22 yasinda her seye geç kaldigimi düsünüyorum, hayata nereden ve nasil baslayabilirim?

22 yaşındayım, Esenler'de yaşıyorum, her şeye geç kaldığımı düşünüyorum. Benim yaşımdakiler, hatta benden küçükler bile tatillere gidiyor, Marmaris'e gidiyor, yurt dışına gidiyor, araba aldılar... Ben ise hâlâ kendi kenar mahallemdeki parka gidebiliyorum; ne ehliyetim ne de arabam var... Kendi kendime "Onlar da bir zaman bu parka gelip çekirdek çitliyorlardı. Niye kendini başkalarıyla kıyaslıyorsun?" diyorum ama sonra diyorum ki "Onlar, bu dediklerimi en son 2019 yılında yapmışlardı." Ve sonra yine karamsarlaşıyorum. Misal, bazen akşamları eski okuluma gidip bahçeyi seyrediyorum, sonra durduk yere "X kişi şu an sahildeki kafede takılıyor, Y kişi şu an yaz tatilini yazlıkta geçiriyor. Ne işin var burada? X ya da Y bunu yapmazdı" diyorum. Ne yapacağım, nereden başlayacağım bilmiyorum. İlk adımım ne olmalı bilmiyorum. Geçmişteki arkadaşlarıma bakıyorum, yollarımın ayrıldığı; hepsi mis gibi meslek edinmişler, iPhone 17 falan kullanıyorlar, günlerini gün ediyorlar; ben ise en fazla parka gidiyorum, elimde dandik bir telefon... Daha da vasat olanı, hiç arkadaşım yok. Evet, çok tuhaf ama gerçekten yok. Hani gerçekten ne arkadaşım var ne de sosyal medyada mesajlaştığım. Ya abi insanın 1 tane bile arkadaşı ya da mesajlaştığı biri olmaz mı? Olmaz işte... yok... Ne yapacağım ben? Tavsiyeniz var mı?

22 yasinda her seye geç kaldigimi düsünüyorum, hayata nereden ve nasil baslayabilirim?