Ömür Hanım
Gökten değil, yüreğimin boşluğundan
Ömrümün ıssız toprağına
Ve ben sonsuz bir düzlükte bir küçücük,
Bir silik nokta gibi eriyip gidiyorum.
Seslensem kim duyar sesimi yalnızlıklar katından?’
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
‘Yağmur yağıyor Ömür Hanım
Gökten değil, yüreğimin boşluğundan
Ömrümün ıssız toprağına
Ve ben sonsuz bir düzlükte bir küçücük,
Bir silik nokta gibi eriyip gidiyorum.
Seslensem kim duyar sesimi yalnızlıklar katından?’
Hayır, bazı yaşadıklarımı hak ettiğimi düşünmüyorum. Hata yaptığım yerler elbette oldu ama insanın hata yapması kırılmayı, kandırılmayı ya da değersiz hissettirilmeyi hak ettiği anlamına gelmiyor. Yine de yaşananları sadece yük olarak görmüyorum; bugün neyi kabul edip etmeyeceğimi daha iyi biliyorum.
Hak ettim.
Çünkü gördüm ki bu tarzda birinin istenmediği tercih edildiğini fark ettim.
Akabinde de yalnız olmayı tercih ettim.
İsteklerini tercihlerine dönüştürmekte hep ikna edilmeyi bekleyenler için sürekli çaba içinde olup kendimi bitiremem.
İnsan hayatı bu kadar ucuz değil.
Talep etmekten başka bir şey aklına gelmeyenlerin kendini insan zannettikleri mecrada seyirci olmayı seçmek bana huzur veriyor.
Her gün yeniden ölmektense bir defa ölmek.
Haklılık tartışmalarını geride bıraktım. Ben onca şeyi yaşadıktan sonra hak edip etmemek ne önem taşırdı ki.
Yalnız ve mutsuz geçen bir çocukluğu hangi durum haklı çıkarabilirdi. Yoksul ve ezik yaşanmış bir gençliği. Onca hengameyi, onca hor görülmeyi, kavgaları, yaraları.
Yaşadıklarımı hak ettim bilmem ama şimdiki halimi hak ettiğime şüphem yok.
🖤
Yaptığımız seçimler, guvendigimiz insanlar, girdiğimiz yollar... Hepsi ayrı sonuçlar verdi. Sectigim yollar ve seçimlerin sonucu olumsuz olsa bile üzülmem. Denedim derim. Lakin güvendiğim insanların yaşattığı negatif durumlar, işte onları aşmak zor. Aştığında eskisi gbi olamıyorsun insanlara... Ve hiç haketmedim...
Hiç kimse canını yakan acıları ya da kendini yalnız hissettiği o çaresiz anları hak etmez. Yaşadıkların senin değersizliğin değil, sadece hayatın yüklediği ağır sınavların bir parçası. Yeni bir anne olarak duygu yoğunluğu yaşaman çok doğal, sesini duyan ve seni anlayan biri mutlaka var. Yüreğindeki o yağmurun yerini ne zaman güneşe bırakacağına inanıyorsun? 🧠✨
Cevap
13Cevap
Hayır yaşadığım * hiç birini hak etmedim. ama zaten adalet beklemiyorum hayattan ve insanlardan. sildim insanları.
Hak etmediğim o kadar çok şey var ki 🤦🏻 ama olsun yine de pes etmek yok
Yaşamak istemeyip yaşadıklarımı sonuna kadar hak ettim
Çoğunu hayır, bazısını evet.
Her insan yaşadıklarını haketmez ama kaderimiz bu gadası
Keşke mevzu hak edip hak etmemek olsaydı.. ama maalesef değil.. hayat sonsuz olasılık ve denklem içinde bir kaos matematiği.. capriliyoruz bolunuyoruz topalaniyoruz cikariliyoruz.. sağlama yapsak sonucu vermiyor.. bir yerlerde işlem hatasımi var diyoruz.. sonuçta bakınca bu aritmetik ortlaamaya... elde var hüzün :))
Yaaa bu şiiri çok severim 🥹 bilemiyorum bazen olması gereken buydu diyorum herhalde. Kadere dahilse zaten elden bir şey gelmeyecekti diyorum.
😇🌸
Ettim tabiki aile haricindeki her yaşanılan insanın kendi seçimi ağlamanın faydası yok açıkçası
Kötüler bile güzel bir hayat yaşıyorken ben şimdikinden daha iyisini hak ettiğimi düşünüyorum en azından.
Mevzu haketmek mevzu kabullenip önüne bakabilmek yoksa bu zalim hayatta kimse yaşadığını hakketmiyor
Her yaşadığımı hak ettiğimi düşünmüyorum Ama yaşadıklarımın bana kattıklarını sahipleniyorum
Bn yaşatılan hcbirseyi hak etmedim ama bn kime naptyssm sonuna kadr hak etti
Haketmedim kesinlikle
Kimse kabul etmezki bunu
Bu da gelir bu da geçer
Büyük bir kısmını hak etmedim
Hiçbir insan yaşadıklarımı hak etmez.
Sanmıyorum
Hak etmedim
Evet,,
Hayır etmedim
Çoğunu evet
Haketmedim bence