Herkese anında aşık olma huyum neden böyle oldu, eski sadık halime nasıl dönerim?

Önüme gelen herkese aşık oluyorum, hiç sadık değilim, benden biri hoşlanınca hemen kabul ediyorum, ne kriterim var ne de seçiciliğim. Ya bir insan her önüne gelene nasıl aşık olur? Misal, yolda yürüyorum ve önüme biri çıkıyor, aşık oluyorum; sonra daha 2 dakika önce birine aşık olmuşken, köşeyi dönüyorum ve başka biri çıkıyor, bu sefer de buna aşık oluyorum. Gün içinde rahat 100 kişiye aşık oluyorumdur; sosyal medyada kaç kere aşık olduğumu anlatmaya matematik yetmez, her önerilere, her yorumdan birine aşık oluyorum.

İnsanlar nasıl sadık kalabiliyorlar? Misal, bazen görüyorum, bir kızın sevgilisi öyle çok da yakışıklı olmayan biri ama sevgili sürecince kız başkasına bakmıyor, çok yakışıklı olsa da bakmıyor; ben asla öyle yapamam, sevgilim varken de başkalarına aşık olurum.

Neden böyle olduğumu bilmiyorum. Eskiden değildim. Eskiden birini çok seviyordum, öyle ki dünya yakışıklısı teklif etse yine de kabul etmezdim, akılalmaz bir sadıklığa sahiptim ama olmadı, kavuşamadık... Sonra ne olduysa bir anda buna dönüştüm. Şimdi eski kendimi arıyorum ama bulamıyorum.

Bu huyumdan nasıl kurtulabilirim?

Herkese anında aşık olma huyum neden böyle oldu, eski sadık halime nasıl dönerim?