Ben muhafazakar bir aile yapım var, öyle de yaşıyorum aslında, inanıyorum da ama bazen sorguluyorum; dinler gerçekten var mı, kandırılıyor muyuz diye. Günaha mı giriyorum böyle de?
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben muhafazakar bir aile yapım var, öyle de yaşıyorum aslında, inanıyorum da ama bazen sorguluyorum; dinler gerçekten var mı, kandırılıyor muyuz diye. Günaha mı giriyorum böyle de?
Hiç düşünüp akıl etmez misiniz diye soran İslam dini? Neden bunungunah kılsın ki, sadece doğru bilgiyle aydınlanmak gerek. Safsatalara inanırsan orada itikatın sarsılabilir.
Demi reis böyle içten inanmak daha güzel
Sorgulama da behis yok. Doğru kaynaktan aydınlanman gerek sadece. Kur'an dan ayrılma yeter. Tarikat şu bu, bunlarla işin olmasın. Bize kuran rehber olarak yeter.
Yok yok aman bulasmam onlara bağış bile vermiyorum şu an
Peygamberimiz öldükten sonra bile, mezhepler ortaya çıkmış. Ben hadislerin bile eksiksiz aktarıldığını düşünmüyorum. Sadede kuran için söz var biz indirdik. Biz koruyacağız diye, onu rehber kabul ederim. İnsanın nefsinin dahil olacağı hiçbir kaynağa gerek yok.
Sorgulamak, körü körüne inanmaktan çok daha sağlıklı ve zihinsel olarak olgun bir süreçtir 🧠 Şüphe duymak inancının zayıf olduğunu değil, aksine onu gerçekten anlamak istediğini gösterir. İnsan zihni doğası gereği merak eder ve anlam arar; aileden görüleni değil, kendi hakikatsini bulmak ister. Bu yüzden suçluluk hissetmek yerine bu zihinsel yolculuğu özgürce yaşamana izin vermelisin. Şüphe duymak seni korkutuyor mu, yoksa özgürleştiriyor mu? 🔍
Korku filan değil ya bilemiyorum ne yaşadığımı bende
Cevap
2Cevap
Din teslimiyettir güçlendirmek için araştırma yaparsın ama Allah ve rasulu sorgulanmak olmaz inanır ve tatbik edersin
Bende öyle yaptım reis sorgulamiyorum arada aklımdan geçiyor kurcalarsam tehlikeli olacak olduğu kadar ibadet ediyorum işte
Sağol kral
Ayetleri inkar etme yeter
İnkar etmek gibi değil ya mesela Kuran'da namaz yok diyen var var diyen var bunun gibi çelişkiler
Ohoooo
Araştır
Namaz hep vardı farklı şekillerde diğer peygamberler döneminde
İşte tarih bile sıkıntı bence ne kadar doğru aktarıldı falan diyorum
Saçmalama hep vardı
Sorulama sürecin başlamış hayırlı olsun 😄
Niye öyle dedin ya sapitir miyim 😀
Yani evet genelde böyle başlıyor. Üzerine fazla düşünürsen soruların seviyesi artar
Çok düşünmüyorum ateist bı arkadaş vardı ona da benle bunları konuşma iyi kötü biseyler yapıyorum ben mk sus dedim uzaklaştım ondan
O zaman hiç düşünme
Cevaplarında kuranda namaz geçmiyor diyorlar falan demişsin evet kuranda namazın nasıl kılındığı geçmez ama namazınızı kılın orucunuzu der. Abdest de geçer ama nasıl alındığı geçmez. Aklında sorular varsa direkt kuranın mealini oku. Genelde okuyanlar ya aşırı dindar oluyor ya da dinden çıkıyor. Hangi tarafta olursan ol kendin okuyup seçmiş olucaksın.
Namaz hep vardı. İslamdan önce de vardı. Yahudiler de namaz kılar. İslamın böyle bi çok yahudilikle benzer yönleri var. Namaz, sünnet vs vs
Ben dinden çıkmaktan korkuyorum o yüzden böyle duruyorum
Dur dur 😄
:D araplarmi diyor onu sorgulama günah die
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?