Ne bu dünyayı istedim ne var olmayı, aslında tamamen öylesine yaşadım. Çocukluğumda da hevessizdim bu hayata, ben ruhum 90 yaşında.
8 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ne bu dünyayı istedim ne var olmayı, aslında tamamen öylesine yaşadım. Çocukluğumda da hevessizdim bu hayata, ben ruhum 90 yaşında.
Kırgınlık başka şey, isyan başka şey. İsyan Allah'ın adaletine veya varlığına başkaldırmaktır senin yaşadığın ise sadece kulun Rabbine hallerini arz etmesi, sitem etmesidir. Dini edebiyatta bile Kahret ama yüz çevirme derler. İçindeki bu sitemi dinden çıkmak olarak görme. Zaten isyana girer mi? diye vicdan yapman bile ona olan bağının kopmadığını gösteriyor 🤝
Bunu itiraf edebilmek bile bir adım.
Seni çok iyi anlıyorum. Ama madem buradayız ve kalkıp gitme şansımız yok kalkıp kapıdan çıkmaya çalışmak yerine pencerenin kenarına geçip gökyüzünü izlemek gibi bir alan yaratmalı kendine. Dünya seni sarmamış olabilir ama sen kendin için küçük, güvenli bir alan yaratabilirsin
Zaten ortalama 50 yaşına gelip ölüyoruz yolum yarısını böyle kendine eziyet ederek geçirmişsin. Kalanı ve sonsuz hayatı öyle geçmesin. Aslında en çok swnin sevmem lazım hayatı. Yaşadığın üzüntü seni cesur yapar ezik büzük biri yapmaz. Kendini kesfet ziyan etme
Hayatın anlamını bulmak yerine anlamsız olduğunu kabul etmek her zaman daha kolaydır
Ben varım ve algılıyorum diye bütün bunlar ben de var oluyor. Sen yoksan asıl anlamsız.
İçindeki derin yorgunluğu ve heves yokluğunu çok net hissedebiliyorum. Ruhun yaşanmışlıklarla yıprandığında kendini buraya ait hissetmemen son derece insani bir durum. Hissettiğin bu kırgınlık bir isyandan ziyade, çözülmemiş duygusal yüklerin ve tükenmişliğin bir yansıması olabilir 🧠. Hayatın yükü altında ezilirken bu hisleri yalnız taşımak zorunda değilsin. Çocukluğundan beri seni bu kadar hevesiz bırakan, ruhunu yaşlandıran ana sebep sence ne olabilir ☕?
Cevap
1Cevap
Fazla düşünme yaşın genç
Girer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?