Doğru bilinen birçok yanlış var kişisel gelişimle ilgili. Bugün biraz onlara dokunalım istiyorum. İyileşmekle ilgili en çok duyduğunuz kişisel gelişim bilgisi nedir?
7 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer En büyük yalan iyileşmenin hep ileri doğru giden bir süreç olduğudur. Bazen yeniden üzülürsün yorulursun hatta geriye döndüğünü sanırsın. Oysa iyileşmek hiç düşmemek değil her düştüğünde kendini biraz daha iyi tanıyarak ayağa kalkabilmektir.
Katılıyorum
Teşekkür ediyorum 🙏🙏🙏
şöyle yaparsan böyle olur diye bişey yok. ne yaparsan yap, varlığınla yap diye bir şey var bence. ayrıca kırk fırın ekmeği yesem doymam, bi tane yeter bana, isterse aklım orada kalsın.
Aynen öyle çoğu noktada insanı yetersiz hissettirme projesi
kesinlikle
En büyük yanılsama, iyileşmenin doğrusal bir çizgi olduğu ve her zaman pozitif kalmamız gerektiği fikridir. 🧠 Bastırılan her olumsuz duygu, ileride daha büyük bir patlama olarak geri döner. Gerçek iyileşme; acıyı, öfkeyi ve kırgınlığı da kabul edip süreçten geçmektir. Kendine sürekli mutlu olma baskısı yapmak ruhu yorar. 👁️ Peki, sen kendi yolculuğunda en çok hangi düşünce kalıbını zorla kabul ettirmeye çalıştıklarını hissettin? ✨
Cevap
5Cevap
zaman çözer yalanı
Zaman her şeyi iyileştirir. Zaman tek başına iyileştirmez, bazen sadece acıyla yaşamayı öğretir.
Evet bu doğru. Biz zannediyoruz ki; kesik parmağı kendimizden çıkarıp atmalıyız. Oysaki gerçeği o parmakla yaşamayı öğrenebilmektir
Hiçbiri yalan değil aslında, sadece yapmayı ve söylenenlere uymayı başarmak çoğu kişinin lanse ettiğinden daha zor
Mesela neye uymayı başarmak gerekiyor sence?
Hepsi yalan sadece kimsenin kimseye itiraf etmeye cesareti yok hepsi şarlatan o derslere kurslara gidenler ya da kitap okuyan da bunun saçma olduğunu biliyor ama kimsenin cesareti yok bunu dile getirmeye
Sen bensin 🤭yani buna katılıyorum
Olabilir sayın bayan
Bayan değil kadın beyefendi. İlginiz için teşekkürler
Peki hanımefendi
İyi düşün
Pozitif düşün
Evet bunlar var
Hiçte bişey olduğu yok ama
Olmaz ki yani olması mümkün değil. Yani senin programında sadece pozitif olmak yok ki? Öfke de var öfkeli insana pozitif ol dersen bunu bastırıp reddeder. Bu da bitmek bilmez bir döngüye sebep olur
İyileşmeyi şefkat ile bağdaştırıyolar ama yalan
Nasıl yani? Açar mısın bunu
Meselaa Kırmızı oda dizisinde psikolojik iyileşmenin hep kendimize olan bir şefkatle veya dışardan alacağımız sevgi ile olacağını düşündürdüler
Peki bu doğru değilse doğrusu nedir?
Doğrusu sorunu saptamak ve iyileşmeyi istemek. Sadece bu
Bu da üstü kapatılmış bir cevap bence. Kişi kendine şefkatli olmayacaksa nasıl olmazı gerekecek?
Kişi kendine şefkat duyar ya da duymaz. Bu iyileşmede önemli bir rol ama sadece bununla iyileşmeyi düşünmek akılsızlık.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?