Çizgiyi aşmak cesaret midir, yoksa artık geri dönemeyeceğinizi bile bile atılan bir adım mı?
Peki ya çizgiyi hiç aşmasaydınız, bugün olduğunuz insan olabilir miydiniz?
En son ne zaman çizgiyi geçtiniz?

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çizgiyi aşmak cesaret midir, yoksa artık geri dönemeyeceğinizi bile bile atılan bir adım mı?
Peki ya çizgiyi hiç aşmasaydınız, bugün olduğunuz insan olabilir miydiniz?
En son ne zaman çizgiyi geçtiniz?

Kendi içimizde kendi yargı değerlerimizle oluşturduğumuz çizgiler gerek kendimizden gerekse başkalarından bizi korumak için varlar. Başkalarının fikirlerinin bize empoze edilmesiyle oluşan, benliğimizin kabul etmediği çizgilerse aşılmayı hak eden çizgilerdir. Tabi bu demek değil ki o çizgileri karşımızdakileri tamamen yok sayarak silelim, kimi yerde sadece çizginin çizdiği alanı genişletebiliriz kimi yerde de tamamen silebiliriz. Bu kararı da benliğimizin o çizgiyi ne kadar kabullendiğine göre vermeliyiz diye düşünüyorum.
Güzel düşünceler :)
Sınırları belirlemek için vardır. Çizgiyi aştığın zaman sonuçlarının getirdiği sorumluluklar insanın kaldırabileceğinden fazladır belki de.. Toplumsal alanlarda da kişisel yaşamımızda da çizgiler/sınırlar/ kurallar adına her me dersek diyelim, bunun için vardır. Çizgiyi geçmedim hiçbir zaman, geçmeyi de düşünmedim. Çizgilerin mantığını ve geçildiği zamanki sonuçlarını düşündüm, bu benim istediğim bir şey değil.
İnsan her zaman ince bir çizginin bir ucundadır. Bazıları bu çizginin bir anlam ifade etmediğini düşünür, kaybedecek bir şeyleri yoktur belki de... Ama kaybedecek bir şeyleri olanlar için çizgi bir korunma alanıdır. O sınırı geçecek duruma gelmek istemem. Ne her şeyi tadıp doymuş daha fazlasını isteyen biri olarak ne de her şeyini kaybetmiş daha ne olabilir ki diyecek kadar bitmiş biri olarak...
Vicdanımızın sınırını aşmamak gerek belki de.
Olmayanlara da kolaylıklar dilerim
Zor ama erdemli.
☺️
İnsanın çizgileri olmalı tabiki bir duruşu bir omurgası olmalı ama bu çizgiler kişiyi ileri taşımalı diyorum şunuda soruyorum kendime yani illaki hayatın bir amacı mı olmalı neden bir amaç uğruna insan kendisini heba ediyor daha basit ve minimal yaşamak anlamlı olamaz mı kitaplar okumak filmler izlemek çiçekleri sulamak ne bileyim bir sahil kasabasında domates yetiştirmek gün batımını yıldızları falan izlemek bilmiyorum ben çizgilere karşıyım doğduğum günden beri böyleyim eğer bir çizgi çizilecekse bunu ben çizerim bedelini benim ödediğim bir hayatta çizgileri kimse belirleyemez alt tarafı üç gün yaşayıp gideceğiz ve bizi tanıyan son insan öldüğünde hiç yaşamamış olacağız benim çizgilerim gökyüzünden yıldızlara kadar uzanıyor ufuk çizgisi sonsuz yolculuğun başlangıcı.
Sistem buna izin vermiyor çünkü efenim :) bende isterim o sahil kasabasında yaşamayı. Sade ve huzurlu bir hayat yaşamayı. Ama bedel ödemek gerek bunun için.
Bence bazı çizgiler tam da insanın kendini kaybetmemesi için vardır. Merak edip sınır zorlamak başka, kendi değerlerinden ve huzurundan vazgeçmek başka. Her çizgi korkudan konmuş değildir; bazıları geçmişte neyin can yaktığını hatırlatan sağlıklı sınırlardır.
Kesinlikle 🌸
Cevap
35Cevap
Bazı çizgiler aşılmalı bazılaeı aşılmamalı bence. Çünkü bszı şeyler eskisi gibi olmuyor aşılca.
Aştığın da herşeyi göze almış olmalısın zaten
Sağ duyu iyidir her zaman
Kendi çizdiğim sınırları aşmadığım için bugünkü kadınım ve gayet memnunum. Elhamdülillah
🌸
🫶🌸
Çizgileri aşarız ama bizim aştığımız çizgi bir başkasının kırmızı çizgisi olmamalı buna dikkat edilirse çizgiler de sek sek bile oynanır
Bazı çizgiler asılmak için, bazıları bizi korumak için vardır. Bunun seçimini yapabilmek bize kalıyor.
Çizgiler aşılmaması için vardır hayatımızdaki insanların haddi yerini bilmesi için vardır
çizgiye göre değişir Hayatçım
Sarı çizgiyi geçme sen Barışcım :))
Gerekirse aşarım bakalım :))
Çok uzun yazdım sonra sildim neden bilmiyorum okurken sıkılırsınız diye düşünmüştüm bu yüzden kısa tutacağım...
Zihnimize göre çizgiler şekillensede bazılarını aşmamak gerekir ... fakat gelişmek için bazen insanın zihninde bir direnç noktası olur... İşte o çizgiyi aşmak gerekir...
Sıkılmazdım :)
Bazen zihnimizde çizdiğimiz o çizgiyi aşmak için şartların olgunlaşmasını bekleriz. Bazen de radikal bir karar alıp aşarız. Herkesin hikayesi farklıdır. Umarım gün gelip de o çizgiyi aşacak cesarete sahip oluruz.
☺️🌸
Bence bazı çizgiler aşılmak için değil, insanın kendini kaybetmemesi için vardır. Her sınır korkudan doğmaz, bazıları tecrübenin, özsaygının ve kendini tanımanın sonucudur. Ama insanın gelişmesi de bazen alıştığı sınırların dışına çıkmasını gerektirir. Mesele çizgiyi aşmak değil, hangi çizginin seni büyüttüğünü, hangisinin seni kendinden uzaklaştırdığını anlayabilmek.
Bazıları da sınırını aşman için sabrını zorlar.
Ne kadar zorlasalarda çizgimi korumak için kendi kendimi yer bitiririm. Benim bir duruşum var ve bozamam.
Bazı çizgiler aşılmak için değil, bizi kendimizden korumak için vardır.
Ama bazen insan, kim olduğunu anlayabilmek için o çizgiyi geçmek zorunda kalır. Belki de mesele çizgiyi aşmak değil; hangi çizginin bizi koruduğunu, hangisinin bizi durdurduğunu anlayabilmektir. Çünkü bazı adımlar geri dönüşsüzdür. Ama bazıları da bizi, hiç tanımadığımız bir “ben” ile tanıştırır.
Haddini hudutunu bilen herkes karşısındaki insanın özgürlük alanına saygı duyup çizgiyi aşmak yerine bence empati kurup korumalı saygı nezaket ve ince düşünce insan olabilme kabiliyeti bunu gerektirir, saygı her şeydir
Kendi çizgilerin peki?
Aşanlara yaptırımın nedir?
Çok sabırlı biri olup aynı zamanda sabırsızlar kervanındanım bir iki uyarı sonrasında karşımdaki insanın bendeki ederi kadar mesafe koymakla görmezden gelmekle başlar her şey devamı ve tekrarında duruma göre ilerler, çekip bir kenarlara çay kahve eşliğinde güzel güzel konuşarak laf ile sözler kelimeler ile ruhunu ve zihnini dövebilirim, umursamadığı noktada ısrarları sonrası konu mevzulara döner ve o noktada biz değil semt karışır kfkf :-)
Amann diyim efenim ortalık karışık bide semtiniz karışmasın fjfj
Djrjjr
o çizgiler her zaman kendimizi korumak için çekilir, o gri betonun üstündeki çatlaklar gibi zamanla aşınsa da oradadırlar. çizgiyi aşmak cesaret değil sadece kontrolü kaybetmektir, o adımı hiç atmamasaydım bugün olduğum adam olurdum ama asla pişmanlık duyarak arkama bakmam
Benim içimdeki sınırları ben hiç aşamıyorum ya hep tutuyor beni ama millet sınır tanımıyor ve onlar daha çok beğeniliyor bu arada lütfen sarı çizgilerin gerisinde bekleyelim sürekli anonsta yapılıyor hanımefendiii
Geçmedik zaten gerisinde bekledik🙄
Belertme o güzel gözleriniii
Belertirim🙄
Belertme ya çok güzel gozlerin baaak
Peki😏
Ayrıca gecmediğini biliyorum ☺️
Geçsem ankaradasondakikada haberimi duyardınız😅
Allah korusun ya manyak deme şöyle seyler 🙄🙄
😅😅
Valla kızıyorum ya sevdiğim insansın deme bı daha
Allah yaşatmasın diyelim.
Amin 🙏
Şu çizgilerde tansiyon ya da şeker düşse ne olur. Bir çok zaman olmuştur da. Neyse kendi çizgilerimi gerekirse aşarım, gerekirse biraz öteye çizerim.
Bilemedim bi tutan olur belki 🙄
Çizgiyi aşmak cesarettir bazen hayat cesur olanları ödüllendirir ama bunu lütfen görseldeki gibi metro istasyonlarında denemeyin..
Geçmedik zaten🙄
Ozaman sorun yok demektir
Kendimizi deneye deneye sınırları aşacağız işte
Ama bazı sınırlar vardır aşıldığında hayatını tümüyle değiştirir o değişimlere hazır hissedıyormusun kendını?
Şartlar olgunlaşmamıştır belki
Şartlar hep kendılıgınden olgunlasmaz olgunlasması için senın adımların neler?
Hiçbirşey🙄
Bazı filizler kendınden yeşermez su ister gün ışığı ister ilgi alaka ister bunların aksıyonlarına girmeden karanlıkta susuz nasıl büyüteceğiz o fideyi
Suyla değil, havayla büyüyen kökler var. Belki öyleli bişey benim ki.
Yinede ihtiyac duydugun birsey var onu saglamak adına aksiyon almak gerekmez mı
Üşenirim ben
Ama sana ihtiyacın olanla gelenedemı kapıların kapalı kalır
Kapımız herkese açık değil
Tabı tercıh meselesı birisi bulunduğu tabuttan mennunsa bir kürek toprakta sevdikleri atar. Kimse kimseyi hic birsehe zorlayamaz
Durr yahuu sende ölmeden gömdün bizi 😂
Ama sen herseye kapalı ve adım atmayı dahi üşengeclik olarak belirttiğini söyleyen bırısın sana uzanan elleri daima gerı cevırdıkce o karanlık tarafta kalman muhtemel :)
Türkiye sınırları gibi "herkese açık değil" dedim :)
Kapıyı neye göre tıklatıyoruz ya da vize alma kriterlerimiz ne ülke girişine :)
Sabır efenim. Kimse sabırlı değil
Herkes aynı değil sabır konusunda yeterınce tecrubelenmış bırı olarak dıyorum
Sabreden muradına erer diye laf var.
Herzaman erer mı peki?
Erer
Sabredelım o halde sizde bende
Bazen risk alınıp, çizgiler aşılır. Bunun için iyi bir risk analizi yapacak kadar berrak bir akla sahip olmak gerekir
Bir cinnet herşeye yeter aslında 😅
Kesinlikle 😅
üstüne basıp yürümek için
Bissürü sarı çizgi🤤
Bazı çizgiler aşılmamalı. Bazıları de aşılabilir. Sabah sabah kafamı karıştırdın çay ısmarlada kendime geleyim fkfjfj
Ben naptım ki:))
Olduu:))
Öğrenilmiş çaresizlik.
Bazen çizgiyi aşmak gerek.
Aşsa mıydım?
Raylarda ne işin otur oturduğun yerde
Boş yer bulursam oturucam🙄
:D
Çizginin diğer tarafında ne var? Geçersen bi haber et de ona göre adım atayım ben de😎
Bi dahakine geçeyim de haber ederim:))
Ahiretcell den bir bildiriniz var😃
Djfjf buralar çok sıcak sakın gelme :))
Yanlış yere mi girdin acaba:)
Hdfilmcehennemi burası :))
O may gaad. Çok ataşlı bi yere benziyo
Off fena djfjf
Link at özelden😁
Tabi efenim fjfjf
Kırmızı ve sarı çizgi tehlikeli geçmeyi bırak 1 metreden fazla yaklaşmam
Ucuna kadar geldim vazgeçtim 🙄
Eceline susadın galiba
Kendimi denedim🙄
Ucuna kadar kim geldi peki
Kendim🙄
Kendimi demedim niye dedin o zaman
Ne kadar ileri gidebileceğimi denedim.
Engelli bandının önüne kadar gelebiliyorum
Bi dahasına çizgiyi aşıp anons yaptırcam🙄
İyi misin
İyim
Delirdin iyice
Diyene bak
Ama ben kendimi riske atacak eylemlerde bulunmuyorum delilik ayrı ruhsal çöküntü ayrı
Bundan sonra öyle😏
Neyden sonra, bundan sonra böylede ki bundan ne?
😌
Anladım
Bazı çizgileri de aşınca koruyan alana geçmiş oluyorsak?
O da olasılık🙄
Durumlar karışık o zaman
Dur kafamı karıştırma🙄
Karışık zaten
Kendimi çizgilerimikendim çizdiğim için aşmak istersem aşarım.. çizginin yerini değiştiririm.. çizgiyi silerim.. bazen aşmak istese de aşamıyor da olabiliyor insan o ayrı mesele..
Bazen sınırları korumak önemli ama yolun sonunda başarı varsa perde aralanmalı. Bu arada görüşlerinle renk katıyorsun🌱
Teşekkürler 🌸
Rica ederim abla, profil sana aitse bir içim su gibisin maşallah 🤩
Teşekkürler gizli😅
Daha önce güzel dileklerde de bulunmuştum ama oralı olmadığından ötürü kırılmıştım dkekeld
Gözümden kaçmıştır😅
Sadece ghosting uygulamıştın abla shahhs ben de güzel dileklerde bulunup daha da sorunu kirletmemistim🥹
O zaman geç kalınmış bir afedersin göndereyim 🥹
Hiç sorun değil yeter ki sağlığın sıhhatin yerinde olsun abla 🩷
🙏🌸
Yine pamuk gibi oldum seninle konuşurken🎀
Bide kimsin bilsem🥹
Oldu mu simdi shahhs
Yine gitti🥹
Gece yarısı olmuştu ama🥹
Nasılsın şimdi, iyi sabahlar dilerim🥰
Teşekkürler, bilmukabele 🌸
Şimdi anlamışsındır sjwhhwd
Anladım 😅
Yine ghostladın bak😂😂
Ne istiyorsun benden😅
Sadece niye ön yargılısın ona kırılıyorum dıwheld
Bazı konularda çizgi çekmemek lazım varsa da aşmak için cesaret gerekir, bazen de o çizginin orada olmasının bir nedeni vardır. Biraz denge, biraz cesaret, biraz da nasip artık…
O çizgiyii geçersen hayat ağacını tersten görürsün ama bilemedim pek
Belki ışıklı yolu görürüm 🥹
Bazı çizgiler bizi olgunluk ve tecrübe olarak daha üst dereceye taşımak içindir ama bazı çizgiler sınır olarak bizi korumak içindir
İnsanın kendini koruyabilmesi için vardır her sınırı aşmak cesaret değil bazen neyi koruman gerektiğini bilmektir
Çizgiler korumak için olduğunu düşünüyorum sınırlar iyidir aynı zamanda başkasının özgürlüğünü de bozmamak için gereklidir
Bazı çizgiler ise bizi kendimizden korur zira bazen en büyük düşman, içimizdeki bizdir.
Ben sınır tanımam canım ne istiyorsa öyle takılırım bedellini de göze alıyorum tabi 😃
Güzel soru ama cevap ikisi de değil.
Bizi karşı taraftaki tehlikelerden korumak için vardır
bilmiyorum şöyle bi düşündürdü acaba gelecekte başımıza ne gelcek diye
Eger biri seni rahatsız etmiyosa bu tarz kişilerin çizgilerini asamadıgın sürece sıkıntı yok kendi çizginde yürümek ya da yürümemek senin bilecegin iş ama çokta kafa yormaya gerek yok yazılan yazılmış başımıza neyse o gelicek istedigin kadar pişman ol ya da olma
Aşılmak için olanı da vardır geçilmesi tehlikeli olanıda.
Çizgi aşılmasın diye var, ama bazı akıllı insanlar çizgileri aşmaya bayılıyor ve buna cesaret diyor.
Bazen kendi sınırlarımızı koymak yeri gelincede o sınırları aşmak gerek
Metro yolunda bu sorular aklın nereden esiyor ilginç.. pls behind the yellon lıne dont cross..
Hepimizin geçmiştir oysaki🙄
Set 🙄
Neleri sorguluyoreun mesela?
🥲
Sınırlarımızdir aslında o sınırlarda hayatımıza yön vermek için var olan gerçek görünmez duvarlar
“Sen kendini koruman için var o çizgiler “
Geçemedim zaten🙄
Yeterince cesur olmadığım içindir belki
🙄
Aşarsan gelen metroda kafanı koparır.
🙄
kırmızı olsa neyse de sarıyı geçerim
Amann diyim😅
Bizi her şeyden korumak
İnsan aştığı çizgi kadar insandır
Kendimizi korumak için
Kendimizi korumak için