Tabi ki sorgulamak kötü değil. Ama karekter olarak detaycı ve mükemmelliyetçiyim de bu yüzden de eksik bilgilerim olmasını istemem. Sağlam bir araştırma yapmak için neler yapmalıyım öneriniz var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılBen bir ateistim. Sana sağlam bir yöntem vereyim. Araştırıken kuran dışı ya da kurandaki bazı bilgileri yerle bir eden görüşler araştırmalar okuduğunda ama kuranda bunu demiş yüce deme. Tabunu yık. Ama bilgini dini yönde artırmak istiyorsan araştırma zaten. Sağa sol sor büyüklerine sor bolca batıl inanç edin, daha fazla dua öğren, bolca beklemeyi öğren :) bilim yönünde din tersinde araştıracaksan da belli bir inancın dışına çıkacaksın. İnanç kelimesinin zaten soyut olduğunu ve var olan şeylere inanılmadığını kabulleneceksin. Daha sonrasında bilim adamları neler yapmış diye bakman daha doğru bir yol sıralaması olur. Ve karılaştır, bulduklarını dindeki yerleriyle karşılaştır mantıklı sonuçlara zaten varıyorsun eğer beynin algıya kapalı değilse :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMuhtemelen basak burcusunuz😊
Kuranı Kerim ve Hadisi serifleri sorgulamadan kabul etmek imandır bana göre. Vesveseye kapilmadan arastırin tabiki çunkü İslamda akla ters gelen bir sey yoktur. Her emrin beden ve ruh sağlığı toplum ve sosyal yaşam icin reçete hükmündedir. Şeytana fırsat tanımadan bunu yapmanızi diliyorum prenses😊01 Yorumla
Kafanızı karman çorman etmekten başka bir işe yaramaz sorgulamanız... Bir kapıda olan her kapıdadır... Her kapıda olan hiç bir kapıda değildir... İlim, bilim demek değildir... Bilimsel olan herşey, teorik düzende tez hükmündedir. Değişebilir. Fakat ilim kadim'dir... Saçma bulduğunuz mezhepler insan hayatını kolaylaştıran, ömürlerini bu dine hakkı ile adamış insanların asırlardır süre gelen nesilden nesile aktarılan kurallar bütünüdür... 4 hak mezhep vardır bunlar ehl-i sünnet vel cemaati oluştururlar... Yine sahih hadislerde buyurulduğu üzere "En büyük karaltıdan ayrılmayın" hadisi mucibince dünya müslümanlarının %80 i ehli sünnet vel cemaat üzeredir yani sunnidir... Din bizim anlamamız içindir lakin, bizim kafamıza göre inmemiştir...
01 Yorumla
+1 yılfarklı olucam diye dinden uzaklaşmayın dikkat. sorgulamak var sorgulamak var, dinimizde sorgulama OKU diye geçen kısımlar dininin gerekleri nedir hak batıl nedil onları sorgula diyor. unutmayın ki imanın şartlarından biri kayıtsız şartsız sorgusuz sualsiz iman etmektir. bizler Allah'ı göremiyoruz onun zatını ispatlayacak bir delilimizde yok ama inanmayalım mı? haşa Allah var mı yok mu diye sorgulayalım mı?
06 Yorumla
Soran+1 yılMarjinal olmak gibi derdim yok. Bence her müslüman sorgulamalı ki inandıklarının farkındalığı ve bilinci ile yaşasın.
- +1 yıl
neyi sorgulamalı mesela müslüman söyle bakalım?
Soran+1 yılİslam'ın insanların hayatına yararları var mı?
Kuran'da yazılanlar yani İslam dini akıl, bilim ve dünyevilik ile ne kadar örtüşür?
Neden Allah'ı sevmeliyiz ve kulluk etmeliyiz?
Gerçekten ruh var mıdır? Ruh ne işe yarar?
Neden peygamberler özel? Yani neden tüm insanlar eşit değildir?
Din, bilim, zaman ilişkisi vs...
Genelde ateist, agnostik vs insanların sorduğu sorular var ama klişe olsun istemedim. Bunlar da benim sorularım.- +1 yıl
1. sorun haricindekilerin hepsi bir müslümanın bırak sormayı düşünmemesi bile gereken sorular, bunlar iman zayıflıgından kaynaklıdır. ister beni as ister bana söv ama ben gerçeği söylüyorum.
Soran+1 yılİmanımın senden kuvvetli olduğunu düşünüyorum inan.
- +1 yıl
son yorumumu yapıyor ve gülerek buradan ayrılıyorum :))
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
29Cevap
+1 yılSadece sorgulayan sen değilsin çoğu insan sorguladı ama müslümanlık dini gerçekten mükemmel bir din, neresinden bakarsan bak, dikkat edersen hristiyanlıktan müslümanlığa geçenleri hemen hemen hergün duyuyoruz, ama müslümanlıktan hristiyanlığa geçen bir tane duymuştum oda tuğçe kazaz sonradan yanlış yaptığını anladı sonra tövbe edip kapandı. Ama gerçek olan bir şey vardır. ALLAH birdir ve onun resulü Hz. Muhammed'dir.
10 YorumlaKitap oku ve güvenilir kaynaklar olsun. Bende senin gibiydim hatta bazı ateistlerin aklına bile gelmeyecek sorular yönelttim hocalara alimlere cevabımı bulamadım ama cevabını alabileceğim yerin tek yer ahiret olduğuna inandım. Dinimi tam yaşamıyorum ama iyi biliyorum tavsiye ederim
01 Yorumlaeğer bir şey hakkında şüphe duymadan dogmatik inanırsan o konuyla ilgili ikna olmazsın. O yüzden şüphe etmende bir sakınca yok rasyonalist davranıp kendin için neyin iyi neyin doğru olduğuna karar verebilme becerisi geliştirmen güzel bir şey.
10 Yorumlasorgulamak kötü değil. sadece islamı değil diğer tüm dinleri araştırmalısın zamanında benim yaptığım gibi, o zaman neden islamın tek gerçek din olduğunu anlarsın.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnden kabul olarak sorgularsan bir yere varamazsın. Önden kabul ne demek onu açıklayayım sen şimdi Kuran kesinlikle doğrudur hadi sorgulayayım dersen bir işe yaramaz. Sorgulama yapabilmek için tarafsız olmak gerekir, eğer bunu yapamayacaksan hiç boşuna vakit kaybetme.
04 Yorumla
Soran+1 yılBence çok sert ve gereksiz bir yorum olmuş. Benim tanıdığım bazı ateist ve deist arkadaşlarım sırf hayatta sıkıntılar yaşadığı için 'din yalandır' düşüncesi ile dini kitapları okuyor bunu itiraf eden oldu. Sürekli yanlış arama ve muhalefet etme çabasında olan kişilerde mevcut. Ben çok kitap okurum.15 yaşından beri karışık olarak farklı kültür ve dinlerle ilgili kitaplar okudum ama bunlar ciddi araştırma-inceleme kitapları değildi daha çok misyonerlik kokuyordu.
Yani ben İslam'ın her şeye akılcı bir cevabı vardır desem de kafamda oluşan sorular var ciddiyim ve duygusal değilim.
Cevap sahibi+1 yılSenin takındığın tavır ile o bahsettiğin ateist ve deist arkadaşlarının takındığı tavır aynı. Bir olguya nesnellik ve bilimsellik kavuşturmak istiyorsan önden hiç bir kabullenmen olmaması gerekir, aksini yaparsan kendini kandırmış olursun."İslam'ın her şeye akılcı bir cevabı var" diyerek İslam sorgulanmaya başlanmaz.
Soran+1 yılAnladım müslüman olup çok sorgulayıp dinine düşkün ama sonunda ateist olanlar sahte ateist o zaman :) Bilmediğiniz konular hakkında lütfen yorum yapmayın benim mezhebim hanefilik ve Ebu hanife İslam'a akılcılık ile yaklaşılır der.1. kural budur. Ben bunu uyguluyorum. İslam'da akılcılık arıyorum ve buluyorum Ebu hanifenin yanıldığı yerlere de çizik atıyorum hem mezhebin eksikliklerini hem de akılcı yönünü kendi gözlemlerimle yorumluyorum.
Cevap sahibi+1 yıleveet haklısın
+1 yılzamanımız bilgi ve teknoloji çağı..
herşeyi öğrenmen çok kolay.. düşüebildiğinden çok daha fazla kaynak var çevremizde.
tek söyleyeceğim cemaat ortamından uzak dur..
başına iş alma.. özgürlüğünü kaybedersin sonra..
bu benim düşüncem..00 Yorumla
+1 yılDini bilmeyen birine sakın soru sorma derim
Iyi bir din adamindan ogren okuduklarini onunla paylas derim 😉10 Yorumlasorgulamak tabii ki kötü değil. din zaten sorulanmadan kabul edilir ise bir şeyler eksik olur. insan neye niye inandığını bilmeli. Neleri sorguladığınızı söyler iseniz yardımcı olmaya çalışayım.
05 Yorumla
Soran+1 yılGenelde dinler ile ilgili araştırma yapıyorum ama dağınık olarak değil tabi. Ön yüzeysel araştırmalarım oldu kitaplar okudum. Dinler, mezhepler, tasavvuf vs az çok bilgim var. Kuran'ı bunlardan önce hatim ettim ama arapçatabi. Genel de ateist sitelerden ve arkadaşlarımdan öğrendiğim sorular yoluyla birçok ayetin çevirisini de okudum Kuran'ın çevirisini de önceden okumuştum yarım. Hadisleri araştırıyorum ama internetten araştırma yapmak yanlış. İlahıyatçıların kitaplarını okuyorum ama pek tatmin olamadım. Şu uydurulmuş hadisler konusu var. Bir de çok mezhep, cemaat vs oluşmuş Bu çok gereksiz geliyor.
- +1 yıl
kayıtsız şartsız iman etmeyeceksek biz müslüman mı oluyoruz? bilgi diye verdiğiniz beyanatların nerelere varacağına dikkat edin.
Soran+1 yılEvet imanın şartları var. Ama sonradan müslüman olanlar araştırıp öğrenip müslüman oluyor. Peygamberler hep dini anlattı. O zaman açıklama yapmazlardı dini anlatmazlardı direk baskı yaparlardı.
- Aile & Toplum konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılObjektif bir sekilde sorgulamazsan gercegi bilemezsin hicbi zaman
01 Yorumla
Soran+1 yılObjektif yaklaşıyorum. Zaten kafamda sorular var.
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEn güzel kaynak Kur'an zaten türkçe mealini oku derim.
01 Yorumla
Soran+1 yılOkuyorum, yarım bırakmıştım devam ediyorum.
Başta otur 4 kitabı oku zaten aklına takılan şeyleri araştırırken yeni yeni kaynaklar çıkacaktır karşına.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı. Srgulamıyorsan imanın yoktur zaten insan maymun değildir taklitçi olsun yaptığının manasını bilmelisin insan olman için bunun içinde sorgulamak şart
00 Yorumla
+1 yılİslama göre kötü evet hristiyanlıga göre değil normaldir.
019 Yorumla
Soran+1 yılİslamın içinde çok ilginç mezhepler ve tasavvuf öğretileri var. Ezoterizme kaçan. Aslında İslam teolojik olarak bayağı çeşitlilik gösteren düşüncelere sahip. Sadece din adamları bunun üstünü kapatıyor.
- +1 yıl
Aklını karıştırmak istemem ama hristiyanlıgı araştır yardımcı olurum
İstanbul'da isende bir türk rahip var türk vatandaşı demiyorum etnik olarak türk rahip eski bir müslüman yönlendirebilirim
Soran+1 yılHristiyanlığı da az çok biliyorum. Ama İncil'i okuyacağım. İstanbul'da yaşamıyorum. Ama yaşadığım ilde kilise var. İstanbul'da İstiklal'de ki kiliseyi gezdim. Bana İncil verdiler. O zaman göz gezdirmiştim Tekrar okuyacağım.
- +1 yıl
Takip butonundan istek gönderirseniz kabul ederim sormak istediğiniz olursa ve dikkat edin kaçak merdiben altı kililerden uzak durun apartmanmış evmiş vs bunlar resmi kilise değil
Soran+1 yılYok burdaki kilise resmi. Cami gibi. Yani ibadethane demek istiyorum. Hristiyanlar geliyor sadece.
- +1 yıl
tamam o zaman sorun yok hangi şehir acaba benim oldugum yerde resmi yok o yüzden İstanbul tarlabaşı anglikan kilisesine gidecem türk rahip olan
Soran+1 yılAnkara .
- +1 yıl
Ankarada da var st nicholas anglikan kilisesi
- +1 yıl
vaftizden sonra ayda 1 orayada gelirim ayinlere
Soran+1 yılEvet ben de ordan bahsediyordum. Ama hristiyanların misyoner tavırları bana göre itici aynı şeyi budizmde yapıyor. Çok kitap çıktı budizmle ilgili. Kusura bakmayın.
- +1 yıl
o sizin fikriniz st nicholas anglikan kilisesi misyonerlik yapıyor mu
Soran+1 yılAma tabi bu hristiyanlığın bir görevi. Yani inançtan kaynaklı. HZ. İsa'nın ve Allah'ın dinini tüm insanlara yaymak onlar için bir görev.
Tıpkı İran'da İslam'ın şartının cihad olması gibi.
Soran+1 yılİşte İncil verdiler. Bir de içinde 100 lira vardı.
Soran+1 yılBizim camiler para ister hristiyanlar para veriyor. Etkilenmiştim
- +1 yıl
hadi canım saçmalamayın şu 100 liraları dolarları bir biz göremedik adres ver kilisenin hangi kilise adı ne?
- +1 yıl
iyice yaşan söyledin şimdi ha sende hristiyanlıgı kötülemek için para ile hristyan ol hiçbir resmi kilise demez adını ver
Soran+1 yılSaint Nicolas St Nicolas kilisesi işte. Neden hristiyanlığı kötüleyim. Belki o dinden olmadığım içindir.2 sene önce gittim. Gidip sorabilirsin.
- +1 yıl
Tamam sorun değil halledecem bu arada konuşmayı fotografladım delil amaçlı böyle böyle oldu diye
Soran+1 yılFotoğrafla sorun değil.
+1 yılZaten kuran mukemmeldir cok mukemmeliyetciysen islama uyarsin
02 Yorumla
Soran+1 yılBöyle saldırgan yorum yapanlar genelde İslam'ı araştırmayan ve ona göre yaşamayan kağıt müslümanları oluyor genelde. Seni bilemem ama not düşeyim.
- +1 yıl
Yo ben gayet arastiriyorum mealini ve tefsirini okuyorum dipnot dusmek gerekirse sorgulamak yerine ogrenmek ve uzerine konusmak daha kafii
+1 yılkafamda deli sorular :D bu kafayla sorgularsan soyutlanırsın. kafandaki soruların cevabı belli ama iyi bir sonuç yok uyarayım :)
04 Yorumla
Soran+1 yılSoyutlanmam. Ben tamamen maddeci ya da tamamen metafiziksel düşünen biri değilim. İkisini de mantık çerçevesinde bir noktada buluşturabilirim. Şuana kadar sorulan bazı sorulara güzel cevap buldum.
- +1 yıl
birçok yanıtsız soru var ama bu konuda
Soran+1 yılMesala ne var?
Ben sahte hadisler, şahitikte iki kadına bir erkek şahit konusu, cennette erkeğe vadedilenler ile kadına vadedilenler arasındaki adaletsizlik, peygamberimizin evlilikleri vs bu konuları araştırıcam ama önce Kuran'ın çevirisini tam bitirmeliyim. Dinler tarihinde geçmişteki pagan inançlar ve dinlerin benzerliği kafamı karıştırdı.- +1 yıl
örnek vericek olursak dünyanın oluşumu kurana göre yaklaşık 7000 yıl öncesine dayanıyor, ama bilimsel bulgu ve verilere göre 5 milyar yıldır var
+1 yılinancını yitirmek istemiyorsan kötü. bir süre sonra inanmamaya başlarsın sorgulamaya devam edersen.
04 Yorumla
Soran+1 yılBence bir müslüman dinine güvenir ve İslam'ın her şeye çözümü ve akılcı bir cevabı vardır. Bu yüzden asla sorgulamaktan korkmamalıdır.
- +1 yıl
peygamberin öldüğü zaman 9 tane karısı bir o kadar cariyesi olduğunu öğreninceye kadar güvenirsin dinine. sonrasını bilemem.
Soran+1 yılBunları biliyorum.
- +1 yıl
o zaman sen istediğin kadar sorgulayabilirsin. sorgularken aklını kullanmıyorsan inancına hiç bir zararı olmaz.
- Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılsorgulayıp işine gelmediği gibi yorumlarsan kötü cogu insan kötüler bişeyleri islamla ilgili
00 Yorumla Emin olun her canlı ölümü tadacak :D buda kuranda yazıyor.
00 YorumlaBen uzun süredir ateistim eğer bizim tarafa meyilliysen senin sorularına cevap olabilirim
00 Yorumla
+1 yılYapmıyorum artık öyle şeyler 😇
04 Yorumla- +1 yıl
Gerçi yıl oldu din üzerine okumayı bırakalı 😂😂
Soran+1 yılNe öğrendiniz peki?
- +1 yıl
İnsanların değerlerini sen belirlemiyorsun.
Bunu öğrendim...
Değiştiremeyeceğin şeylere burnunu sokma ki değer verdiklerini incitme.. :(
Din konusunda öğrendiğim tek şey bu..
Soran+1 yılAnladım.
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılNeyini sorguluyorsun mesela
04 Yorumla
Soran+1 yılBirçok şey. Özellikle dinleri.
- +1 yıl
Ama herşeye mantık arama neden mi domuz eti haramdır kuzu eti helal domuz ettinden bulaşacak hastalıktan filan falan oldugu için dersin kuzuyude tekbirsiz kesersen haram etinde bir sıkıntı yok sadece Allah emrediyor diye uyarsın bunu kazanman lazım
Soran+1 yılİşin bilimsel tarafları ve inançsal kısımlarını birbirinden ayırıyorum ben.
- +1 yıl
O zaman sıkıntı yok :)
Kutsal kitapları oku, kafi.
07 Yorumla
Soran+1 yılNeden? Yetersiz bence.
Soran+1 yılDin konusunda tarih, felsefe konuları da önemli. Çeşitli bilim dallarının dine yaklaşım da siyaset ve arkeoloji ve antropoloji gibi. Bir dinin mezheplerine kadar öğrenilmeli.
- +1 yıl
Bak ben dini anlamaktan bahsettim. Sen bir dini, o dinin anlatmak istediği şeyleri mi anlamak istiyorsun, din felsefesini mi? Eğer araştırdığın şey "din" kavramıysa dediğin gibi felsefesini de okuman gerekiyor. Dinin gelişimi ile ilgili bilgi sahibi olmak için dediğin gibi mezheplerine kadar öğrenmen gerekiyor. Ama ilk önceliğin kutsal kitapları okumak olsun.
Soran+1 yılTabi önceliğim kutsal kitapları okumak. Dinle ilgili herşeyi öğrenmek istiyorum.
Soran+1 yılTeşekkür ederim.:)
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılAklı olan sorgular. Sorgulamayan cahildir.
10 Yorumla
+1 yılSorguladigin ne varsa bana sor cevabini alirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok iddialı değil misiniz?
aklın ve fikrin o yüzden var zaten :DF:D
00 Yorumla
+1 yılMuhteşem birşey !
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılaraştır oku vesveseye gelme herşeyin cevabı yok
03 Yorumla
Soran+1 yılBen İslam'ın her şeye mantıklı cevabı olduğunu düşünüyorum ama dogmatik değilim objektif davranıyorum bu yüzden kafamda soru işaretleri de var.
Cevap sahibi+1 yılbilmemiz gerekenleri Allah c. c söylemiş ve vahyetmiş. isteseydi herşeyin cevabını verirdi. vermedi çünkü sebepleri var. uçuk sorulara cevap bulmaya kalkma bulamazsın
Soran+1 yılBence bulunabilir. Allah insan beynini yaratmış ve soracağı herşey cevaplanabilir mantıklı şekilde. Allah'ın insanlara kaldıramayacağı yükü vermemesi gibi.
+1 yılsorgulamak kötü değil
00 Yorumla
+1 yılSorgulamadan inanmak veya inanmamak kötü asıl 😖
00 Yorumla
+1 yılKur'an ı Türkçe oku
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence kuranın türkçe mealini oku en iyisi o
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılkarekter
00 Yorumla burcun oğlak mı?
08 Yorumla
Soran+1 yılYok akrep.
Soran+1 yılAma oğlak burçları ile iyi anlaşırım.
Soran+1 yılyükselenim akrep :) :)
Soran+1 yılHa ha. Yok hepsi mitolojik aslında.
Soran+1 yılKuran'da ki burç gezegen demek ama karekterlerle ilgili değil bunu araştırdım çok ciddi. İlahiyatçılar burç, gezegen demek diyor ama herkes farklı düşünebilir.
+1 yılBence hiç sorgulama
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce beynini degistirmen lazım :)
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem