Hiç kimsenin derinleşmeye, birbiri ile değerli paylaşımlar yapmaya ihtiyacı yok mu? Gerçekten buna hiç mi ihtiyaç duymuyorsunuz?

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hiç kimsenin derinleşmeye, birbiri ile değerli paylaşımlar yapmaya ihtiyacı yok mu? Gerçekten buna hiç mi ihtiyaç duymuyorsunuz?

Yok çünkü bi çoğu gönül eğlendirme kafasında derinlik yok, paylaşım yok, yüzeysel. Keşke olsa insanlar birbirine bişeyler katsa çok daha anlamlı ama ne yazık ki kalmadı böyle şeyler, insanlar sıkılmıyor mu acaba sürekli goygoy, dan diye de bir hayıflanmıyor değilim...
Çünkü insanlar genelde gerçeklerden kaçıyor. İnsanlar gülmek eğlenmek istiyorlar ama bu arada yaptıkları hatanın farkında değiller. Bu şekilde davrandıkları zaman hayatı kaçırıyorlar ve gerçekleri göz ardı ediyorlar. Gerçekleri görmezsen bir süre sonra bu gerçekler seni kovalamaya başlar. Hayat her zaman goy goy her zaman eğlence değildir. Ciddi olacağın yerde ciddi olacaksın eğlenmen gereken yerde eğleneceksin. İkisinden birini fazla yaparsan her iki şekilde de üzülürsün. Her şeyi yerinde ve dengesin de götürmek önemli olan.
Bazen insan kendi çölünde kaybolur. Fiziksel olarak bir yerde değil kendi içinde kendi kalbinde hayallerinde ve kırıklarında kaybolur. Anlayanı da olmaz anlatmayada çalışmak istemez sonra bu karmaşık sorunları duyularıyla çözmeye çalışır mantık odaklı yaşadığını düşür ama her şey iyice karışır kime neyi nasıl anlatsın tenhalardaki hüzünlerini şehirler kazandığı mutlulukları avutmaz. Şimdi bunu en yakın arkadaşımıza anlatsak kafayımı yedin sen git bi çay iç der gelde goy goya düşme bu adamla başka çıkar yolu yok
Çünkü genelde insanlar gercek hayatın stresinden kaçıp sanal dünyaya kafa dağıtmaya geliyorlar. O yüzden de burada daha çok eğlenme geyik traylaylom pesindeler. En azindan ben böyleyim 😅
Ama yeri gelince buradaki herkesten daha ciddi ve daha sert de konuşuyorum, özellikle de herkesin konuşmaktan çekindiği ya da kulağını tıkadığı siyaset ve devlet konularında.. Bazen yeri geliyor herkesten de iyi edebiyat parçalarim... Ama böyle sitede çok yeri gelmiyor maalesef, parçalasan da çoğu anlamıyor zaten 😏😏
Cevap
15Cevap
Son 3-4 ayda gerçekten soruda bahsetmiş olduğunuz konuyu yaşıyorum. Yeni kişiler tanımaktan tanışmaktan sohbet etmekten birini dinlemekten kendimi anlatmaktan kaçıyorum. Gerçekten ihtiyaç duymuyorum. İnsanın yaşadığı kırgınlıklar bazen geri çekilmeye neden oluyor sadece susmak istiyor insan. Daha sakin daha dingin daha huzurlu olmak iyi geliyor. Ne goygoya ne derin sohbetlere şimdilik sıcak bakmıyorum. Yorulduğunu hissediyorum.
Yorulduğumu
Derin konular herkes için değildir insanlar değer verdikleri kişilerle derin iletişim kurmak ister, çoğu insan karşısındakinin derinliğinde boğulacağını bildiği için ya da önemsemediği için derin konulara girmekten kaçınır
Birbirine değer veren , birbirleriyle ciddi paylaşımlar yapan yok diyorum.
Tamam o zaman değer neden verilmiyor? Neden çoğunluk goygoy peşinde diyeyim. Oldu mu?
insanlar artık günlük hayatın stresinden kafayı yediği için kimse ekstra zihinsel yük çekmek istemiyor, o yüzden herkes işin kolayına kaçıp goygoy yapıyor ama bu durum tamamen derinliğe ihtiyaç olmadığını göstermiyor sadece doğru kişiyi bulmak zor o da bu harabe tuğla duvarlar gibi soğuk ve kırık ortamlarda imkansıza yakın bi şey zaten
Bence insanlar derinliği sevmiyor değil; ondan kaçıyor. Çünkü derin bir sohbet insanı sadece konuşturmaz, düşündürür; bazen de kendi eksikleriyle yüzleştirir. Goygoy ise daha kolaydır, yormaz, hesap sordurmaz. Ama ben inanıyorum ki insanı geliştiren kahkahalar değil, bazen tek bir cümlenin zihninde günlerce yankılanmasıdır.
@MuzipFilozof'un son sözü: Kalabalıklar gürültüyü sever; ruhu olgunlaştıran ise sessizce kurulan derin cümlelerdir.
Derin mevzular samimiyet gerektirir çoğu insanda samimiyet olmadığı için havadan sudan iletişimlerle zaman öldürmeyi düşünür
Çünkü insanlar hayatı tamamıyla boş vermiş bir şekilde yaşıyorlar ama ne kadar acı ki insanlar inancını ibadetlerini aynı zamanda yaşamını unutmuş durumda 3 günlük ve bir gün bitecek Hayat için hiç bitmeyecek ahiret hayatına hiçe sayıyoruz
Ben derin sohbetler çok severim ama insanlar şöyle yapıyor
Evet aynen. Allah gönlümuze göre versin kendine iyi bak
Daha konuşalı 3 dk olmuş 😂
Ne demek bu?
Sohbet başlıyor çift taraflı bir durum değerlendirmesi yapılıyor sonra insanlar aceleci varmış gibi tabakhaneye tamam gibi sohbeti bitiriyorlar bunu demek istedim
Site sansür atıyor bana 😤
Bir zamanlar aşıktım ve çok derin biriydim. Şimdi değil
Bu şimdiki zamanın zehri gibi bişey duygusal bağlar artık yük görünüyor güzel şeyler yaşamak bosa geçen zaman gibi o yüzden artık kimse emek vermek istemiyor
Reel için söylüyorsan insanlar genellikle dertlerini unutmak için sosyalleşiyor dert konuşmak istemiyor. Bence anlatıldıkça hafifler.
Sorudan "der" mi anladınız.
Yazılanı anlamayana tahammül göstermek istemiyorum ben.
"Dert"
O kadar kötü ki, anlamsız bir yoruk yapmanız çok kötü. Türkçe bu farklı bir dil değil.
Benim derdim bana yetiyor. Ekstra kimsenin derdi tasasıyla, derinliğiyle uğraşamam.
Dert nerede yazıyor?
Size uğraşın diyen kim? Asabiyetinizi bana aktarmayınız. Derinliği nasıl dert olarak gördüğünüze hayret ettim.
Derin insan kalmadı herkes derine dalamadan battı...
Hayat derinlikli sohbet yapmak için çok kısa be. Nbc filmlerindeki gibi 2 dakika süren paragraf boyutunda konuşmalar yapamam ben kimseye.
Teşekkürler.
Elememe yardımcı olduğunuz için.
Batmaktan korkuyorlar
Yooo seviliyor kesinlikle
Belli oluyor.
Neden ironi yaptın ney belli oluyor acaba
Yoo güzel arkadaşlıklar da kuruluyor burada
İnsanlar hızlı yaşıyor.
Derin insan kalmadı
:/
Haklısın
Keşke olmasaydım.