Ayağınıza batan dikenden, hayal kırıklıklarınıza kadar...
Hak ettiniz mi?
https://youtu.be/ilz3FUXWGec?si=v45Nnzz4V66kzjrx
Hak ettiniz mi?
https://youtu.be/ilz3FUXWGec?si=v45Nnzz4V66kzjrx
Herkes hak ettiğini yaşamıyor ki, hak ettiğim de oldu, hak etmediğim de ve ben bana hak etmediğim kötülükleri yaşatanları kurban olduğuma havale ettim, onun için müsterihim, şahit oldum bana kötülük yapanın aynısını yaşadığına, hatta kendisi söyledi bana lakin ben kendisine bana yaptıklarını yaşıyorsun demedim, o ucuz lakin ben ucuz değilim, kurban olduğum hakkımın her zerresini alıyordur, müsterihim☺️
Bu arada Minel isminin manası nedir? İnternetten araştırdım, cenneteki inci tanesi yazıyor lakin internetteki her bilgiye itimadım yok, tek başına Minel ne demek, Arapça bilginiz var, izah eder misiniz bana? Sanırım daha evvelinde den, dan manalarına geliyor, harfi cer demiştin, doğru anımsıyorsam, kendisinden evvelki kelimeye den, dan takısıyla mana veriyor demiştiniz lakin tek başına, sadece Minel olarak Minel'in manası nedir?
Seçimler ve sonuçlar haketmemis olsak bile bunlara sebep olacak ilk durum bizim elimizden ya da ilk izin bizim ağzımızdan çıkmıştır seçimlerimizin sonuçlarını yaşıyoruz maalesef iyi ya da kötü farketmeksizin..
Ben bu hayatta hiçbir şeyin öylesine olduğuna inanmıyorum. Bu yüzden yaşadığım her şeyin bana bir şey öğreteceğini düşünüyorum. Yaşadıklarımı, gördüklerimi hak ettim ki bugünkü kişiliğimi oluşturdu
Bunu hak etmek diye okumuyorum. Yaşamam gerekiyormuş diye okurum sadece. Hayatta dersler bitmez, haliyle sınavlar ve testlerle dolu bir dünya da yaşıyoruz. Bu ömür boyu bitmeyecek olan bir yol.
Bazen hayatın tokadını yemek gerekiyor. Bu neresinden baktığınıza bağlı tamamen. İyi tarafından bakarsanız iyi sonuçları, kötü tarafından bakarsanız olumsuz sonuçlarını baz alırsınız.
Ancak sürekli başına kötü şeyler gelen, kendini mutlaka sorgulasın. İşte orası sıkıntılı..
Cevap
14Cevap
Evet hak ettim. Başıma ne geldiyse ben izin verdim.
Hayır hiç birini hak etmedim.
Kim bilir, belki bazılarını hak ettim, belki bazıları sadece hayatın adaletsizliğiydi...
Fakat her biri beni ben yaptı, bu yüzden bugün durduğum yerde hâlâ nefes alabiliyorsam, belki de hepsi gerekiyordu..
Bazen düşünüyorum.
Hakkettiği mi acaba diye?
Ama sonradan ferahlık geliyor içime.
Allah sevmediği hiçbir kuluna sıkıntı vermez..
Hatalarım olduğu zaman kabullenmesini bilen birisiyimdir
Hiç planımda yoktu..
haketmediğim şeyler yaşattılar bana
Bence herkes başına geleni bir şekilde hak etmiştir. 🤔🤷♂️
Aslında hak etmedim ama Rabbimin bir bildiği vardır diyorum.
Kimse başına gelen kötü şeyleri haketmez insan kalabilenler için diyorum
hakkın hesabı zor iş, yani şimdi hesaplamaya kalksam hesaplayamam
Evet hak ettim etmeseydim şu an mezarda olurdum sanırım
Hak etmedim ama Allah'tan yeteneklerim var ilkten kurtardılar
Kimi zaman ceza
Kimi zaman ödül
Şer den hayr doğduğu zamanları da gördük
Tabi zamanla🙂
ettim kankaa
https://youtu.be/KJwfpV43PrU?si=2GGqZiyEJYarDzsdHayır sırf eli yüzü düzgün temiz tipli sempatik tipe sahibim diye 24 yaşıma geldim hala sapım ve bakirim
Bazılarını hak ettim
Hayır hiçbirini hak etmedim
Bazılarını olabilir ama hepsini değil
Etmedim asla..
Hak ettiğimi düşünmüyorum
Hayır haketmedim
Allah bilir
sonuna kadar
Bence etmedim
Yoo haketmedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?